A gyászévet illik betartani egy esküvő szervezésekor? (tudásbázis)
Nyilván semmi nem kötelező, azért sem zárnak börtönbe, ha anyukád sírján táncolsz.
Én ismerek olyat, aki az apja halála után 2 nappal buliba ment.
Más kérdés, hogy nekem nem lenne a szeretett nagyim halála után 2 hónappal kedvem daj-dajozni és nem azért,mert "mitszólveranéni", hanem mert olyan állapotban lennék.
Ma már a párok rég együtt élnek, szexelnek stb rég a házasság előtt,ma már nem kell sietni azért sem, mert nagy a pocak, kit érdekel.
Ráadásul a nagyi az a menyasszony anyjának vagy apjának anyja, gondolom, ő sem lesz felhőtlen.
De ez én vagyok.
Ha itt élsz, akkor nem. Márt nem szokás.
Ha a világ más táján, akkor alkalmazkodni kell az ottani "illemhez".
Szia Zoltán!
A Férjemmel májusban volt az esküvőnk, előtte 2 hónappal meghalt az Édesapja, rá két hétre pedig a keresztapja. Mi is nagyon sokat hezitáltunk, aminek részben őszinte lelki oka volt, részben pedig a "mi illik?", "mit gondolnak majd mások" kérdések merültek fel bennünk...Nagyon, de nagyon nehéz volt, de végül annyira sok támogatást kaptunk a családtól (Anyósomtól is és a Nagymamától, aki a két fiát veszítette el a két hét leforgása alatt), hogy már nem volt kérdés, megtartsuk-e az esküvőt. Mindenki, egytől egyig azt mondta: ez a mi életünk, a mi napunk! Ha elhalasztottuk volna az esküvőt, és nem két hónappal az események után tartjuk meg, akkor is bennünk lett volna a nagy napon az az érzés, ami már mindig bennünk lesz - tudom, mert az én Édesapám sem lehetett ott az esküvőn, ő 7 éve halt meg. Majdhogynem mindegy volt, hogy mikor haltak meg - ebből a szempontból. Féltünk kicsit, milyen lesz majd így az esküvő, a lelünk fele gyászol, a másik fele ünnepel...de életünk legszebb napjává vált, csodálatos volt, meghitt és gyönyörű! Ezt kívánom én is Nektek, legyetek nagyon boldogok! Döntsetek belátásotok szerint, ez a Ti napotok...
Már semmi sem kötelező, a fekete ruha sem. Véleményem szerint sem ez számít.
Nyugodtan lehet esküvő, a nagyi is örülne.
nem, ez már más világ,
és szerintem a nagyi sem ragaszkodna ehhez.
További ajánlott fórumok:
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Leánybúcsú szervezés, ötletek!
- Melyik diétát könnyű betartani, de hatásos?
- Melyik a hatékonyabb és melyiket könnyebb betartani?90 napos fogyókúra vagy update?
- Mennyiből lehet kihozni egy 4 fős családnak egy saját szervezésű horvát nyaralást?
- Ingyen esküvőszervezés Békéscsabán és környékén!