A kovetkezo napokra milyen menut keszitetek a csaladnak? (tudásbázis)
Zöldborsó leves
Rántott csirkecomb, zöldséges rizs
Márványos, meggyes kuglóf
tyúkleves
vadas marha zsemlegombóccal
áfonyás-mandulás muffin
Tárkonyos csirkeleves
Tokaiszüzpecsenye
Ananász torta
A mi menünk:
Marhahúsleves - cérnametélttel
Rántott szelet
Petrezselymes újkrumpli
Tejfölös uborkasaláta
Fagyi, fagyi, fagyi... :)
(és víz - ez a Barátnőmnek szól, mert az ő kislánya mindig elmondta, hogy mi volt az oviban az ebéd, pld. Leves, spenót, tojás. És víz. :)
Halászlé, mákos guba.
Húsleves, rántott szelet, sült hús burgonyával, fejes saláta, süti - még nem tudom milyen.
Sült makréla,sült burgonyával,rántott pulykacomb rizzsel,zellersalátával. Pacalpörkölt burgonyával,céklasalátával. Ropogós csirke szárny tepsis burgonyával,zellersalátával.
Babgulyás fánk,barackíz.
Nekem erre a hétre spenót sültvirslivel, bableves kolbásszal, és a péntek még nem tom. De sztem marad még bableves:)))
Ma a lépcső házban rakottkápi illatát éreztem és nagyon megkívántam. Lehet, hogy szombaton az lesz a hami???
Sziasztok!
Én szeretek kuktában főzni, mert gyors az étel puha lesz és van idő mellette mást is csinálni. Egytál ételeket, mint pl. rizseshús, gulyásleves, nem cipetkével készitem hanem nokedlit szaggatok hozzá külön, hogy ne szivja fel a leves levét.
Sziasztok!
Én ritkán tervezek ennyire előre. Már az is előfordult, hogy elkezdtem főzni, és mire kész lettem vele, egészen más lett belőle, mint amit elterveztem.
En altalaban egy hetre fozok,kivetel amit frissen kell csinalni.
Husleves,korhelyleves,gulyasleves,csorba/savanyoleves,szemesbableves savanyokaposztaval
Toltott kaposzta,majorannas csirkecomb /puliszkaval vagy tortkrumplival/,kolozsvarikaposzta,rakottkrumpli,pacalporkolt
További ajánlott fórumok:
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Programajánlók - Szórakozás, kiállítások, programok az egész családnak
- Mit főzöl holnap a családnak?
- Mondj egy vacsorát/ebédet, ami 15 perc alatt kész (4-5 tagú családnak)!
- Segítséget szeretnék kérni egy családnak!!!!!