Diófát lehet nyáron ültetni? Megmarad? (tudásbázis)
Nézd...vagy otthagyod, vagy-ha nem túl gyorsan nő- magaddal viheted. A diót nem lehet szaporítani hajtásáról. Ha a költözésig termőre fordul, és ha nem hibrid, amit vettél, akkor pár szem diót el tudsz vinni róla, magnak.
De Ficánkának is igaza van, mint általában :)
Ha a sorsod úgy akarja, hogy elköltözz, akkor egy másik életszakaszod kezdődik. Ha a diófád helyhez kötődő emlék vagy varázslat, akkor neki ott kell maradnia.
(Bocs, vers-cím, hogy sem emlék, sem varázslat, ez ugrott be...)
Megvettem, nagyon szép, egészséges, konténeres fa, tegnap érkezett a kertészetbe:) El is ültettük, drukkoljatok, hogy hatalmas fa legyen belőle!:)
Köszönöm a tanácsokat!
Hoztam még egy linket, ezen az oldalon nem írnak bolondságokat.
De hát meg fog maradni!
Most komolyan, kertészeti szempontból is megmarad. Nincs köbe vésve az őszi ültetés szabálya.
Erős csemetét vegyél, és komolyan csináld meg a gödröt előre, időnként locsolj bele vizet. Amíg a csemetét keresed.
Hat. Hidd el.
És nem fog ártani, ha kipróbálod... :)
Én szeretnék időnként tudni róla...írsz majd?
Drukkolok, hogy sikerüljön jó csemetét venned.
Köszönöm szépen!
Egyenlőre venni sem sikerült ilyenkor, de biztos találok kertészetet, ahol lesz. Így van, jól gondoljátok, különös jelentőséggel bírna, és az is hogy megmaradjon! Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszát!
Ha most kell elültetned, akkor teljesen igaza van Ficánkának.
Ültesd el, és gondolom, nagyon szereted majd. Simogassad és beszélj hozzá, dicsérd meg, milyen szép és ügyes! Ez komoly!!!
Öntözd Szeretet-vízzel. Az olyan víz, amit előtte olyan valamiben tároltál úgy 2 napig, amire többször (akár több nyelven, de ez mindegy) rá van írva az a szó, hogy Szeretet.
Úgy gondolom, hogy számodra különös jelentősége van, hogy diófát, és most szeretnél ültetni.
Én úgy tudom,hogy ősszel(aug. végétől kedvezőbb), de szerintem az a fácska tudja, hogy különös jelentőséggel bír számodra és ha körültekintően ülteted, akkor összeszorítja a fogát és minden körülmények között meg fog maradni.
Kívánom, hogy nagyra nőjön és nagyon hosszú életű legyen!!!
Biztos,semmi baja nem lesz,mi nem olyan régen ültettük ki a fenyőket,téltől voltak kint cserépben,vártuk,hogy mi lesz velük.
Itt a férjem ő is mondta,hogy a földlabdást nyugodtan ellehet ilyenkor is ültetni,ha tudsz trágyát szerezni,tegyél a gödör aljára.
Legyél türelmes, megéri!
Az ültető-gödröt addig is ki lehet ásni, szokták hetekkel előre is.
És van időd jó előre kiválasztani a legjobb és legszebb, és leghamarabb termő (vagy ahogy Neked jó) csemetét. :)
Persze!
Földlabdásat vegyél, ha van.
Bár jobb ősszel csemetét ültetni!
Várj még 3 hónapot, ha nem sürgős.
További ajánlott fórumok:
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Valószínűleg 3 hetes terhes vagyok:) Mire figyeljek oda nagyon, hogy biztosan megmaradjon?
- Az első főzés emléke megmarad!
- Meddő vagyok, ez már egy megmaradó állapot. Nehezen kezelem...
- Karácsonyról megmaradt vagy megunt ünnepi ételek átalakítása, felhasználása
- Szeretnék diófát, és szelídgesztenyét űltetni, de nem tudom hogyan!Aki tudja segítsen!