A gátmasszázs hatása a szülésnél...tapasztalatokat várok! (beszélgetés)
Sziasztok!
Aki csinálta a masszázst tapasztalt minimális vérzést? Nagyon kevés, csak rózsaszín/barnás folt a wc papíron 2-3 alkalommal, de a tisztasági betéten már nem látszik. Köszi szépen!
Kezdjétek el! És ne hagyd abba akkor sem, ha ég, vagy egy kicsit fáj! Nekem sem volt kellemes, de inkább az a 10 perc naponta, mint utána hónapokig szenvedni a vágás miatt!
A férjem csinálta, és úgy kb. 2 cm-re nyúlt be a hüvelybe. Többet nem engedtem!
És szépen fokozatosan csinálta. Éreztem, hogy napról napra szélesebbre tudja húzni! De a lényeg a fokozatosság:)
Sok sikert!
Gratulálok!
Ügyesek voltatok.Szerintem én is elkezdem majd,mert én sem szeretném ha szétszabdalnának.
Megszültem 08.26.-án:)
10 óra volt, de visszagondolva nem volt nehéz szülés:) Nem vágtak, nem repedtem.
És szerintem segített a gátmasszázs.
Érdemes kipróbálni.
Köszi szépen!
Hát a kiírt, szeptember 8.-a, de én remélem nem vár addig:)
Sok sikert és kívánom, hogy a lehető legkönnyebb szülésed legyen!
Mikorra várható a baba?
Nekem most esténként csinálja a férjem. Hát tényleg nem kellemes, de hátha segít. Inkább csináljuk, és majd szülésnél kiderül, hogy segített e vagy nem. Mert, ha nem csinálom, mert valaki azt mondja, hogy szart se ér, akkor még az esélyét sem adom meg magamnak...és lehet, hogy majd a szülőszobán jövök rá, hogy tán kellett volna.
Nekem van ismerősöm, aki csinálta, se nem repedt, se nem vágták.
A remény hal meg utoljára:)
Hát okosabbat nem tudok: Túl leszel rajta!!! :)
Ja de! Nekem gázos volt a szülés, de tudom mit kellet volna másképp csinálni: Nem szabadott volna lefeküdni. Ülve szinte éreztem ahogy megy le a gyerek, erre lefektettek, ne onnan káosz!
Szóval ha elfogadsz egy tanácsot: amíg lehet maradj függőlegesben!
Nekem is gátmetszés volt a vesszőparipám a szülés előtt, de hidd el ott nem fog annyira érdekelni, és semmi bajom nem lett tőle.
Örülj ha aránylag gyorsan és zökkenőmentesen ki tud jönni a baba. A gátmetszés nekem nem fájt egy olyan szúrásféleséget éreztem de ez eltörpült amelett, hogy egy négykilós kiscsaj jött ki éppen belőlem. :))))
Hát az van, hogy valaki sokféleképpen készül és mégis vágni, vákumozni kell, van aki meg nem foglalkozik vele és mégis -aránylag- könnyen szül. Az a jó és rossz hír egyben, hogy ezt majd ott tudod meg.
Szerintem a családi tapasztalatok eléggé mérvadóak én úgy vettem észre. A pozitív hozzá állás nem árthat!
Hát az a helyzet, hogy mi is csináltuk szépen a 36. héttől, és bizony kellett a metszés...
Állítólag túl feszes a gátam
GÁTMASSZÁZS ?? Ha-ha-ha....Ezekszerint még nem szültél...Hát,szóval,mit írjak??....majd megtudod..
Egyenlő a nullával bárki bármit is mond,ilyen fű,olyan virág olaj....humbukk.
Vajjúdáskor és kitoláskor annyira erős és intenzív a fájdalom,hogy semmiféle eszközt és "segítséget" nem érzel a lábad között. Aki ezt az egészet kitalálta az még nem szült. És ráadásúl a fájdalomtól meg a kínlódástól annyira ingerült leszel,hogy nem tűrsz majd el semmiféle
"babrálást" ott lent. Legalábbis én nem tűrtem..
Majdnem lerúgtam a doki fejét.... :-) Aztán már annyira nem segített semmi,hogy jött a szike és a vácum.... Senkit nem akarok elijeszteni,de ezekután ha meghallom a gátmasszázs kifejezést csak kacagni tudok....
Nekem még nagy a szám:D
De majd, ha ott tartok, mint Te, hát gondolom be leszek tojva rendesen.
Jaja, éljen a gátmasszázs!!!:)
Biztosan, előttünk hány millióan túlélték már...
:)))
Mi meg itt parázunk!
De hajrá gátmasszázs!!!