A futó muskátlit tényleg nem lehet teleltetni? (tudásbázis)
Mi a mai napon elhelyeztük a muskátlikat a téli helyükön. Én fazonra nyírtam őket, a párom meg lehordta a pincébe. Fordult jó párat mire végzett. Fájt a szívem mikor le kellett vágnom a gyönyörű hosszú ágakat, de hát nincs mit tenni. Jövőre majd újra megnőnek.
Még talán két napig lesz viszonylag jó idő. Holnap behordom a többi virágomat is a lakásba, pénteken meg nem leszünk itthon, úgyhogy nem húztam tovább az időt.
Szerintem most még jobb helyük van kint mint bent. Én majd akkor viszem be ha már fagyveszély lesz.
Biztos nem baj, hogy levagdostad az ágait, de én nem vagdosom le.
Megnéztem a képet, jó lesz így. Az öntözésről el ne feledkezz!
Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e a teleltetés nálad. Majd tavasszal jelezd!
Egyetértek!:)
Mondjuk nekem is van még sima,meg futómuskátli ami virágzik,és ilyenkor a hűvösben jó sokáig ki is tart a virágja.
Én a hűvös világos folyosómon teleltetek mindent,mert nincs is pincénk!
Idén nem is vágtam vissza a muskátlikat,mert nem is nőttek nagyra!
2-3 hetente egy picit meg vannak locsolva,és jól bírják!:)
Annyi hogy tavasszal szép zöld a levelük!
Ha nagyon felnyúlnak,akkor vágom vissza őket!
Persze szívesen megnézem a képeket.
Ettől függetlenül nagyon szeretném, ha jövő tavasszal senki nem szidna engem aki olvassa ezt a fórumot, hogy a pincében télen tönkrementek a virágai. Nálam jól bevált ez a módszer, és továbbra sem fogok eltérni tőle, de ez nem garancia arra, hogy másnál is sikerül.
Én például a vízifuksziáról voltam kénytelen lemondani, mert sehogy sem sikerült átteleltetni.
Ezt most találtam. Én ugyan nem vágtam vissza mikor átteleltettem, de gondolom ezt szakember írta és ő a visszavágást javasolja.
A kerti muskátlit hűvös, 6-8 fokos hőmérsékleten és gyér fényviszonyok között (pincében, padláson) teleltethetjük át. A fiatal példányokat hagyjuk metszetlenül, az idősebbeket azonban vágjuk vissza. Elég, ha havonta egyszer öntözzük a töveket, különösen akkor, ha alacsony a tárolótér hőmérséklete. A tárolás bevált módja az is, ha a töveket összekötjük, és a fagymentes pincében fejjel lefelé lógatva fölkötjük, hogy jól szellőzzenek. A futómuskátlit másképp kell teleltetni, mint a kerti változatot. Ez esetben is vágjuk vissza a töveket és tegyük védett helyre. Hűvös előszobában vagy lépcsőházban 12-14 fokos hőmérsékleten, ahol a fény is éri a növényt, jól átteleltethető. Két-háromhetenként öntözzük meg, de csak mértékkel.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg olyan iszonyú nagy igény a biztos és megfizethető lakhatás, hogy sokaknak csak álom lehet?
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- 40 év feletti nőknek tényleg lehetetlen normális párt találni?
- Tényleg nem lehet a gyereket arra kötelezni, hogy tetű-és serkementesen jöjjön újra?
- Szerintetek tényleg fel lehet ragasztani a műkörmöt pillanatragasztóval? Mi lesz a saját körmömmel? Tönkreteszi?
- Szerintetek nagyon kemény diétával...de tényleg nagyon szigórú....mennyi a max. amit lelehet adni 2hét alatt?