A bolti réteslapokat hogyan kell elkészíteni? (tudásbázis)
5. mandella
2009. nov. 13. 17:38
mit kell tennem, hogy a teteje ne kemény, ropogós legyen, hanem puha, de azért nem elázott?
4. smudlaagi54
2008. dec. 28. 06:38
Egy nedves kicsavart konyharuhára teríts egy lapot,azt megkened,én olvasztott zsírral szoktam,ráraksz egy másik lapot,és arra rakod a tölteléket.A töltelék alá egy két marék zsemle morzsát szórj,mert levet enged mindegyik,és így nem fog elázni.
3. erika1012
2008. dec. 27. 11:20
Szia!
Én mindig úgy csinálom, hogy egyszerre 2 db lapot a csomagból kiteritek egy tiszta konyharuhára, keverek 2 dl tejföl és 2 ek olaj keverékét, ezzel kenőtollal megkenem a lapokat, megtöltöm, feltekerem, és ugyanezzel a tejföl+olaj keverékkel sütés előtt megkenem a tetejüket a rudaknak. Ettől szép pirosra sülnek.
Ez nekem egy bevált recept.
2. remahe
2008. dec. 27. 10:44
Egy tiszta konyharuhára teszem Minden lapot megkenek olvasztott vajjal.
Langyos olvasztott vajjal kell megkenni. Általában két lapot használok egyszerre.
Ezt használom a vargabéleshez is. A tetejét is megkenem.
1. Pöttyi
2008. dec. 27. 10:38
A bolti réteslapokat hogyan kell elkészíteni?
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Van itt műkörmös szakember? Elmagyaráznád nekem kérlek, hogy hogyan kell elkészíteni és mit kell vennem ehhez a körömhöz? (kép van)