A legfinomabb kakaó recept


1 főre
-1 bögre tej
-1 púpos kanál (ek.) Szerencsi kakaópor
-1 csapott teáskanál Nesquik kakaópor
-1 kiskanál fahéj
-1 szegfűszeg
-1 ek. méz
-50-60ml víz
A legfinomabb kakaó elkészítési módja:
1. A tejet felforraljuk. 2. A kakaóporokat vízzel csomómentesen elkeverjük. 3. Beleöntjük, a forrásban lévő tejbe. 4. Folyamatosan kevergetjük, közben belemehet a fahéj is. 5. Levesszük a tűzről, átöntjük a bögrébe. 6. Teszünk bele egy szegfűszeget, és a mézet. 7. elkeverjük és máris kész :)
Elvisel a tetején egy kis tejszínhabot, van aki tejszínt is tesz bele.
A tejszínhabra csokiforgács és fahéj is mehet, határt csak a fantáziád szabhat :)
1.5%-os tejjel ajánlom.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Elisaa, 2011. júl. 23. 23:34
A legfinomabb kakaó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.