Az ikerterhességem valószínűleg korán elöregedett méhlepény miatt fejeződött be. Mit lehet tenni, hogy ez ne történjen meg újra? (tudásbázis)
8. 372f7e7275 (válaszként erre: 7. - Kislibu)
2008. szept. 30. 19:20
:(((igen olvastam mikor a terhesség alatt irtad ezt az ikertranszfuziós szindrómát....de kérdezd meg tényleg mindenkép a dokit!
7. kislibu (válaszként erre: 6. - 372f7e7275)
2008. szept. 30. 19:11
Talán az lehetett az ok, hogy egypetéjűek voltak a babák, és ugyanazt a lepényt használták, ráadásul meg valószínű fennált köztük az ikertranszfúziós szindróma, tehát a lepényben összekeveredett a keringésük, és az egyik túlműködött, a másik meg alul, mert elszívta tőle a vért a másik. Gondolom, ez is megerőltette a lepényt - de ezt nem orvos mondta, hanem én agyaltam ki. A kontrollig még 3 hét van, majd ott megkérdezem, mit lehet tenni ezellen, de ez annyira igazságtalan, hogy aki még a szüléskor is cigizik, annak egészséges gyereke lesz, én meg kettőt is elveszítek egyszerre, pedig nincs semmilyen káros szenvedélyem...
6. 372f7e7275
2008. szept. 30. 18:27
doki mondott rá már valamit,hogy mitöl lehet?Bár ha nem a köv vizsgálaton meg tudod kérdezni...több ilyenröl hallottam,láttam,akiket az miatt fektettek be terhesség alatt mert öregedett a méhlepény de ők mind cigiztek,ott és akkor is,a kórházi bentfekvés ideje alatt...tehát ez a része rád biztosan nem vonatkozik....Talán a doki majd tényleg tud okosabbat mondani rá:(
5. kislibu (válaszként erre: 4. - Karina82)
2008. szept. 30. 18:23
Hát, soha az életben nem szívtam el egy slukkot sem...
4. Karina82
2008. szept. 30. 15:04
szia.igaza van megelőzni ezt nem igen lehet.nem tudom hogy cigizel e vagy terhesség előtt szívtad,de az sokat számít
3. kislibu (válaszként erre: 2. - Zsuzska76)
2008. szept. 23. 08:22
Köszi szépen a segítséget!
2. zsuzska76
2008. szept. 23. 08:10
Szió! Találtam egy cikket, igaz, ez már csak arra vonatkozik,hogy miért öregedik el, megalőzés nem igazán létezik. Ha találok még valamit, küldöm. Sok kismamaoldalt olvasok, hátha... [link]
1. kislibu
2008. szept. 22. 23:27
Az ikerterhességem valószínűleg korán elöregedett méhlepény miatt fejeződött be. Mit lehet tenni, hogy ez ne történjen meg újra?
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigy rák: mennyi a valószínűsége, hogy kiújulhat? :(
- Szerintetek valószínű, h terhes a barátnőm? Ezek akkor most előjelek vagy mi lehet?
- Ha 30 éves korig nem talál párt valaki, valószínűleg már nem is fog?
- Elsiratott ikerterhességem története
- A kutyám megevett egy valószínűleg mérgezett rágcsálót, mit tegyek vele?
- Ki mit tudna javasolni a megtermékenyülés nagyobb valószínüsége érdekében...?