A fiam elfeküdte a fejét..visszafordítható ez még? (beszélgetés)
Szia!
Elég régi már a fórum... A Babócádnak helyre jött a lapos fej dolog?
Hát, az én védőnőm és gyerekorvosom nem csinált ebből problémát. Mikor mondtam nekik, közölték, hogy majd visszaalakul. Pedig az én lányomnak összesen annyi volt a forgatás, hogy hol kicsit balra, hol kicsit jobbra fordult a feje, de általában tök egyenesen "nézett" felfelé. És talán egyszer aludt hason, fél órát, napközben...
Kb. féléves korában rájött arra, hogy tud az oldalán aludni, utána csak úgy volt hajlandó elaludni, meg háton néha, bár álmában azért sokszor kiterült... :) Már elmúlt 1, mikor rájött, hogy jó dolog a hasán is aludni.
Szóval, mindezekkel együtt (pedig neki kicsit eldeformálódott szülés közben is) gyönyörű szép, szabályos fejecskéje van.
Esetleg annyit tehetsz, bár szerintem kár aggódni, hogy mikor már mélyen alszik, gyengéden elfordítod kicsit a fejét valamelyik oldalra.
De ha nem nyugtat meg, amit mondunk, inkább kérdezd meg a dokidat, mert így látatlanban nem is tudjuk, mekkora az eltérés, szóval nehéz véleményt mondani... De szerintem nincs baj. Olyan puhák még a csontjaik, hogy szerintem pár hónap múlva látszani se fog... ;)
A nagyobbik lányommal bármit csináltam (pedig rengeteg praktikát javasoltak...egyik rosszabb volt, mint a másik), kicsit lapos volt a buksija, aztán hason altattam, és kikupálódott.:)
Nálatok a hason alvás ugye kilőve. De ne ess kétségbe, alakul még!
A gyerekdoki és a védőnő előfordulhat, hogy "le fog szúrni" (engem is kioktattak, mintha olyan egyszerű lenne), miért nem forgattad, de tapasztalatból tudom, hogy ha a gyerkőc nem akarja, nem fogja engedni.
Anyu mesélte, hogy kiskoromban olyan lapos volt a fejem, mint akit rendszeresen vertek palacsintasütővel. Teljesen rendbejött.
Mert baromi rossz a csupa nagybetűket olvasni.
Az unokahúgom lányának ugyanilyen lapos volt a feje, ő is kizárólag háton volt hajlandó aludni. Később helyrejött, szép golyófeje van :)))
szerintem kapcsold ki a caps lockot, és utána vidd el az orvoshoz vagy védőnőhöz, hogy megnyugodjatok.
ők többet fognak tudni segíteni, mint egy fórumban látatlanul bárki.
További ajánlott fórumok:
- Ha visszaforgathatnád az idő kerekét, mit tennél másként?
- Kisfiam hunyorog, rángatja a fejét, különféle hangokat ad ki - állítólag nem szándékosan
- 4 hónapos kisfiam jobbra-balra csapkodja a fejét alvásnál. Normális ez?
- Petevezeték elkötésem volt. Visszafordítható vagy csak lombikkal sikerülhet újabb terhesség?
- 4 napja fáj a tarkóm. Lehetséges, hogy ennyire elfeküdtem volna?
- 5hónapos kisfiam nem akar hasról visszafordulni