A fogamzásgátló negatív hatásai... (beszélgetés)
Én háromfélét szedtem. Tapasztalatom a következő: Nem a fogamzást akadályozza, hanem magát a szexet! Annyi kedvem volt szexelni, mint egy szoptatós anyamacskának.
Ha nagy nehezen rá is vettem magam, akkor sem élveztem.
Most gumizunk.
Anyagilag ugyanott tartunk, ki is számoltam.
Kb 2500 egy hónapra a bogyó. Havi két szex jött össze, tehát alkalmanként 1250ft.
Most kb heti három van, ami egy hónapban 12-14 alkalmat jelent. Alkalmanként 200ft a Durex.
Tehát 2400-2800 havonta.
A férjem is jobban szereti így, tovább is bírja, ráadásul én is élvezem, ami jobb együttlétet jelent mindkét félnek. Hiszen nem csak fekszem, mint egy darab fa, miközben a bevásárláson gondolkodom!
Amúgy a legtutibb és legolcsóbb a "Pohár víz" módszer. Az ötforintos (régen egyforintos, dehát infláció van) nem elég biztonságos!
Én öt félét szedtem, minddel volt valami bajom, már nem szedek semmit inkább. Annál is inkább, mert mikor szedtem olyan szintem nem volt libidóm, hogy hetekig eszembe sem jutott a szex, szóval sok értelme volt. Ha meg eszembe jutott akkor olyan száraz voltam mit a sivatag, olyan síkosító meg nincs, ami végig kitartana. Pattanások, szinte állandó émelygés, tiszta lila eres lett a lábam (úgy tudom köze lehet hozzá) FULL narancsbőrös lettem, pedig semmit, de semmit nem változtattam az életmódom, csak a tablettát kezdtem el szedni, ugyanannyit mozogtam, ugyanannyi folyadékot fogyasztottam meg minden, de mégis. Aluszékony voltam, izzadtam mint a ló, meg ilyesmi. Mikor mondtam az orvosnak teljesen hülyének nézett és azt mondta, hogy a tablettának nincsenek ilyen mellékhatásai. Érdekes még a tájékoztatón is rajta volt. Szóval nekem minddel bajom volt, a graciallal húztam a legtovább, bár aztán azzal is előjöttek a gondok.
A Diane35-el viszont jól meg voltam, leszámítva azt, hogy néha fájdogáltak a cickóim, de másra nem nagyon emlékszem, viszont arról meg az orvos leállított, hogy x idő után nem szabad szedni. A többi féle meg kifejezetten nagyon rossz volt nekem.
Én gracial-t szedek kb 6 éve, 7800Ft a háromhavi, nekem abszolút bevált.
Nézz utána, de ha az orvos újat akar felírni ragaszkodj a vérvételhez, olyat kérj amin nézik a pajzsmirigyet is (sajnos az alap-vérvétel erre nem vonatkozik)
Amúgy hallottam a NuvaRingről is. Szerintem érdeklődd meg azt is! Erről nincsenek tapasztalataim, csak hallottam, hogy akik nem bírják a gyógyszert azoknak ezt írják fel. Elég drága, de helyileg ható hormonális foggátló. Állítólag tabletta biztonságú, csak a hormonok helyileg szívódnak fel, így nem terhelik az egész szervezetet
Áttöréses vérzések,embolia,trombozis,májelváltozások,érrendszeri tünetek(fejfájás,magas vérnyomás)-most kapásból ennyi mellékhatás jutott eszembe...Ja,növeli a hajlamot a gombás fertőzésekre.
De nem is fogsz találni olyan fogamzásgátlót,aminek ne lenne kockázata,sajnos.
Amikor új fogamzásgátlót kapsz, az orvosnak alapból egy vérvizsgálatot kellett volna kérnie. Csak ez után írhatná fel a tablettát. Az előzmények után, meg még inkább.
Nem hiába okoznak ennyi panaszt, akár trombózist is kaphatsz tőle.
milligest nekem nagyon jó volt
ez tényleg egyn függő, mindenkinél más.unokahúgomnál az 5. vált be
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- 14 napja késik, a teszt negatív, fogamzásgátló után, tapasztalat?
- Lehetnek ilyen mellékhatásai egy fogamzásgátlónak?
- Milyen mellékhatásai vannak a Depo-Provera fogamzásgátlónak?