A cserepes primulákat(kankalin) kiültethetem a kertbe? (tudásbázis)
Szóval. Amíg virágzik, mérsékelten öntözd, de se a virágra, se a levélre ne menjen víz, mert megrohad. A hűvöset,(15-16 fokot) szereti, és úgy a legegyszerűbb locsolni, ha a tálkájába teszed a vizet, majd "amit már nem kér", azt leöntöd. Amikor már elvirágzik és eldobálja a leveleit, akkor kell csökkenteni az öntözést, akkor kiültetheted olyan helyre, ami sötét és hűvös hely.
Locsolni nem kell, csak kicsit néha vizezni, hogy ne száradjon ki a gumója.
A növényt augusztusban új földbe kell ültetni, úgy, hogy csak kb 3/4-e legyen a földbe, mert ha túl mélyre kerül, rövidek lesznek a virágok.
azt is nőnapra kaptam, friss és üde, tele gyönyörű virágokkal.
öntözésnél hogy bánjak vele?
kiültethetem őt is?
Az tuti hely lesz neki. :-)
A ciklámen is virágozhat, ki ne dobd!
Gumós, tehát könnyebb a dolgod vele.
4 cseréppel kaptam nőnapra...
akkor azt hiszem, ládában, a beüvegezett teraszon (enyhe napfény, a kintitől 5-10 fokkal több) tökéletes helyük lesz egyelőre.
másik kérdés még: a CIKLÁMENnel mit kezdjek?
tényleg csak "egyszezonos"?
Még várj egy kicsit a kiültetéssel.
Ha már nagyon nem bírja bent, akkor tedd a lakás leghűvösebb helyére.
Mindent bír, jó kis növény, én úgy szoktam, hogy ilyenkor amit kapok (pl. nőnap...)beültetem őket ládába és amikor napközben meleg van kiviszem, majd éjjelre behozom. Szoktatom a kintléthez, így pár nap után megedződik. Bírja a napot, de csak ha rendszeresen kap vizet és nem 10 órát tűzi folyamatosan. Félárnyékban vagy délutáni napsütésben a legszebb.
értem, ez azt jelenti, hogy akár már most is kiültethetem, vagy várjak, amíg teljesen megszűnnek az éjjeli fagyok?
és milyen helyet szeret? napos, árnyékos?