A futásról - nem csak futóknak (beszélgetés)
Gratulálok, hogy letetted a cigit! Ez mindig becsülendő!
Van egy klub a profilomban futkározók névvel, ha van kedved csatlakozz. Segítenek ha kell, tanácsokat adnak.
Gyorsan visszajön az állóképességed..
Sziasztok!Én ma kezdtem újra futni,hónapok óta nem hajtottam meg így magamat,1-2 hónapja pár héten keresztül napi 30 perc torna volt minden testmozgásom.
Most ,hogy több,mint 1 hónapja nem dohányzom úgy érzem képes vagyok aktivizálni magam sport terén is és egyenlőre a futás az,amit finanszírozni is tudok és azt hiszem a legjobb,hogy visszanyerjem a vitalitásomat és állóképességemet.
Ma 40 perc alatt tettem meg 5 km-t váltott futással és gyors gyaloglással.
Lehet hogy túl vállaltam magam így elsőre,de jól esett,és ez a fontos.Holnaptól inkább a fokozatosságot részesítem előnyben,már kaptam erre vonatkozólag pár tanácsot.:)
Nem tudom milyen állapotban vagy most, de kezd mondjuk ezzel:
Lehetetlen vállalkozás a fórum feltámasztása..?
Én most kezdtem csak el futni, tekintve, hogy világéletemben utáltam, mert azt hittem, hogy nem tudok (a sulis cooper teszt legalábbis ezt támasztotta alá) - erre kiderült, hogy rosszul csináltam (!), és ott rontottam el, ahol csak lehet.
Látható eredmények még nincsenek (hacsak a futás utáni öröm- és diadalérzet nem számít), de türelmes vagyok.:)
Üdv.
Én úgy tudom, hogy aki "hízni" ( izmosodni ) akar annak a legjobb ha váltogatja a gyors és lassú tempót ez ugyanis izmosít. Aki fogyni akar az fusson egyenletes beszélgetős tempóban. + Nagyon jó neked is a futás ha edzés előtt picivel eszel fehérjét és szénhidrátot mondjuk 1, 5 órával, és utána is megiszol egy turmixot.
Ugy ahogy irod!
Orrodon be,szadon ki...az elejen nem megy es nekem is koncentralnom kell ra,de megszokod!
En sem 45 perccel kezdtem hidd el.
Csak ne add fel,az a legfontosabb.
Mi emberek hajlamosak vagyunk azt gondoloni,h minden menjen elsore es ha nem,turelmetlenek leszunk es feladjuk. Miert menne elosre a 40 perc futas? Senki nem varja el! csak epitsd fel a kitartasod fokrol fokra.
Lepcsore sem tudsz feljutni egy lepessel,hanem fokrol-fokra ugye?
Hajra!
köszönöm szépen:)
Egyenlőre örülök, hogy 15 percet egyfolytában tudok kocogni:D De el fogom érni a 40. A hidegtől kicsit félek. Nincsen semmi igazi futó cuccom. No de hogy kell venni a levegőt? Nem tudom az orromon belélegezni és a számon kifújni.
Egész jó kis csapat gyűlik/gyűlt össze:)
Igen,ha rendszeresen futsz,az meg fog latszani.
En mikor heti 5-szor futottam 45 percet,eszmeletlenul formalodtak a combjaim,fenekem.
Aztan elhagytam magam,de most megint elkezdtem a gyorsgyaloglast es ma mar futottam,bar be voltam tojva,h elesek a hoban...de talpon maradtam!
Ha en,aki gyuloli a hideget,ki tudta dugni az orrat a minusz 5 fokba es elment futni,akkor mindenki meg tudja tenni!!!
Hajra csajok!
Jah es ne feledjetek,minimum 40 perc kell,hogy beinduljon a zsiregetes!
Ha elfogadod a tanacsom,akkor vezess naplot,h mit eszel,mikor,mennyit es h mit mozogsz.
Belenezunk egyutt es kitalaljuk mi a baj!
Az vagyok. Nem tudom, hogyan fogyhatnék. Kaját visszavettem...stb.
Egy pozitívuma van, hogy levezetem vele a feszültséget.
Most elhatároztam, holnap lesz az első alkalom, úgy gondoltam olyan minden másnap mennék, de nagyon jó lenne ha bírnám télen is! Lehet indítok naplót is :)
Ja és ugye az igaz, hogy ha rendszeresen futok akkor az meglátszik, úgy értem feszesebb feneket és lábakat szeretnék, fogynom nem kell. Nyárra már látszani fog, ha kitartó vagyok?
Bemelegítés?? Hogyan? Én ma csak ,kimentem, meghívtam a kutyámat 1000 méterre aztán nem számított a szemerkélő eső.
Miként kell bemelegíteni? Télen hogyan kell jobban ügyelni?
Hatarozd el magad!
Minden fejben dol el!!! ;)
Télen bizony, picit jobban kell ügyelni a bemelegítésre, de ennyi :-)
Miközben szállingóznak a hópelyhek...mint a csillámpor szikráznak a lámpafényben...hát csoda széépp!
Határozd el magad ! Tűzz ki egy célt magadnak !
1 km, 2 vagy 3 ...
További ajánlott fórumok:
- Mondok egy szót, mi jut róla eszedbe? Csak egy szót kérek!
- SZÓLÁNC! Csak melléknevekből...
- Hülye kérdések fóruma, csak pihenteknek!!! :- D
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- Tapasztalatok a futásról!Lehet-e vele fogyni?Mennyi idő után látszik az eredménye?
- Mi a véleményetek a szobabiciklizésről és mellé a futásról?