A kínai ételek vajon hízlalnak? (tudásbázis)
Minden étel hizlal,ha sokat eszel.Semmi sem hizlal,ha betartod a szabályokat,mindenből keveset:-)
Nem tudom, hogy hizlal-e! Valószínüleg igen, mint minden, ennek ellenére nagyon szeretem.
Hiába próbálkoztam otthon elkészíteni, valahogy jó-jó, de mégsem olyan, mint a kínai étteremben.
Egyszer megkérdeztem egy kínai étteremben dolgozó hölgyet, hogy van-e náluk cserebogár-pástétom. Azt mondta nincs. Pedig milyen jó volna megkóstolni! A cím hibás, mert a hízlalnak helyesen:hizlalnak.
Én meg hogy rizsliszttel:)
most a nyáron nincs lehetőségem főzni, de igaz is...szeptembertől, ha hazamegyek, kipróbálok párat.
eddig miért is nem tettem... pedig még kínai (mármint magyar nyelvű, nem kínai :)) szakácskönyvem is van... meglátjuk. legalább lesz mivel lefoglalni magam.
Én úgy tudtam a savanyú csípős leves keményítővel van sűrítve....szerintem fogyasztható, csak meg kell kérdezni tesznek-e bele cukrot!
Szerintem is lehet fogyni,ha kínait eszel csak ne a bundás,agyoncukrozott verziókat válaszd.Szerintem mivel sok a zöldség bennük a köret teljesen elhagyható!
Igen,a nagyon olcsó helyekre nem szabad menni.
így van: rengeteg (ki tudja, hányszor felhasznált)olajat , keményítőt, rizst, tésztát használnak.
minden étel attól hízlal, ami benne van, nem a származásától : )
ha édes, zsíros, keményítős, +tészta vagy rizs, akkor naná, hogy hízlal.
Én is imádom. De már annyira olajosan főznek, hogy rosszul vagyok tőle. Így megtanultam megfőzni őket! :D
Ha rendes kínai konyhában eszel, nem, sőt. Viszont az ilyen 500 forintos menüs helyeken mindenképpen, én kerülöm is. Ja meg vettem egy wokot és próbálok pár dolgot majd itthon elkészíteni:))
a midmegette oldalon talaltan kinai leves receptet, az első 2-3 alkalommal tenyleg nem volt olyan, de aztan az ember raérez
Szeretem a kínait, ha lehet, eszem is, szerintem nem hízlal...
Én is szoktam, de akkor sem olyan, mint a kínaiban. Nekem az jobban ízlik. :( ha esetleg van vmi tuti recepted, szívesen venném:)
ne is mondd, annyira megkívántam én is
Különben azt mondják, hogy a kínai kajákkal inkább a kukoricakeményítő a gond. hogy az hizlal. lehetséges. mindenesetre magamon már kiprobaltam, igenis lehet a kínaival fogyni és nem csak azzal, mert általában semmi jót nem vonok meg magamtol (a rántott húst kivéve)
Miét nem főzöl? Én szoktam kinai levest is főzni
kung pao, kacsa, curry, stb... ilyeneket ettem. az teny, hogy nem mindegyikben foznek jol. amelyikben olajat latok a tanyer aljan, abba nem megyek többet. különben meg a legtöbb kinai ételt elkészitem itthon. gombat, bambuszt zoldsegeket nem problema venni
csípős leves... bakker (bocsi) mennyit megettünk az elmúlt évben!!! imádjuk.
sajnos, ahol most vagyok, nincs kínai... pedig azonnal elszaladnék levesért.
Gaby,
és akkor mit ettél a kínai éttermekben? :) nem kukacoskodásból kérdezem, ne haragudj, csak az én tapasztalatom szerint még a sima illatos csirke is olyan olajos, h csak na... sajnos.
olyan párolt dolgokat, amik tényleg pároltak, és nem olajon futtatottak, szinte nem is látni náluk.
segítesz?
más:
az én nagy szívfájdalmam, h a sok zöldség, a legtöbb kínaiban (itthon legalábbis) egyenlő a káposztával. tészta sült zöldséggel, általában azt jelenti, h kis sárgarépa, és nagyon sok káposzta. pedig régebben ettem már olyan kínaiban (még az ősidőkben), ahol a zöldséges tészta tényleg sokféle zöldséggel készült. nyami :))
üdv.
én imádom a kínai kaját, a gyorséttermeset is. Attól függetlenül, hogy örökké diétázom, néha belefér egy kis chilis csirke (jaj de ennék most is)...amúgy egyik ántsz-es barátnőm azt mondta, ne merjek ilyen helyen enni, de nem bírom megállni:)))
Meg a csípős leves...nyammmmm
megkérdeztem egyszer az egyik kínai srácot, azt mondta tápióka liszttel lesz olyan állagú. És tényleg:) (azóta kipróbáltam az olcsóbb kukoricalisztet, az is tökéletes)
ha nem is hízlalnak, de a szénhidrát-tartalmuk nagyon durva.
rizs, olaj, tészta, cukros szószok (kóla!).
tényleg nem az az autentikus kínai.
azon akadtam ki nagyon (bár igen finom volt sajnos), amikor megkérdeztük a csajszit a kínaiban, h mitől amerikai ez a csirke... azt mondja, nekünk elárulja, h kólával készítik... olyan márcos a bevonata, h csak na :)
sajnos éppen akkor kellett (volna) szénhidrátmentes diétán lennem, mert a várandósság alatt picit megemelkedett a cukrom).
szóval szerintem fogyókúrára nem alkalmas.
de amúgy a mértékletesség a diéta-fogyókúra alapja. szerintem :)
Nekem van egy cukorbeteg ismerősöm, aki azt mondta, hogy amikor kínai étteremben evett, a kínai kajától nem emelkedett meg annyira az vércukorszintje, mint más kajáktól (mint ha pl más étteremben evett volna), ezek szerint biztos a fogyókúrában is lehet alkalmazni. Viszont én azt javaslom, hogy készítsd el otthon a kínai ételeket, és akkor tudod, mi van benne. Olcsón be lehet szerezni kínai szakácskönyvet, vagy a neten is biztos sok receptet találsz.
Sziasztok! 33 kilot fogytam az elmult évben és rengetek kinai ételt ettem. csak nem ettem hozza rizst!! inkabb plusz salatat vagy parolt zoldséget kértem. És persze semmi olajban sultet nem ettem a kinai ettermekben
Nem a magyarositott íz a lényeg, ha nem a sok-sok zöldség! Szerintem lehet vele diétázni, csak nem kiló számra hozzá a főtt rizst, a piritott tésztát!
Barna rizs, köles és kukusszal is finomak én mindig azzal eszem!
inkább ne diétázz vele.sok olaj és cukor van bennűk.pl a szójaszósz amit szinte mindenhez használnak tele van cukorral.stb.
rizs = szénhidrát = hízás
és tényleg rengeteg olajat használnak.
Amit itthon csinálnak és nem autentiskus kínai az hízlal. Sok olajat raknak bele. Magyarosítják az ízeket! Állítólag!
További ajánlott fórumok: