Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A céklalé nagyon egészséges! fórum

A céklalé nagyon egészséges! (beszélgetés)


1 2
2011. dec. 30. 09:36
igy igaz,immuneerosito ,kivalo magas vernyomasra es faradsagra is.
48. bobe2 (válaszként erre: 47. - Kokko)
2010. okt. 6. 11:44
Márkában segiteni nem tudok,mi nem márkásat vettünk ,igy is 4000 ft volt ,amit tudok javasolni hogy a szita-reszelö része minél nagyobb legyen ,mert hamar eldugul, a miénknek kicsi és sajnos nem tudok csak répát és céklát bele tenni mert hamar eldugul.ma igy jártam ,kell hozzá valami puhább is .-alma körte ijesmire gondolok.
47. kokko (válaszként erre: 46. - Mendy)
2010. okt. 6. 11:22

Gyümölcs centrifuga vásárláshoz kérnék segítséget, tanácsot. Cékla, sárgarépa, káposzta , zeller lé készítéséhez kellene a gép.

Viszonylag nagy a kínálat, de nem tudom mely gyártmány, típus a legalkalmasabb. A fórumon gyakorlott lé készítők vannak :)

46. Mendy
2010. okt. 2. 12:12
Most mi nagyon rákaptunk nem csak a céklalé készítésre, hanem a gyümölcs centrifugával lefacsarjuk még a sütőtöknek is a levét. Sárgarépát, céklát, zellert, almát kevertem tegnap össze, nagyon különleges volt és az a tudat, hogy egészséges az nagyon jó. Reméljük tényleg egészséges.
45. bobe2 (válaszként erre: 44. - Mendy)
2010. okt. 1. 09:42

Sajnos nagyon sok ellentmondást lehet olvasni hallani,és tapasztalni.Én ezért nem szeretek másoknak tanácsot adni hogy mit hogy csináljanak ,mert mindenki más és másképp reagál a szervezete.Az ember saját maga kell érezze hogy mi a jo neki ,mire van szüksége .


Én még rosszat nem olvastam a méregtelenitésröl,de nem állitom azt hogy nem irnak rolla.


Valamien szinten méregteleniteni kell a szervezetet,csak nem szabad tulzásba vinni.Meg nem elég csak méregtelenitö teákat inni,hanem kell mellette ,mozogni ,szaunázni stb.

44. Mendy
2010. szept. 30. 21:36
A cékla kiváló méregtelenítő. Ma olvastam egy olyan cikket, hogy a méregtelenítés lehet, hogy mégsem olyan jó, mint vélték. Most akkor mi a helyzet?
2010. szept. 29. 11:41

Akkor nálam nincs gond menni fog mert csalán tea rendszeresen van itthon.

megpróbálom a céklát is az étkezésekbe csatolni.

A héten veszek is 1 üveggel :)

42. syria
2010. szept. 29. 10:55

Az alábbi linken sok hasznosat olvashattok.


[link]

