3, 5hónapos babát lehet már ültetni? (tudásbázis)
Hát ez probléma és nem előny. Nem jó, ha kimarad egy nagymozgas.
Mindenféle problémát okozhat.
eszedbe ne jusson!hisz meg gyenge a gerince,ha fejletebb less erzi a babad,hogy felakar ulni es fel is tud!
Sziasztok.az én kisfiam egy hét mulva tölti be a 4 hónapot.tegnap voltunk az orvosnál,és azt monta hogy nem akarja magát ül helyzetben meg tartani magát.szerintetek van okom aggódni?hogyan segitsek neki,hogy tornaztassam?
Semmi ilyen problémám nem volt soha. Sőt! Szinte minden téren kiemelkedően teljesítettem, és teljesítek az iskolában.
Nem szabad!!!
A babának a saját erejéből kell felülnie, ezt nem szabad siettetni, előbb-utóbb minden baba képes lesz rá, 3,5 hónaposan ez még iszonyú korai.
Én azt hallottam, hogy azok a babák tanulnak hamarabb fölülni, amelyikek sokat vannak hason... Nekem a neurológus azt tanácsolta, amikor a korababám izom hypotóniás volt, hogy sokat legyen hason, mert erősíti az izmokat. És a kisfiam 7 hónapoan magáról fel is ült. De tornáztattam is.
Na pont erre gondoltam az előbb, csak amíg írtam, már elkülted.
Ez most nem tartozik ide, válaszolhatsz rá priviben is, de azt mondják, hogy annál a gyereknél, akinél kimaradt a mászás, képességzavar jöhet elő. Térorientációs zavar, meg a diszlexia és a többiek. Tapasztaltál ilyesmit, vagy akkoriban még nem nagyon figyeltek erre?
Nem szabad ültetni! Kipárnázva sem!
Az agy a mozgás ill. a koordináció fejlődésével párhuzamosan fejlődik. Ha ebbe belekutyulunk csak bajt okozunk. A fizikális problémákon kívül még az un. disz-es betegségeket (dislexia, discalculacia, disgrafia), beilleszkedési zavarokat, viselkedési problémákat okozhat, ha a mozgásfejlődésbe ilyen durván beavatkozunk.
Ez nem lóverseny. Meg fog tanulni az a csemete ülni, mászni, kúszni, járni és szaladni is. Idővel. A maga tempója szerint.
Az én lányom mászott 2 hétig és 11 hónaposan szaladt.
A fiam is húzogatta magát ennyi idősen, de mégis csak 8 hós kora körül tanult meg ülni...
Ja és nem azt mondtam hogy 3-4 hónaposan már ülni fog, hanem azt hogy lehet hogy hamarabb mint az átlag. És ez nem ugyan az.
Nem lehet, az meg nagyon korai, majd ha mar eleg erösen tudja megat tartani. Az en kisfiam kb 6 honaposan ult egyedul, akkor sem sokaig, es azt is magatol csinalta.
De pár hónappal lehet hogy igen. Én például kihagytam a mászást és a 14-18 hónapos kor helyett 11hónaposan már jártam.
Az én fiam sem szeret feküdni,ugyanennyi idős.De elvileg ültetni még nem szabad. Én vagy a kezemben fogom,vagy a babakocsi támláját felemelem félig ülő-fekvő állaptban,de már sajnos így sem jó Neki :(
Szerintem ez hüly..ség, nem tanul meg előbb ülni, mert felhuzza magát, csak tetszik neki,hogy valami mást is csinál mint hogy feküdjön.
Ha magától ül-(ne)akkor igen,de ne erőltesd.Inkább próbáld meg kipóckolni két oldalról és a háta mögé rakj puha párnát.Ja és vigyázz nehogy elöre essen,ilyen kicsi korban még nehezen tudják a fejüket tartani.
Hát ha magát húzza fel akkor próbálgathatjátok szerintem!:) Lehet hogy sokkal hamarabb tanul meg ülni mint az átlag!:)
Még véletlenül se, az ő gerince még nem bír ekkora terhelést.Majd egy pár hónap múlva.
Még nem. De nem is szabad ültetni, meg kell várni ameddig magától ül fel, mert ameddig nem ő kezdeményezi addig nem elég erős a hátizomzata és görbén fog ülni.
Csecsemő és kisgyermek gondozónak tanulok és mi azt tanuljuk hogy az a normális ha 8 hónapos kora körül tud ülni.
Csak azért kérdezem,mert ha megfogom a két kezét,akkor már feltudja húzni magát ülésbe,és nem is igazán szeret már feküdni!!!
3, 5hónapos babát lehet már ültetni?
További ajánlott fórumok: