A hiedelem szerint mit jelent, ha a temetésen derült idő ellenére esik az eső néhány percig? (tudásbázis)
Hát én meg azt hallottam, hogy akinek a temetésén esik az eső, az életében nem volt jó ember.
De sztem ez mind butaság.Aki ősszel hal meg?!Ősszel ált. sokat esik az eső...
Ma voltam vidéki falusi temetésen...
Amikor elindultunk itthonról, gyönyörű idő volt, napsütés, meleg, amikor kiértünk abba a faluba, és megkezdődött a temetés, amikor a ravatalozó előtt álltunk kinnt, mert ott kinnt van a ravatalozás, az épület előtt, csak fedett rész, hirtelen feltámadt a szél, felhők gyűltek, esett pár szem eső, pár percit, majd amikor teljesen vége lett a temetésnek, akkor elvonultak a felhők, és újra kisütött a nap...
Úgyhogy van benne valami, hogy az elhunyt személy fenntről figyelhet, és siratja az itthagyott szeretteit...
őszinte részvétem Apud miatt.
az én Anyukám temetésén is pont így volt. szép tavaszi nap, és egyszer csak elkezdett esni, ahogy vége lett a temetésnek, az eső is elállt. sajnos én sem tudom, mit jelent.
További ajánlott fórumok:
- Első találkozás a temetésen?
- Templomban vagy temetésen illik átadni a koszorút?
- Más temetésén elérzékenyülni
- Ez most rosszat jelenthet szerintetek? Volt már így valaki, de minden oké volt ennek ellenére?
- Mitől van vérzés normális ciklus (28 napos) esetén már a 20. naptól, ha folyamatos kivizsgálások ellenére "tankönyv szerinti" vagyok?
- Szénsavmentes Szentkirályi ásványvíz megváltozott csomagolása ellenére is babavíz szerintetek?