41. a14deb9047 (válaszként erre: 38. - C95c921ae7)
2010. szept. 29. 09:21
Langyosan szabad bele mézet tenni, citromot viszont nem! Jól tisztítja a vért, ezért is jó kiegészítő terápia alkalmával gyulladásos betegségeknél is.
40. c95c921ae7 (válaszként erre: 21. - Mendy)
2010. szept. 29. 08:15
Biztos, h éhgyomorra jobban felszívódik a vitamin és ásványi anyag tartalom.
39. c95c921ae7 (válaszként erre: 8. - Bobe2)
2010. szept. 29. 08:13
Én venni szoktam, bio céklalevet.
38. c95c921ae7 (válaszként erre: 5. - A14deb9047)
2010. szept. 29. 08:12
Igen, köszi, a csalánteát is mondta a dokim, csak az brrrr...
37. a14deb9047 (válaszként erre: 32. - Mendy)
2010. szept. 28. 22:42
Postázzak majd egy üveggel kóstolónak?
2010. szept. 28. 22:39
Elsősorban arra figyelek, hogy idős nénitől vegyem a piacon, nem kell, hogy nagyok legyenek, de attól is függ, milyen fajta. Van a nagy kerek, a kb. ökölnyi méretű és a hosszúkás. Az sem mindegy, hogy milyen színű. A sötét színűt részesítem előnybe. A céklát a homoktól megmosom, vékonyan meghámozom, és karikára szelem, majd azt kettőbe, négybe vágom és irány a 4-6 literes fazék. Felöntöm úgy, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje a víz. Kb. 3/4-1 órát főzöm. Van némi habja, de azt lassan elfövi, nem szokott nagyon visszamaradni. Teszek bele köménymagot, babérlevelet. Amikor megfőtt, csak egyszerű répaíze illetve "illata" van. Amikor már jó langyos, akkor ízesítem. Először a cukor bele, utána az ecet. És kész. Jó édesen és jó savanyún. Maga a répa elég sok ízt magába szed, néhány napi összeérés után már a leve nem olyan intenzíven édes-savanyú, mint a készítésekor. Az elmúlt 20 év alatt még egyszer sem romlott meg, mert nem volt ideje se ará :)) Nálunk az "intenzív" ízesítés az igény. És direkt zöldséghámozót használok, mert az szép vékonyan dolgozik.
2010. szept. 28. 22:33

Ezt a receptet egy francia gasztro-regényből vettem, s megosztom veletek, hátha tetszik valakinek.

NYERS CÉKLASALÁTA

Hozzávalók:

1 kk. borecet

tengeri só és frissen őrölt bors

2 ek. extra szűz olívaolaj

0,5 tk. római kömény

1 szem mogyoróhagyma, vékonyan felszeletelve

4 db hámozott, finomra reszelt cékla

1 csokor friss petrezselyem vagy snidling


Egy tálban habverővel összekeverem az ecetet, sót, borsot. Folyamatosan kevergetve, vékony sugárban hozzácsurgatom az olívaolajat. Utána hozzákeverem a római köményt és a mogyoróhagymát. Végül beleteszem a céklát és jól összekeverem, hogy az öntet mindenhol bevonja.

Közvetlenül tálalás előtt kistányérokra adagolom és apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel tálalom.

2010. szept. 28. 22:26

És te hogy csinálod?

Mármint lépésről lépésre..

Ha piacon veszem meg a céklát,mire kell figyelni?

Ja és a kesztyűt azt már tudom :))

33. a14deb9047 (válaszként erre: 32. - Mendy)
2010. szept. 28. 22:22
Mert nem mindegy, hogy csináljuk. Illetve a fűszerezés, ízesítés adja meg a lényeget.
32. Mendy
2010. szept. 28. 22:20
Nem tudom elképzelni, hogy ez finom. Viszont egészséges lehet.
31. a14deb9047 (válaszként erre: 29. - Mamikati)
2010. szept. 28. 22:18
Amíg a fiam itthon volt - néhány napig. Télen viszont küldöm ki neki Angliába. Egy 7 dl-es üveg - egy evés.
2010. szept. 28. 22:17

Másnaposság, megfázás és egyebek ellen: céklaleves!!

Az ünnepek alatti lakmározás (és mulatozás) megviseli a szervezetet. Nemigen ismerek olyanokat, akik a töltött káposzták, bejglik és kocsonyák lassan távolodó emlékét hasonló kaliberű, gazdag, tartalmas ételekkel próbálnák feledtetni. Az újévi fogadalmak után néhány napig tartó életmódváltás időszakában talán a legmegrögzöttebb húsevők is a könnyedebb fogások felé kacsintgatnak, még ha csak átmenetileg is. A csípős hideg, a hó és a délutáni sötétség is a levesek malmára hajtja a vizet. Mi, magyarok ráadásul a világ egyik olyan népe vagyunk, amelyik egyáltalán nem bír létezni leves nélkül - de gyakran hiába keressük az étlapon, ha külföldön járunk. Nem kell persze messzire mennünk, hogy más nemzetektől ötletet, ihletet kapjunk, és bővítsük a repertoárunkat. A kelet-közép-európai kulináris örökség fontos eleme, de a zsidó bevándorlók miatt az Egyesült Államokban is abszolút hagyományos étel a borscs leves. Zöldségekkel és céklával készül, ahány nemzet (és ahány család), valószínűleg annyi fajta. Az orosz verzió hússal, káposztával, krumplival fő, míg a lengyel könnyebb, ők átlátszó, kristálytiszta céklaléként, húsos vagy gombás töltött tésztával kiegészítve tálalják. Egyik jobb, mint a másik. A litvánok szárított gombát, az örmények friss tejfölt adnak hozzá. Másnaposságra, náthára, fogyókúrára és egyéb - év eleje táján felmerülő - tünetekre ajánlom e tiszta, savanykás ízű elixírt; nem is igazi borscs, csak majdnem, mégis nagyon finom.


