A mammográfia mennyire veszélyes? Olvastam, hogy a sugárzás nagyon káros... (tudásbázis kérdés)
Nem engedek magamon mammon végezni,pedig veszélyeztetett vagyok,de akkor sem,soha!Mindig kijárom,hogy uh-t csináljanak,abban amúgy is jobban bízom és még csak nem is káros.
A mammo-t be is tiltanám!! (az én egyik orvosom például kifejezetten ellene van,soha nem küld oda,mindig uh-t kér,a másikkal meccselnem kell érte,de ott is uh a vége)
Múlt héten voltam mell ultrahangon. Amikor bejelentkeztem a vizsgálatra, rákérdeztek, elmúltam-e már 40? (Még nem :) )
Mert 40 éves kor felett mell UH-t csak úgy végeznek, ha mammográfia leletet is visz az ember lánya.
A vizsgálaton leteremtett az orvos, h miért nincs mammográfia leletem?! Elmondtam, a fentieket, ennek ellenére javasolja a vizsgálatot. (Amire persze nem fogok elmenni.)
Aztán - mivel kiderült, h még nem voltam terhes és nem szoptattam - azt mondta, h előbb szüljek gyorsan, és csak utána legyen mammográfia. (Ja, mert az csak úgy megy....)
A sugárterhelés miatt azoknak a nőknek, akik még nem szültek, nem javasolt a mammográfiás vizsgálat. Mert hogy az életed során kapott rtg besugárzások állítólag összeadódnak és az már káros dózist jelenthet.
Nem hiszem,hogy a mammográfia biztosabb,hiszen,ha valami eltérés van, akkor küldenek UH-ra.Nekem rendszerint így történik.
Jobb helyeken egyszerre végzik a két vizsgálatot.
Én már többször voltam mammográfián. Nem adnak köpenyt, mert állni kell a gép előtt, és annak a burkolata van leárnyékolva.
Nem rajongok a vizsgálatért, kellemetlen. De megéri elvégeztetni.
Ha van problémád akkor csinálnak mammográfiát. a fiatal melrákos betegeknek is mammográfiával vizsgálják. Elöször menj el orvoshoz és ö majd tudja hogy kell vagy nem... nögyogyász meg tudja vizsgálni a melledet. Az uh nem mutat meg mindent a mammográfia biztosabb de ezt majd ugyis az orvos dönti el. Milyen tüneteid vannak?
Drukkolok hogy ne legyen semi gond.
Ha még nem szültél, és szeretnél, ne vállald, csak az ultrahangot.
30 alatt nem is végezhetik.
Károsítja a petesejteket.
További ajánlott fórumok:
- Az elképesztő tévedés - Mammográfia vagy termográfia?
- Az én bébim csak hason hajlandó aludni, nem nagyon veszélyes ez?
- Milyen gyerekekre NEM vagy legalábbis kevésbé veszélyes takarítószereket ismertek, használtok?
- Szerintetek veszélyes altatásban szülni?
- Golden Retriever is lehet veszelyes!
- Mennyi a veszélyesen magas vércukor érték a terhesség elején?