A kézmosásnak nincs kultúrája!! (beszélgetés)
Szia! Nem bántottál meg. Én sem kötözködésképpen írtam, csak tényleg meg kell találni az aranyközéputat, mert ha átesel a ló túloldalára, attól sem leszel egészségesebb.
Igen, nem merek sokszor az ilyen emberekre rászólni, hogy vegyék le a cipőjüket, mert ezek olyan emberek, akik amúgy is a kákán is csomót találnak és imádnak kötözködni-veszekedni-flegmázni. Ilyen a stílusuk és nekem meg nincs kedvem ahhoz, hogy egy végnélküli kötözködésbe és flegmázásba törjön ki az amúgy nyugisnak mondható beszélgetés. Laminált padló van nálunk, ami könnyebben takarítható, mint a szőnyeg, de ilyenkor, amikor nem húzzák le a cipőjüket "azok" a vendégeink, ott vagyok a 10 hós picurim mellett egyfolytában és nem hagyom, hogy csak úgy csússzon-másszon a padlón, hanem mindig próbálom lekötni valamilyen játékkal a figyelmét. Ez eddig mindig bevált, amint elmennek tőlünk megyek a takarítóeszközökért és takarítok, mint egy kisangyal.
Tudod, az a baj, hogy igen, lehet azt mondani, hogy inkább utáljanak ki, de rászólok, hogy vegye le a cipőjét, de vannak emberek, akikre, ha minden egyes alkalommal rá kell szólnod, akkor minden egyes alkalommal balhé van belőle és a végén, nem is te vagy a rossz ember, hanem ők, mégis örökké téged hoznak ki hibásként, csak pusztán amiatt, hogy szólni mertél. És hiába van ilyenkor neked igazad, akkor is te leszel szapulva, sározva a hátad mögött és akkor is rólad fognak rosszakat mondani, mert az ilyen emberek az atyaúristennek sem ismerik be ha hibáznak!
Én írtam is, hogy meg kell találni az aranyközéputat :)
Egyik véglet se jó s én nem is írtam, hogy alkalmazd amit leírtam, de énszerintem elgondolkoztató......!!! Sokszor tiszta por meg kosz a konzerv a tejes doboz..... Pl eszel, megfogod a tejes dobozt (tiszta kosz) és utána meg a kenyeret! A mai világban persze hogy nem lehet mindenre odafigyelni!! És szerintem se kell!!! És azt se írtam, hogy domestossal kéne áttörölni mindent! Na mindegy!
Tényleg nem akarok kötözködni csak nekem az is furcsa, hogy van egy 10hós picid és cipőstől bemegy valaki hozzátok a lakásba??!! Utána meg a picid ott "csúszik-mászik" ... Én biztos nem engedném, inkább utáljanak ki :D Bár ha nem szőnyeg van akkor azért könnyebben takarítható!
De nem szeretnék veszekedni és bocsi, ha esetleg megbántottalak, csak szerettem volna leírni a véleményem! :)
Na jó, de azért olyan jellegű szimbiózisban élni állatokkal, hogy felváltva esznek... :)
Nem tudom, de számomra életszerűtlennek tűnik, hogy ha valaki nem szeret kezet mosni, túlzottan takarítana.
Szerintem azért van egy határ!! Mind két oldalról!!! Meg kell találni az aranyközéputat! :)
Mert az se jó, ha egész nap a lakást fertőtlenítjük, de az sem ha valakit semmi nem érdekel....
Tényleg amúgy ti nem szoktátok átmosni, ha vesztek valamit? Tejes doboz...ilyenek.....
Még mikor összekerültem pasimmal, ő mesélte, hogy anyuja mindent átmos amit bevisz a lakásba!! (először kinevettem) De aztán rájöttem, hogy ha belegondoltok: A gyárba ahol csinálják, hányan megfogják.... Eleve kosz van a gyárban a kamionon....a raktárban...aztán megfogja az árufeltötltő, egy pár vásárló és a pénztáros!!! Ezután beviszed a lakásba!! Abból ki tujda, hogy ki volt beteg aki megfogta, vagy éppen hol nyúlkált!!!
A kezmosas hianya melle berakhatod, mikor a gyerek arcat vagy kezet megpusziljak.
Figyelmeztetni kell oket, ha Te nem tudod, bizd a parodra.
En nem merek szolni, de a ferjem siman megteszi helyettem is.
Én nem mosok kezet úton útfélen,csak akkor amikor úgy érzem.
Nem várom el ,hogy ha bárki bejön ,nekem a fürdőbe kelljen vezetnem ,hogy mossa meg a kezét,és nem követelem meg ezt a családtagjaimtól sem.
Sem azt ,hogy levegyék a cipőjüket,és igen,azért ,mert 3 gyereket,egy kutyát,és két macskát is családtagként kezelünk,de nem vagyok annyira mániákus,hogy minden egyes ki-be jövetelükkor lábfürdőben részesítsem őket.
Lehet hogy azért nem ,mert nem nyalom be a tévé összes hülye hírét,és nem olvasok újságot,a legújabb fertőtlenítő szerekről,és lehet ,hogy nem tudom,micsoda fertőben élünk?
Azt mondják,ha nem tudod nem fáj.
Ebben a témakörben ez úgy hangzik,ha nem látod a tévében,akkor nem leszel beteg:)))
Juj...ez durva.
Nem szívesen mennék látogatóba ahhoz aki ezt mondta!
Hát nem tudom,de nagyon alkoholos,az alapból fertőtlenítő.Nálam biztos ami biztos,szokott lenni.
Már csak azért is mert én otthonra nem szoktam csak sima folyékonyszappant venni (értsd:olcsót) annak meg tényleg nem tudom milyen ereje van,mondjuk lehet a drágábbnak sincs külömb.
Hát azért kell egy kis baktérium a gyerekeknek, másképp nem tud megerősödni az immunrendszerük, és nagyon betegesek lesznek, ha majd közösségbe kerülnek.. Annak idején én kisgyermekkoromban állandóan az udvaron szaladgáltam, mindent megkóstolgattam, vagy éppen megettem, soha nem volt semmi bajom (jó, 1 évben 1-2x megfáztam). Az unokatestvéreimet velem ellentétben szinte inkubátorban nevelték.. Az anyukájuk akkor is kezet mosatott velük, amikor csak bekötötték a cipőfűzőjüket.. Mikor pedig bekerültek a közösségbe, 1 hetet jártak, 2 hetet nem.. Mai napig nagyon beteges mindkettő, nem fejlődött ki az immunrendszerük, pedig már javában felnőttek..
Mondjuk az már más tészta, ha valaki orvosi rendelőből jön, és járvány van..