Gyors, zöldséges céklaleves


Hozzávalók (4 adag)

4 kisebb, nyers céklagumó

2 közepes sárgarépa

2 közepes petrezselyemgyökér

1 l lehetőleg házi, erős marhahúslé

citromlé

só, bors (ízlés szerint pici cukor)

1 dl tejföl

friss zöldfűszer, pl. kapor vagy petrezselyem


A céklát megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk (aki nem szeretné beszínezni a kezét, használjon gumikesztyűt). Megtisztítjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, ezeket is a céklával azonos méretű kockákra vágjuk. A marhahúslevet (amely pl. lábszárból és csontból készült) lábosba öntjük. Helyettesíthetjük csirkéből főzött alaplével is, vagy ha nincs kéznél házi, használhatunk vizet is. A levesbe beletesszük a felkockázott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd fedő alatt kb. 10-15 perc alatt megfőzzük, hogy roppanósak maradjanak, ne puhuljanak meg teljesen. Ízlés szerint csipet cukrot is tehetünk hozzá. Közben a tejfölt kikeverjük, finomra vágott kaprot vagy petrezselymet adunk hozzá. A forró levest végül citromlével ízesítjük, majd minden adagra egy-egy kanál tejfölt helyezünk.

29. mamikati (válaszként erre: 27. - A14deb9047)
2010. szept. 28. 22:16
Mennyi ideig áll el abban az ötliteres üvegben?
28. a14deb9047 (válaszként erre: 26. - Mamikati)
2010. szept. 28. 22:13
Csak jól kell fűszerezni, ízesíteni!
27. a14deb9047 (válaszként erre: 25. - Pirinyo79)
2010. szept. 28. 22:12
Abban bízom, amit én veszek és én csinálom meg, mert tudom, mit tettem bele. Megveszel 3-4 kilót, abból van bőven, és lényegesen olcsóbb is. Egy 7 dl-es üveggel legalább 200,-Ft, a céklának meg 150-200,-Ft korül van kilója. Úgy szeretem, amikor az ötliteres ott díszeleg.
2010. szept. 28. 22:10
Céklalét nem szoktam inni, de annyi jót írtatok róla, hogy lehet, hogy változtatok a szokásaimon. :)
2010. szept. 28. 22:07

Sziasztok!


ha savanyúságosnál veszem az is jó?

24. a14deb9047 (válaszként erre: 22. - Mendy)
2010. szept. 28. 22:05
Mert telíti a gyomrot és a beleket, viszont alacsony a kalóriatartalma.
23. bobe2 (válaszként erre: 22. - Mendy)
2010. szept. 28. 22:05
Mert tisztitja a belekben lerakodott méreganyakokat és felgyorsitja az anyagcserét .
22. Mendy
2010. szept. 28. 22:03
Fogyókúrára miért ajánlják? Pár kiló nem ártana ha lemenne :)
21. Mendy
2010. szept. 28. 22:02
Én is meg fogom nézni. Szerintetek annak van jelentősége, hogy éhgyomorra iszod vagy napközben akármikor?
2010. szept. 28. 22:01
Szeretem reggelire, de este is csemege szokott lenni néhány karika hideg savanyú cékla. A bél ballasztanyagának is jót tesz. Fogyókúrásoknak is ajánlják.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook