A durumlisztből készült süteménynek más íze, állaga van, mint a sima búzalisztből készültnek? (tudásbázis)
3. Cepheus
2010. szept. 16. 10:17
Igen, nagyjából az a különbség, mint a zsemle és a graham kenyér között, sűrűbb a tészta és más ízű is.
2. klára51
2010. szept. 16. 10:16
Mi a különbség a durumliszt és a teljes kiőrlésű liszt között?
A durumliszt a durumbúza nevű búzafajtából készül. Makarónibúzának is nevezik, mert főként száraztészta készül belőle. Magas fehérjetartalma miatt a tésztagyártás során nélkülözhető a tojás.
A teljes kiőrlésű liszt – a fehér liszttel ellentétben – nincs finomra őrölve, így tartalmazza a búzaszemek magas tápértékű héját, mivel a búzaszemeket nem hántolják le.
Magas tápértékű, élettanilag kiváló minőségű liszt mindkettő, mivel szénhidráttartalma fokozatosan emeli meg és sokáig egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így biztosítja a kellemes közérzetet, a jó szellemi és fizikai kondíciót.
1. cse
2010. szept. 16. 10:10
A durumlisztből készült süteménynek más íze, állaga van, mint a sima búzalisztből készültnek?
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet durumlisztet kapni?
- Mi volt a neve, egy gyerekkori süteménynek, amit szerettem? Hasonlít az islerhez, kerek, lapos, de az világosbarna és kemény bevonatú volt
- Mit rontok el folyton a nem búzalisztből készült muffinokkal?
- Sütireceptek teljeskiörlésű és durumlisztből
- Tápiókaliszttel sütött süteménynek milyen íze van?