Milyen növényeket lehet ültetni erkélyre, amelyek meg is maradnak? (tudásbázis)
Mennyi ismeretlen virág. Nagyon köszi a tippeket. Várom ám még ha van valami ötlet..
Ezek közül van ami kifejezetten bírja a nyugati fekvést?
lobélia, mézvirág, esetleg büdöske
én a szkévolát is szeretem, mostanában legyezővirágnak hívják
Jó ez a fórum, további ötleteket várok!!
Nekem tavaly petúnia volt az erkélyen dél-nyugati fekvésű helyen,nekem nem száradt ki,pedig volt, hogy 2 naponta locsoltam,vagy ha elutaztunk még ritkábban.
De idén valami mást szeretnék ültetni.
Amiket eddig leírtatok a legtöbbjüket nem ismertem, de gyorsan rákerestem.Tényleg szépek.A muskátlit nem szeretjük a "szaga" miatt.
Szerintem nem pazarlás.
Nekem van helyem és ősszel el is rakom a virágokat, még se mindig sikerül és tavasszal vehetem az újat.
Tavaly télen pl. a két kedvencem ment tönkre, az ólomvirág és az ibolyafa. Viszont a citromos illatú, tarkabarka levelű vmi akkor telelt át először.
Nem tudom mennyire tűnik pazarlásnak, de Mi minden évben újratelepítjük at erkélyvirágokat, mert, sajnos, Mi sem tudjuk sehol átteleltetni.
De, akkor is szeretjük a virágokat:) :)
nagyon szép, változatos szinekben
azt hiszem kukacvirágnak is hívják...
én most magot vettem , de lehet palántában is venni...
a porcsinrózsa is nagyon szép , és igénytelen növény.
mindenféle helyen jól érzi magát...
Szia !
Nekem tavaly futó muskátlim, és nagyon nagyon szép.
Csodájára jártak. 6 ládám volt, de olyan amelynek
az alján tárolódik a viz, és van külön vizbeöntő nyillása. Anyagszálakon szívja fel a vízet.
Én kimondottan a Brico -ba vettem a muskátli tápoldatot. De akkor csak a muskátlit szabad ültetni. Az én erkélyem keleti, és ez volt az első évem a balkon ültetéshez, mivel új lakásba költöztem. Hidd el gyönyörü volt. Most is ezt ültettem, de most variáltam futó petóniával. Igy most már csak vegyes tápoldattal öntözöm.
Sok sikert.
Most lett felújítva az erkélyünk, eddig nem volt kint növény. Most szeretnék kiültetni oda valamit, de nem tudom mivel és hogyan kezdjem. Nem vagyok benne jártas. Valakinek van ötlete, tapasztalata az effajta növény gondozással kapcsolatban?
Szeretnék szép erkélyt, ami nem csupasz
További ajánlott fórumok:
- Milyen konyhakerti növényeket tudnátok ajánlani olyan helyre való ültetéshez, amit csak néhány hetente tudnék látogatni és gondozni?
- Öregszem: már jobban szeretem a növényeket, mint az embereket 😜
- Tudnátok-e olyan virágokat, növényeket ajánlani, amelyek egy viszonylag sötét lakásban is tarthatóak?
- Milyen egynyári illetve évelő növényeket érdemes ültetni?
- Milyen egynyári, magasra növő és ezáltal nagy árnyokot adó növényeket ajánlanátok?
- Ki honnan veszi meg a balkon növényeket? Milyen kertészeti áruházakat ismertek?