A bio élelmiszer valóban bio? (tudásbázis)
nem létezhet bio termék 100% an
szóval ami nem 100 az nem bio
egy szakma beli
Igen, a só és a mész is jó.
Ja, és tudom, állatkínzás, de csak akkor nem tud tovább szaporodni, ha elégetik őket. Különben minden hova odapetézik :S
Vagy több kilóméterre elviszed őket :)
Akkor én is bocsánatot kérek, csak sajnos az eddigi tapasztalaim azok, hogyha valaki máshogy csinál valamit, mint mások, akkor az már rossz.
Korábban pl a csigák miatt ugattak le, mikor írtam, hogy ne bőkjék agyon szegényeket, mert akkor kifolyik belőlük a pete, és csak még több le. Utána meg panaszkodtak, hogy egyre több van :)
Nincs nekem semmi bajom veled. Csupán tanulnék. Én is kapálok .Sajnos!!!!Mert kertes házban lakunk..
Bocs ha így érzed. De itt szokás megosztani a tudásunkat.
Tényleg nem tudom, mi volt. Akkor kezdtem az egyetemet, szóval úgy mentem be a tanárhoz, hogy letörtem egy ágat, amin volt, és azt vittem be.
Rákerestem, de nem ez volt.
Egyébként nem értem, mi bajod van velem. Miért zavar, hogy van otthon kertünk, amit csak kapálunk, és nem permetezünk?
Mellesleg alig egy éve volt mixóma járvány a nyulaknál - mert azokat is tartok, saját fogyasztásra - és azt sem kapták el.
Galambjaim is vannak - szintén megeszem őket. Ebbe is bele köthetsz a madárinfluenzával :D
Nézzétek át alaposan a terméket!
A gyümölcsök és zöldségek közt olyan kevésbé esztétikus darabokat kell keresni, amit nem vennél meg áruházakban. (túlérett és nem fagyott, foltos, kukacos, sápadt - ezeket nem veszi át a multi)
Még nem találkoztam velük.
Egyszer voltak még hernyók az egyik fán. Már nem emlékszem milyenek, de akkor a tanárommal csináltunk oldatott ecetből, olajból meg még valamiből, és azzal fújtam őket le.
Én nem mondanám annak, bár mi nem vegyszerezünk, de nem messze van tőlünk egy hatalmas szántó, amit vegyszereznek. És ugye a szél, no meg a víz által átjuthat a mi területünkre is. :(
Nekem már az is elég, hogy tudom, én nem tettem rá semmit :D
Csak kapálunk :)
Nem permezteztünk soha :)
Bár tavaly meggyűlt a bajunk a meztelen csigákkal :S Több napig szedegettük.
Mással még nem találkoztam a kertünkben.
Még tanulok, rengeteg a szabadidőm, szóval ráérek. A mamám segít, ő már nyugdíjas, és van két, szintén diák tesóm.
De ha az érdekel, csak magunknak termelünk, nem adunk el. :D
Az mondjuk tényleg érdekel, hogy honnan lehet megkülönböztetni azt hogy mi a bio és mi a kamubio?
Vannak ugyan bioboltok, de az hogy rá van írva nem biztos hogy megállja a helyét
Én ezt tanulom, de mégsem tudok megkülönböztetni egy permetezett paradicsomot egy nem permetezettől :S
Én csak azt szoktam figyelni, hogy kivel futhatok össze a nagy áruházban a zöldség osztályon. Na tőle nem veszek, mert miért van ott mindennap, ha van kiskertje :D
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Szerintetek a BIO élelmiszerekhez valóban csak bio anyagokat adnak?
- Cadhoc + élelmiszer, vegyiáru, szépségáp. , ruházat, lakástextil, sportfelsz., háztart.felsz., valóban jó mindenhova?