A cukrászdában kapható marcipánfigurákat kézzel készítik? (tudásbázis kérdés)
Megfelelő a formája, ennyit. :)
Kis háromszögeket készítenek és körtével egyik irányból a másikba elsodorják vele, illetve az oldalát jól kilapítják. A körte ebben azért jó, mert 1, de max 2 mozdulattal kész és lehet összeragasztani őket. Tenyérrel is lehet, de nehezebb.
Mert pl egy rajz vagy festmény is kézzel készül attól függetlenül hogy az eszköz az ecset vagy a ceruza.
Csak azok a dolgok azok amik nem kézzel készülnek amiket gépsor nyom össze szalagon préselessel vagy egyéb technikával
Egyszerű a képlet. Van egy minta ami alapján meg tudják csinálni. Kb pár száz darab után egy rózsa vagy egy maci már rutin feladat. Ezeket nem kezdők csináljak.
És ja. Tudásbázis csak a kézműves dolgokat gondoltam nyilvánvalóan KÉZZEL készítik eszközök segítségével.
Én sem értem, miért van ez...talán a frusztráció miatt, bár szerintem azért tudásbázis a neve, mert szeretne az ember megtudni dolgokat, ezért feltesz egy kérdést. A válaszokból mindig a válaszolóra derül fény, szóval én nem veszem magamra sosem az ilyen dolgokat :)
Köszönöm, hogy írtál, sejtettem, hogy kézzel, de volt bennem kérdőjel, hátha bizonyos sablonokkal, amelyeket összeillesztenek, akár kézzel, akár máshogy.
Néha olyan gunyoros hozzászólások is vannak. Az illető nyilván nagyon humorosnak tartja magát, pedig nagyon nem az.
Ha valaki kérdez, azért teszi, mert választ vár. Nem azért, hogy bárki élcelődjön rajta.
1. igen
2. nem
3. talan
4. kizart
5. geppel
6. sablonnal
További ajánlott fórumok:
- Te megmentenéd Illés bácsi cukrászdáját?
- Vendéglők, cukrászdák, kávéházak, éttermek nevei
- Tudtok 1 évesnek való, tej-és tojásmentes tortát készítő cukrászdát?
- Ti milyen nevet adnátok egy most induló cukrászdának?
- Tiramisut a cukrászdákban is nyers tojással készítik?
- A Balaton északi partján melyik cukrászdában kaphatóak laktózmentes termékek?