A gyermekvédelmisek és a rendőrök hogyhogy nem vesznek észre ilyen eseteket? (beszélgetés)
Nem fogalmaznék ilyen durván. Ha nagyon belegondolunk, akkor ennek Jókai kivételével
nagyon praktikus oka volt.
A visszaéléseket pedig sem a rend ôrei, sem a gyermekvédelmisek megakadályozni nem tudják.
A házasság sok mindent szentesít,legálissá tesz,és eltakar.
ha nem vették volna el a lányokat ezek a férfiak,akkor rögtön kis r.ngyók lettek volna..
A bulvársajtó mindent úgy tálal, ahogy akar, aminek kb, talán az 1/3-a az igaz - talán. A lényeg az, hogy minél nagyobb az eladott példányszám.
Mert az emberek egy része ugrik a minél extrémebb, félelmetesebb, szörnyûbb hírre. Megfogalmazás kérdése az egész.
Had ne a szlovák bulváron rágódjunk itt...
Az engem sokkal jobban zavar, hogy a szentesi üvegházakban nem tudják a palántákat elültetni, mert tör fel a talajvíz; nem lesz nyár elején paprika, paradicsom, retek. Nem tudják a burgonyát, borsót, zöldbabot stb. elültetni, elvetni!!
a 2.esetben szereplő lány már 12 évesen, hatodikos korában együtt aludt az 50 évessel, a facebookon így szeretlek, úgy szeretlek bejegyzések voltak neki, míg a többi osztálytársa maximum a Justin Bieber képe alá írta hogy szeretlek...
a lányka szerelme januárban halt meg, a lány szülei el sem mentek a temetésre, a bulvár lap lefényképezte a gyászolók közt első sorban lévő lányt
Nem ismerem az eljárást ilyen ügyekben (szerencsére), remélem később sem lesz rá szükségem hogy igénybe vegyem a hatóságok segítségét. Amúgy sem bízok a segítségükben. Nincsenek túl jó tapasztalataim velük kapcsolatban. Egy biztos. Nagyon nyugodt vérmérsékletem ellenére nem tudom, meddig tudnék higgadtan gondolkodni, ha a gyerekemről van szó. Nem hiszem hogy sokáig.
A hatóságoknak pedig van szerepe nem is kicsi. Például látom felmerült itt már másban is a kérdés előttem, hogy nem volt szem előtt egy 11 gyerekes súlyosan hátrányos helyzetben élő család? Biztos mentek segélyért, védőnők, gyámügy, stb. Nem vették észre hogy valami nem teljesen stimmel? Annyi dolog jut szembe, ami alapján legalább a nyomorúságos körülményeik ki kellett volna derüljenek. A szülők tuti nem voltak komplettek, ha együtt éltek a halott kiscsivel. Kezdődik ott, hogy nem verem halálra a gyerekem. Bármiben fogadnék hogy ők is hasonló "értékrendű" családból származnak...
Szlovákiában biztos más a gyermek védelem is.
Nálunk néhány igazolatlan hiányzásért is berángatja a jegyző a szülőt és elküldik a gyereket is és a szülőt is (nem jut eszembe, hogy hova...ahol megnézik, hogy a gyerek iskola érett e)és nem kap családit, stb. ha a gyerek sokat hiányzik. És akkor is így van, ha a gyereknek pl. azért van igazolatlan hiányzása, mert nem visz a suliba torna cuccot.
11 gyereK? :-o
és akkor ez a család hogyhogy nem volt a családsegítő szeme előtt,de nagyon?
Talán az iylen nagy családok külön is nyilván vannak tartva,biztos igényelnek segélyeket is
Igen, gondoltam, hogy nem itthon.
A mi vérmérsékletünk azért azt gondolom,hogy más.
A gyerek halál szerintem minket jobban megrendít és a legtöbb szülő is ha nem is figyel a gyerekére rendesen, ilyen estben azért már ugrálna rendesen.
Nem akarok nemzeti dolgokat belekeverni, de ez a véleményem...
jja..én azt hittem,hogy a T betű (lányT) került oda véletlenül,és nem az A maradt ki...(lányt A fejéből..)
namost ezért ugyanúgy feljelenthet...vagy..mivel ijesztesz rá annyira,h se a lányra ne merjen nézni,se a rendőrségre menni?
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Rendszeres gyermekvédelmi
- A gyermekverő anyukákról mi a véleményetek?
- Ha az ismerősöd rosszul bánik a gyerekeivel, jelentenéd a gyermekvédelemnek?
- Rendszeres gyermekvédelmi támogatást ki kaphat?
- Gyermekvédelem, gyermekveszélyeztetés SOS