A magyar ember mindent tűr?! (beszélgetős fórum)
Bocsi,milyen hatalmat,mikor,kik?????
Mit mondtak???
ezzel csak az a gond, hogy az általad bemásolt adat nem jó.(mert ugye ez nem saját munka:))
2009-ben az államadósság kb 20423 mrdFt, kb 105 mrd dollár, ami nem 225. ez tény.
a másik szám jónak tűnik. a nemzeti jövedelem arányában vizsgálva az adósság 1989-ben 66% volt, 2009-ben 78%.az adósságot a jövedelem arányában kell nézni, nem abszolút értékben. neked sem mindegy, hogy a lakásra felvett hitel pl 80 ezres havi részletét 100 ezer nettóból kell kifizetni, vagy 200 ezerből.persze ettől még ez a mértékű eladósodottság nagyon elszomorító:(
Szerintem a mostani számok is kozmetikázva vannak.
Csak a KSH ból indulok ki.
A kötelező adatszolgáltatások a legtöbb esetben hasraütéssel készülnek, vagy el sem készülnek.
Sokan azért nem házasodnak, hogy ne kelljen válni.
Még igy is nagyon sok a válás....
A munkanélküliség, a pénztelenség, a bizonytalanság azok a tényezők amik hatnak.
És régen több boldog ember élt együtt. Több időt és energiát tudtak forditani a családra. volt segitségük (pl. nagyszülők, bölcsöde, óvoda)
Nem volt annyi veszélyhelyzet. Tehát: nyugodtabb volt az élet.
A nők csak szeretnének könnyebben önnálósodni. Még most is nagyon nehéz helyzetben vannak pl. a férfi munkavállalókkal szemben. Kevesebb kereset. Bizonytalanabb munkahely. (ha szült azért, ha nem szült azért, ha akar azért, ha nem akar, akkor meg nem hisznek neki - főleg a férfi vezetők )
Azért ez igy picit populista hangvételü.
Sajnos a népesség csökkenés nem egyedül magyar probléma. Szinte minden gazudasägilag fejlett orszäg küszködik ezzel a gonddal. Ma mär a fiatalok utazni akarnak "élni" és nem egy koloncot a nyakukba venni,sajnos ez is a tärsadalmi vältozäsok hozomänya.
Az hogy most több a väläs abbol nem az következik hogy régebben több boldog ember élt együtt (vszinü igen)hanem az hogy a nök nagyobb aränyban vällalnak munkät könnyebben önällosodnak és akkor mär megvan a välasz arra is miért születik több gyerek csonka csalädba(szerintem az nem csaläd).
Ha összehasonlitod a fizetések és ällamadossäg aränyät akkor tisztän lätszik hogy anno a realtive kevesebb összeg hasonlo gondot,megterhelést jelentett mint a mai adatok.
A munkäbol kiesök és hajléktalanok szäma ott säntit hogy a régi adatok föként a kommunista rendszerböl vett adatok,jelentösen kozmetikäzva hiszen senki sem akarta/merte a reälis szämokat leirni.
Ha csinälnäl egy hasonlo felmérést mondjuk az irigyelt Németo-rol kiderülne hogy hasonlo tendenciäk mutathatoak ki.
Mondjuk,ez minket nem vigasztal.
Ez a "fejlődés" megdöbbentő!
20 év számokban, avagy a Magyar kapitalizmus diszkrét bája...
Magyarország népessége
1989-ben: 10 millió 374 ezer fő
2009-ben: 10 millió 016 ezer fő ebbol hany a igazi Magyar?
Magyarország külső adóssága (bruttó)
1989-ben: 21 milliárd USD
2009-ben: 225 milliárd USD
Nyilvántartott munkanélküliek száma
1989-ben: mintegy 30 ezer fő
2009-ben: mintegy 470 ezer fő
Létminimum alatt élők száma
1989-ben: mintegy 900 ezer fő
2009-ben: mintegy 3 millió 300 ezer fő
Hajléktalanok száma (becsült adat)
1989-ben: 5-10 ezer fő
2009-ben: 50-70 ezer fő
Újépítésű lakások száma
1989-ben: 51 ezer 500 db.
2009-ben: 28 ezer 400 db.
Házasságkötések száma
1989-ben: mintegy 70 ezer
2009-ben: mintegy 42 ezer
Válások száma
1980-as évek: 1000 házasságkötésre 350 válás
2000-es évek: 1000 házasságkötésre 590 válás
Élve születések száma
1989-ben: mintegy 127 ezer
2009-ben: mintegy 96 ezer
Házasságon kívül született gyermekek száma
1980-as évek: minden nyolcadik gyermek született házasságon kívül
2000-es évek: minden harmadik gyermek született házasságon kívül
Összes bűncselekmények száma
1989-ben: mintegy 225 ezer bűneset
2009-ben: mintegy 410 ezer bűneset
Befejezésül még egy jelzésértékű számadat: Bogár László közgazdász
Professzor szerint a jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi
fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér, mint AZ
1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint...
Ha ott varrtak volna, nem tehetne bele a made in Italy stb cimket, mert torveny szabalyozza.
:D
Sajnalom, csalodast kel okozzak, en nem gazdagtiom a kinai gazdasagot.
Pont a hétvégén beszéltük, hogy még van olyan nagyméretük kockacukor a családban, amit a Hatvani cukorgyárban gyártottak, amikor még magánkézben volt.
Kislányként ismertem a tulajokat. Tanitottak gyöngyhimzésre. De rég is volt... még akkor.
Könnyebb lenne ha konkrétumokat írnál, pontosan mi az amiben tehetetlennek érzed magad?
Nem állítom egyébként, hogy nincsenek ilyen helyzetek, de azt tapasztaltam, hogy ritkábbak, mint általában az emberek gondolják.
Nekik is ezt szoktam mondani, érdekesképpen aki eddig elkezdett valamit csinálni magával az eddig a saját szintjén előre is jutott.
:)
Azt tudom neked írni, mint előzőleg, lehet úgy élni, hogy másokban keresed a megoldást, és mutogatsz-még ha valamennyire igazad is van, előrejutsz vele?
Mert szerintem nagyon nem, maximum rövid időn belül kiégsz.
az valószínű.
:)
További ajánlott fórumok:
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Miért van az, hogy az egyik ember könnyen megkap mindent az élettől, a másik pedig nem?
- Mindent egybevetve érdekelne a véleményeket, hogy melyik minden idők legjelentősebb magyar együttese?
- Az ember mindent túlél. Vannak dolgok amik fájnak, de azok...
- Tele a bakancsom, hogy az emberek mindent most akarnak....
- Egy 21 éves ember, akit még mindig a szülei irányítanak, és elvárja, hogy mindent a szülei intézzenek el neki, fel fog nőni valaha?