Ha az ismerősöd rosszul bánik a gyerekeivel, jelentenéd a gyermekvédelemnek? (beszélgetés)
Uhhh... :((
A hozzászólások se "gyengék"...:(
Mindenképpen jelezd a védőnőnek amit tapasztaltál, a magyar családvédelem, nem karhatalommal megy neki az anyukának, hanem megpróbál segíteni, az elsődleges cél mindig az, hogy a gyerekek a születési családjukban maradjanak, lehet tényleg pszichés eredetű a dolog, azon jó gyógyszerbeállítással lehet segíteni.
Ha nem együttműködő, és a gyerekek valóban bántalmazva vannak, akkor pedig megteszik a megfelelő lépéseket, mert benne vannak a rendszerben.
Szegény kislány. :( A kicsi még talán fel sem fogja, de a nagyobbik... :((( Anyuka bele sem gondolt, hogy milyen sebeket ejthetett a kislány lelkén.
Nagyon elszomorító, hogy ilyen embereknek van gyerekük és hányan vannak, akik mindent megtennének egy kisbabáért, de nekik valami oknál fogva nem jön össze. :(
Nem kötöttem beléd, rosszul érezted. Én arra céloztam, hogy nem volt elég, amiket anyácska írt arra, hogy elvigyék a gyerekeket?
Senki nem kételkedett a segítőkészségedben, csak a megfogalmazás volt humoros, ahogy sztároltad magad. :) Én jót nevettem az egészen és szerintem más is. :)
Még annyi, hogy a védőnővel beszéltem később az esetről. Ő kapcsolatban van a gyerekvédelemmel, de sokat nem mondhatott nekem. Annyit azért megtudtam, hogy a kicsi az utóbbi pár hétben nagyon el volt hanyagolva. A védőnő már egyébként sem látta őket 2,5 hónapja, mert hol ő volt szabin, hol az anyuka jelezte, hogy beteg a pici ,máskor viszi. Amikor pedig jelzésemre felkereste a családot, nem engedték be két alkalommal sem. Telefonon egyeztettek időpntot, de akkorra már ugye a gyerekek nem voltak az anyukával.
Ennyit tudok.
A nagyobbik lány vasárnap volt egy hete, hogy sírva átjött hozzánk, mert az anyukája kizárta a lakásból. És még megjegyezte, hogy megkönnyítené az életét, ha megdöglene. Szegény lány zokogott, remegett, úgy félt. Otthagytam a férjemmel, én meg átmentem az anyukához, hogy megnézzem mi a helyzet. Valami pasi volt nála, akit korábban nem is láttam, nem tűnt túl megnyerőnek, de ez egyéni vélemény. A kisbaba a járókában sírt, szegényke a háta közepéig összekakilta magát, de ez rajtam kívül senkit nem zavart.
Felajánlottam, hogy átviszem éjszakára a picit is, de kiabálva közölte, hogy ne avatkozzak a dolgába. Még hozzátette, hogy a nagylányt megtarthatom, neki nem kell.
A pasi kilökdösött az ajtón és ekkor döntöttem úgy, hogy jelzem az esetet a gyerekvédelmiseknek.
Ők végül rendőri segítséggel tudtak bejutni a még mindig síró babáért.
Az anyuka azóta fenyegetőzik, hogy megölet, ha nem kapja vissza a gyerekeket. Egyelőre ezzel nem foglalkozom, nem említem sehol, nehogy ebből baja lehessen a gerekvédelemnél. Elvileg van rá esély, hogy idővel visszaadják őket neki, de egyhamar nem valószínű.
Több részletet nem tudok. Minden esetre láttam pársor idegeneket nála, akik szerintem szociális munkások lehettek, vagy a gyerekvédelem. Akik ilyenkor vizsgálódnak, vagy nem tudom. Csak abban vagyok biztos, hogy a gyerekek miatt jöttek.
Több tényt nem tudok, csak a szomszédok pletykáit. De azok között vannak elég hajmeresztő hazugságok is, szóval azokra nem adok.
Ja, igyekszem.
De tényleg nem értem miért kötöttél bele abba, hogy megkérdeztem, hogy pontosan mi történt azóta, amióta nem írt. Hiszen legutóbb védőnőről irt, ami azért általában messze van attól, hogy elveszi a gyermekvédelem a gyereket... Sajnos sokszor messze.
A hsz-eim meg ott virítanak jó hosszan, ezekből látszik, hogy résztvettem a fórumban. De ha nem tettem volna, akkor is megkérdezhetném.
Ha te olvastad, láthattad, hogy nemes és nélkülözhetetlen gondolataimmal több ízben is gazdagítottam a közösséget...
Éppen ezért érdekel, - kíváncsi vagyok - hogy mi történt konkrétan, ami miatt nem volt elég a védőnői figyelés, és hirtelen a gyermekvédelmet kellett értesíteni, akik léptek is..
Néha érdekel a gyerkmekvédelem lelki világa, mert mint máshol olvashattuk, évekig kínzott gyerekekhez hozzá se szólnak, máshol meg azonnal elveszik a gyereket. Nem állítom, hogy nem tették jól, csak azt gondolom, sokszor kétarcúak.
Megosztod velünk amennyiben lehet, hogy mi volt?
Én nem utálkozni akarok a csajon, sajnálom, és remélem, helyrejön, és visszakapja még a gyereket.
De érdekel az eset.
Neked viszont tényleg ne legyen lelkifurdalásod, nagy dolgot mertél tenni. De azért biztos neked is fel kell ezt dolgozni, vigyázz magadra!
Hámindenkiaszonta ja..
Az más kérdés, hogy mindemellett, pláne, aki volt egyedül gyerekekkel, meg van némi más gondja a pelenkázáson túl is, az azért meg is érti jórészt a nőt. De ettől még kell a segítségkérés és a jelzés pont a nagyobb bajok elkerülése miatt.
Jól tetted.
De még mindig ott az önkormányzat, ha nem történik érdemi lépés.
Meg lehet kövezni, de én szóltam a védőnőnek. Azt mondta, hogy majd jobban szemmel tartja a családot.
Azóta sokkal nyugodtabb vagyok. Az utóbbi időben állandóan aggódtam és folyton az járt a fejemben, hogy talán valami rosszabb történik, amíg töprengek, hogy mi legyen. Úgy érzem ez volt a helyes lépés.
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- 2013. márciusi havazás. Várakozik ismerősöd a hó fogságában, ha igen mennyi ideje?
- Rendszeres gyermekvédelmi
- A gyermekverő anyukákról mi a véleményetek?
- Lehet e együtt élni egy férj kalandjaival amik nem jelentenek szerinte semmit?
- Ajánlottad már ismerősödnek a HOXA-T?