Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 5hónapos kisfiam nem akar hasról visszafordulni fórum

5hónapos kisfiam nem akar hasról visszafordulni (beszélgetős fórum)

8. Pen80 (válaszként erre: 1. - C054341186)
2010. szept. 13. 00:18

Szia!

Az én kislányom 3 és fél hónaposan fordult hasra és múlt héten fordult vissza a hátára. Most 6 és fél hónapos. Pár hete még izgultam, de akkor gyógytornász barátnőm mondta, hogy nem kell vinni sehova, nem kell siettetni, mert nem véletlenül fejlődik ilyen tempóban. A védőnő azt mondta, ha 7 hónaposan sem fordul vissza, akkor azért nézzük meg, de addig ne kapkodjunk. Szerintem 7 hónapos korig várj - több helyen olvastam ezt, sőt 8 hónapot is valahol, aztán ha addig semmi, akkor nézesd meg - bár ez mindjárt itt van és remélem már meg is oldódott. De semmiképp ne siettesd.

2010. aug. 18. 14:56
Szia Villanóó!!Én hasonló cipőben jártam,járok mint Te,bár azt nem írod,hogy volt esetleg valami probléma a picid születésénél.Én is hasonló képpen reagáltam a védőnő javaslatára anno mint Te.És persze elutasítottam minden arra vonatkozó megjegyzést,hogy a kicsikém nem kellő mértékben és ütemben fejlődik,és persze jó volt hallgatni azokat akik azt mondták,hogy minden baba más és más és egyébként is ráér még,vagy azt ,hogy te sem másztál meg ilyenek.Ma már tudom ha sokkal hamarabb viszem a gyereket megnézetni(jelzem csak megnézetni )akkor most már magunk mögött tudhatnánk az egész hercehurcát.Mert bizony én is vártam,aztán elkezdett forogni meg miegymás ,de amikor hasonló korú gyerekek társaságában voltunk szembetűntek kirívó különbségek és egyre több!!!Mikor elmúlt egy éves rászántam magam és elvittem egy dévényes nénihez aki nagyon kedves volt és már az elején bíztatott.Ma már egyre ügyesebb az én gyönyörűm és valószínűleg előbb utóbb megtanult volna mindent,de ahogy a tornász-masszőr néni mondta ügyetlenke lett volna!!!Imádjuk!!No jól elmentem a témától,de egy szónak is száz a vége, ha csak elviszed a picikéd és megnézi egy szakértő azzal nem veszítesz semmit,és magad is megnyugtathatod,hogy mindent megtettél:-)
6. Hedi13 (válaszként erre: 1. - C054341186)
2010. aug. 18. 13:25

Szia! Szerintem nem vagytok lemaradva. Az én kisfiam is öt hónapos múlt és pár napja fordul csak vissza hasról hátra... több, mint egy hónapja kezdte a forgást hátról hasra. Mi jártunk gyógytornára is (Dévény féle), izomgyengeség miatt.

A gyógytornász pont erre adott egy feladatot, hogy segítsük a visszafordulást: egy takaróra kell rakni, úgy hogy a szélén legyen. A kezét magastartásba nyújtani és így feltekerni. :) Majd ha ez megvan, akkor egyszerűen kiforgatni a takaróból. Elég szadinak tűnik, nem is csináltuk sokszor. Bár nálunk inkább az volt a baj, hogy nem nyújtotta ki a kezét hason, állandóan befeszítette.

Szóval ha más gond nincs a mozgásfejlődésével, én nem aggódnék a helyedben!

2010. aug. 17. 21:33
Köszönöm fgh34 :-)
2010. aug. 17. 21:23
Gondolom, első gyerek,hogy így aggódsz! Majd, ha akar,és tud ,visszafordul.A védőnő totál hülye! Egy normális védőnő nyugtatgatna, hogy a babák különböző ütemben fejlődnek! Az én gyerekem 6 hónaposan fordult meg, a keresztfiam 9 hónaposan, unokáim 6 ill. 7 hónaposan a kolléganőm unokája 8 hónaposan, ma már mindannyian egészséges felnőttek ill. rohangáló kisgyerekek. A későbbiekre: Rokon lány 17 hónaposan tette meg első lépéseit, ma tesi tanárnő, élsportoló volt. A szelíd tornáztatás jót tesz, de nem azért, hogy siettesd a mozgásfejlődést, csak egyszerűen egészséges a kicsinek, és öröm mindkettőtöknek. Hogy hogyan kell, arra nézve biztos találsz vmit a neten, vagy kérdezz meg vkit, aki tényleg ért hozzá/ne a védőnőt/ Babamasszázs is jó dolog, a lányom hordta a pici fiát. A védőnője- tök normális nő-vezette tanfolyamot. Ingyenes volt, 5 -6 kismama volt ott egyszerre. A védőnő játékbabán mutatta a szelíd, nem agresszív műveleteket,nem fogdosta a babát, minden babát csak a saját anyukája fogdoott. Ha egy babának vmelyik masszázs nem tetszett, akkor azt nem csinálta vele az anyukája./pl. a mienknek nem tetszett az arcmasszázs./ Hidd el, mindent fog tudni a kisfiad, amikor úgy érzi, hogy már eljött az ideje. Ne aggódj, mert tönkreteszed ezeket a szép hónapokat, amelyeknek minden percét örömmel kéne megélned, és főleg derűs nyugalommal. Szóval: Nyugi, ne hallgass senkire, csak a saját józan ösztöneidre és a babádra. Ti tudjátok ketten a legjobban, hogy mi a jó Nektek!
2010. aug. 17. 21:22

Én is így gondolom de ilyenkor az emberben felkeltik azt az érzést, hogy nem foglalkozok rendesen a kincsemmel, meg hogy "le van maradva"

-érzést. Elegem van ezekből a dolgokból!

2010. aug. 17. 21:09
Tiszta hülyeség. MInden babának megvan, mikor jön el az ideje dolgokra. Mi 6 hósan fordultunk csak vissza, nem erőltettem. de 7 hósan már mászott aztán, fel is ált, 6 hósan ült, 11 hósan elindult. Behozta a dolgokat..minden baba más és más...
2010. aug. 17. 21:01
Kisfiam nem akar hasról visszafordulni, milyen tornával tudnám segíteni hogy rávegyem a forgolódásra? -Persze én nem akarom erőltetni nála ezt a dolgot csakhát a doktornénink mindig kérdezi Na forgunk már???, a védőnő pedig már küldené gyógytornára!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook