Mivel lehet díszíteni a mézeskalácsot? (tudásbázis)
hu, pont tegnap szurtam el. betettem a sutobe es nem lett szep feher a tojasos disz. En is felvertem goz folott, de a masodik kor utan mar nem nyomkodtam ra.
Utolag lehet disziteni? Rakemenyedik majd a hab?
Ha a tojásfehérje-mázra gondolsz, akkor azt kisebb zacsiba töltöd és picit levágsz a csücskéből úgy myomod belőle.
Vagy fogpiszkálóval mártogatsz és úgy rajzolsz rá.
Nem romlik meg.
A díszítés után én beteszem a még meleg sütőbe, így hamarabb megszárad a díszítés.
Lehet még díszíteni tortadarával, zizivel, mazsolával, kókuszreszelékkel, dióval, tökmaggal, szezámmaggal...Kreáció kérdése. :)
Közsi. Én nem találtam semmit ezért írtam ki ezt a kérdést.
Majd megnézem...
:-)))
Még jó,hogy ilyen egyformán jár az agyunk!:-))))
:-))))
Szia Babu!
Miért nem lepődöm meg,hogy itt is talizunk???
Én mindig vízgőz fölött verem fel a habot így szépen megfő és jól rá is szárad nem mázgálódik és fényes lesz!
Tehetsz még rá mákot meg diót és színezheted a habot ételfestékkel,színes tortadara stb.....:-)))
Mi minden évben készítettünk és akár nyáron is megettük. Semmi nem történt. A sütőbe csak szárítani teszed be.
De ha nagyon zavar a gondolat lehet még nyersen tenni rá diót, színes kis cukrot és akkor önmagában is jól néz ki.
Utóbbi években készítettünk kicsi medvéket, mustármag a szeme, és füzért csináltunk belőle. Az is mutatós.
További ajánlott fórumok:
- One Step Crystalac-ot hogyan lehet díszíteni?
- A cukormázat rá kell sütni a mézeskalácsra vagy sütés után kell vele díszíteni?
- A mézeskalácsot utólag is lehet díszíteni?
- Mivel lehet gyerekszobát díszíteni?
- Mivel lehet a mézeskalács házikó falait összeragasztani?
- Karácsonyfa gömböt szeretnék dísziteni a kisfiammal! Tudtok segíteni, hogy mivel lehet?