A méhlepény elöregedésének okai (beszélgetés)
Csak a 38. hét után volt sűrűbben, amikor már nst is volt.. szerintem ne aggódj, vagy maximum menj el egy extra uh-ra ha az megnyugtat.
Mondom, nekem a 34. héttől III-as volt.. és a magzatvíz is kevesebb az átlagosnál, végül ezért kellett megindítani.
Baba szépen fejlődik? Megfelel a súlya a korának? Akkor nincs semmi baj.:)
jójó, de az UH még 3 hét, most a 33. hétben járok. A doki nem szólt semmit, ha a védőnő nem teszi szóvá akkor meg sem tudom.
Neked sűrűbben volt kontrol?
Szia!
Te semmiből nem tudsz erre vonatkozólag biztosat, de az uh-n az orvos néz áralmást, és minden gond nélkül látja ha valami nincs rendben. Egyébként meg az jel, ha esetleg a pici nem hízik olyan iramban, mint kellene, de ezt is orvos látja és dönti el..
Nekem is azt mondták, hogy hamarabb meg fog indulni és látod.. mindenkire rácáfolt..:) Minden rendben lesz biztosan!
Ésén biztosan Fehérváron szülnék a helyedben!:)
Sziasztok!
Én ezzel az elöregedéssel megjártam egy kálváriát:
30.héten a kötelező ultrahang alkalmával azt tanácsolta a vizsgálatot elvégző hölgy, hogy azonnal feküdjek be-a lepény a végét járja. Utóbb kiderült, neki volt igaza!
Visszarohantam a dokimhoz: "óóóó, nincs itt nagy baj, az értékek nem olyan veszélyesek kérem, nyugodtan dolgozhat tovább."
Na-két ennyire eltérő vélemény-kérdezzünk meg egy harmadikat! 2 hét alatt bejártam 5 ultrahangos helyet, a lelki állapotomról jobb nem írok. Mindenki megnyugtatott, nincs nagy baj, bírja még a lepény. Kezdtem megnyugodni, de azért még
betévedtem a Schöpf Méreibe is, azt hallottam ott jó a szonográfia: "vegyen magának a sarkon egy pizsamát, hívja fel a férjét,és azzonnal feküdjön be!"
2 hétig bent feküdtem, kaptam mindenfélét az öregedési folyamat kitolására.
A 35.héten aztán ki kellett venni a kislányomat, 1750 gr.(!) súlyal. Utána 2 hét intenzív osztály, 2 hét koraszülött osztály.Végre haza!
Azóta eltelt 4 év, a kisleánykám már nagylány (óvodás) és makkegészséges, okos, sőtt van egy 2 éves kishuga.
Őróla csak annyit, hogy a lepény végig rendben volt, 10/10 apgárral született időre 3 kg-al.
Ennyít a rejtélyes méhlepényekről!
35 ill. 37 évesen szűltem, és -bizony- terhesség elött dohányoztam.
Ne tegyétek!
Sziasztok! Nekem a 34. héten már III-as volt. Kisfiam a 41. héten, megindítással született...
Jaaa.. és persze, hogy nem dohányoztam soha életemben.:)
sokféle oka lehet, dohányzás, genetikai hajlam, stressz..stb..
nekem is elöregedett idő előtt, de nem derült ki, hogy mitől... aztán 36.hétre megszületett a kisbabám, de az sem derült ki, hogy ennek a méhlepényhez köze volt-e..
sztem nem lehet baj
nekem gyógyszerrel állították meg!
állítólag a dohányzás az oka, nekem a 32. héten már 3-as érettségű volt, akkor kaptam gyógyszert, végül kiderült megállítható az elöregedés.
Ja, a lényeg: én nem dohányoztam....
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tudni az elől fekvő méhlepény kockázatáról a terhesség folyamán?
- Mélyen tapadó méhlepény
- 32 hetesen II. fokban érett méhlepény
- Nagyobb vesék magzatnál és II.fokban érett méhlepény!
- A bal oldalon tapadó méhlepényem fedi a méhszájat. Milyen következményekkel járhat? Van-e valakinek tapasztalata ezen a téren?
- Az ikerterhességem valószínűleg korán elöregedett méhlepény miatt fejeződött be. Mit lehet tenni, hogy ez ne történjen meg újra?