A gondozási könyvbe hány pecsét kell? Kell a háziorvostól is? Eddig 5 voltam a védőnőnél és csak 1 pecsétet kaptam tőle (tudásbázis)
nálunk bevallotta a védőnő többször is, hogy igen, régen mások voltak a szokások, és lehet hogy most a gyereknek semmi baja nem lenne,ha ugyanúgy cselekednénk, amit anno anyukáink velünk, de neki ezt kell mondania... szóba jött a Dianna is,mikor semmi se használt a fogzásra,mire ő úgyszintén: oké, persze, lehet, hiszen régen is használták, de neki kötelessége a Viburcolt meg a Dentinoxot reklámoznia..
jah és neki kb velem egy idős gyereke van, meg 1 kisebb... és tuti,hogy szíve szerint ő mást tanácsolna(saját gyerekei nevelése alapján) de a szakmai követelmények miatt ezt kell mondania..:D
nálunk a dokinál az UH-n meg a manuális vizsgálaton kívül semmi... max beszélgettünk még.. aztán csoki... :) van ahol a doki is elvégzi, de sok helyen nem...
egyébként mi annak örülnénk, ha MO.-n is megvalósulna ami külföldön: ha a szülésznő végezné a védőnő helyett a terhesgondozást... mert akkor megismernénk a kismamákat,akik később hozzánk jönnek szülni,ismernénk az anamnézisüket előre, nem szüléskor kellene tanulmányozni.. és a kismamák is nyugodtabban toppannának a szülőszobára, mert ismerne minket,akinél szülni fog.. tudom, sokaknak van fogadott szülésznőjük, így általában ismerős arcot látnak szülőszobán... de az mégsem ugyanaz, mintha mindent mi végeznénk el minden alkalommal.. :)
Hát nemtudom, de nálunk volt kb. 10 védőnő már, ebből talán 1-2-nek volt gyereke, a többiek csak könyvből tanulták a dolgokat. Nem igazán tudtak hozzászolni számomra érdemlegeset a csecsemőgondozáshoz még az első gyerekemnél sem.
De a lényeg hogy nagyon kedves volt mind, és nem voltak erőszakosak. :-)
Nagyon jó a védőnői szolgálat, de haszna inkább akkor van amikor már megszületett a gyerek, de akkor sem mindig.
A világ 95%-n nincs védőnő. Én voltam terhes pár országban és nem érzékeltem, hogy elhanyagolt lettem volna, sőt. Havonta jártam orvoshoz, ahol megmértek, ekg-t csináltak többször is terhesség alatt, vért és vizelet néztek minden alkalommal, uh volt, adott esetben ctg-t. És mindezt egy szimpla nőgyógyászati rendelőben, és mindig kiértesítettek az eredményről! Senkinek nem jutott eszébe máshova küldeni külön viszgálatra- csodálkoztam is hogy itthon össze-vissza köldözgetik a kismamákat.
És a Mo-i. terhességeimnél is minden alkalommal volt vizelet, súly mérés, vérnyomás havonta az orvosnál- miért kellett volna kb. 1-1,5 hét múlva menni ugyanezért a védőnőhöz?
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Mennyi pénzt szoktál adni a háziorvosodnak, ha házhoz hívod?
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- "Vizitdíj" háziorvosnak fekvő betegtől
- Milyen orvoshoz fordulhatnék(már mindenki hipochondernek néz a háziorvostól kezdve a családomig), aki komolyan venné a tüneteimet?