A magánnyugdíjat ki lehet venni 10 év után? (tudásbázis)
Azért ez nem teljesen így van..h a temetését abból, sokkal inkább a halott egészségpénztárából-ebből viszont tényleg...ugyanis:
Ha már elkezdődött a nyugdíj szolgáltatás (folyósítás), akkor már nem örökölhető (talán 4-5 évig, ha úgy választotta, hogy elején ,vagy végén garantált).
Lényeg a lényeg: Ha már elkezdték fizetni neki a nyugdíját az mnyp-ből, akkor pl. 10 év múlva történt halál esetén nem örökli senki!-csak az államé lesz.
Magánnyúgdíj pénztárat nem. De ez tök logikus! Mnyp-be a leendő nyúgdíjunkat fizetjük, ha most kivennénk a pénzt még a nyúgdíj előtt, akkor miből elnne a nyúgdíj? régebben ezt a pénzt az állambácsi felé fizettük nyújdíj-járulék címén (valaki még ma is fizeti), és akkor sem mentünk oda, hogy bocsi, lejárt a 10 év, kérem a pénzem!
Ráadásul oda csak a munkabérünk után levonódott összeg megy, ne erre alapozzon valaki!
És egyébként annyival jobb azért a dolog, hogy ezt a gyerekeink örökölhetik, mert amit az államnak lett fizetve, azt nem! Így amit az én anyám fizetett pl 10 éveken keresztül, azt én soha nem látom már vissza, de ha magánnyúgdíj-pénztára lett volna (kora miatt már nem lehetett), akkor igen, legalább a temetést ki tudtam volna abból fizetni...
Sziasztok!
Nem lehet megszüntetni. Én is 10 évig voltam tag, amikor eljöttem külföldre. Jelenleg is külföldön élek és mivel férjhez jöttem ide, nem fogok visszamenni MO-ra. AMikor eljöttem otthonról és leadtam az összes papiromat, személyit, TB-kartyát, adó kártyát, akkor mondták, h ha majd külföldön nyugdijba megyek, akkor kérhetem a magyarországi magánnyugdijpánztári pénzemet. Addig ők vigyáznak rá. (Ez azért klassz, mert itt nem dolgozom, igy nyugdijba sem fogok menni.)
Sziasztok,nekem jövő hónapban telik le a 10 év...kivenni nem tudom,de a gyerekem örökli...legalább lesz miből eltemetnie...engemet az is idegesít,hogy miért kellett nekünk porfóliót választani,és ki kérte őket,hogy tőzsdézzenek az én pénzemmel...ehhez miért van joguk?
tiszta szívből gyűlölöm a magyarországi törvényeket,mert mindenkit véd,csak azokat nem,akik becsületesen dolgoznak...köszönöm hogy meghallgattatok.
én is olvastam valami szerződés félét,eredmény:ha megérem a nyugdíjat (ami akkorra 100év lesz)nagyon jól fogok járni!
esélyem sincs! de ha igen,ezen az oldalon beszámolok róla!
már csak kb.30évet kell dolgoznom hivatalosan!
:)
Sziasztok!
Épp most nézegettem az OTP honlapját, ugyanis szeretném megszűntetni a tagságomat. Le van írva a feltételeknél, h a tagság ideje nem haladhatja meg a 120 hónapot. Holnap felhívom az ügyfélszolgálatot, mert pont jövőre lejár a 10 évem. Előre keserítem magam azzal, h pályakezdőként kötöttem meg a tagságot (magánnyugdíj, nem önkéntes), és emiatt biztos nem fogják engedni. Pedig annyira kéne a pénzem....Na mind1, holnap megírom a fejleményeket, szerintem tudok érdemleges infókat írni.
A magánnyugdíjat nem!!!
Az önkéntes nyugdíjpénztárit igen, de csak a hozam adómentes! A tőke után adózni kell!!!
További ajánlott fórumok:
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Hogy lehet most feleannyi a magánnyugdíj-pénztári hozamom, mint egy évvel ezelőtt?!
- Ha a munkáltató nem fizeti a magánnyugdíjat, de a fizetésből levonja, akkor hova lehet reklamálni?
- A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát.
- Önkéntes magánnyugdijnál ki lehet venni az összeget 10 év után? Vette már ki valaki?
- A magánnyugdíjpénztárba összegyűlt pénzt ki lehet venni?