Tudja valaki a leírt recept (sütemény) nevét? (tudásbázis)
No, sikerült megsütni????
Milyen lett, és hogyan csináltad?
Találtam egy német receptet: a cukrot karamellizálja először a sütőformában, utána vajat tördel rá, így rakja ki az almaszeletekkel, és kinyűjtott, villával sűrűn megszurkált leveles tésztával borítja be, amelyet a sütőforma szélein jól lenyomkod az almaszeletek széle mellett.
Kisülés után két percig pihenteti, utána tálra borítja és fahéjas tejszínhabbal tálalja.
Tarte tatin, francia fordított almatorta. :)
Nemrég körtével, karamellszósszal sütöttem meg. :?
Karamell nélküli receptek is vannak.
Lehet, hogy kipróbálom. Jó, hogy szóbakerült. Rémlik, hogy pár éve már kacérkodtam a gondolatával, csak aztán elfelejtődött.
Egyetértek!
Én is rákerestem, van recept, amelyik u.n. pite tésztával készül, a másik piskóta alapon indít... hogy a te emlékeidben melyik fajta van, neked kell megtalálni. De a neve alapján már könnyebb lesz. :)
És jól emlékeztem, ez "lánynevén" a francia almatorta, Tarte tatin.
Keress rá, rengeteg receptet felhoz a gugli a fordtott almatortára, nem tudom, pont melyik lehetett, amire gondolsz.
Almát vékony cikkekre kellett vágni, fahéjas cukorban párolni egy olyan edényben, amit utána be lehetett tenni a sütőben. Azt hiszem utána rátettem a tésztát, és a sütőbe raktam. Úgy kellett kifordítani az edényből, hogy az almák felülre kerüljenek.
Ennek a receptnek a nevét és a pontos leírását keresem.
Köszönöm a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Kis linzer sütemény, középen lekvárral vagy gyümölcs zselével. Mi a neve? Esetleg valaki tudja a receptet?
- Ismeri valaki a Dénes tudja nevű süteményt/tortát? Van valami más neve? Valakinek esetleg recept hozzá?
- Valaki tudja az alvés sütemény receptjét?
- Tudja valaki a Vilmácska néven futó sütemény receptjét?
- Az Aranycipós tönkölyös teasütemény receptjét esetleg tudja-e valaki, vagy valami hasonló sütireceptet?