9.5 hónaposan nem mászik a baba. Baj lehet? (beszélgetés)
Szia nekem a védőnőm mondta hogy látja a fiamon hogy feltörekvő fajta és hogy figyeljek arra hogy ne maradjon ki a mászás,mert az nem jó!!
Nemrég volt egy kisbaba akinek vitték a leletet hogy ....és a védőnő első kérdése az volt hogy mászott?-és nem
Szóval káros ha nem mászik a gyerek,de lehet majd csak később fog!
Ismerek olyat aki 9hónaposan nem mászik,de pl.az unokahúgom már megy!
akkor az tuti nem :)
hát nálunk volt, ki is maradt a mászás/kúszás, ami járásnál visszaütött; de azért meglett a gyerek összes funkciója (és most pótolja a kúszást, hisztinél földön fetrengéssel és kúszik utánam ha otthagyom)
Komolyra véve a szót; szerintem se aggódj!
szia!
ha kúszik, nem kell feltétlen másznia. lehet, nem is fog (enyém mászik, sosem kúszott). ez nem gond. igaz, hogy nem maradhat ki egyetlen mozgásforma sem az egészséges mozgásfejlődésből, de a kúszást és a mászást vagy-vagy alapon számítják :D
Ne aggódj!
Nekem a kislányom egyáltalán nem mászott,kúszni is csak nagyon rövid időt de már 5 hónaposan állt,9 hónaposan meg elindult.
Semmi baj,vagy kihagyja vagy egyik napról a másikra elkezd mászni.
A 4.k babám nekem is sokig nem mászott,sőt kúszni se kúszott inkább gurulva közlekedett:-),de 8 hósan elkezdet mászni.
volt vagy van bébikompotok?
Mert azok a babák szokták kihagyni a mászás fázist, akik bébikomppal elközlekednek a lakásban. Más szülőktől is hallottam már; nem egy jó "találmány" :S
Persze:)
Ne izgulj,nálunk is ez volt,10,5hónaposan kezdett el mászni,de ugyanugy addig mindig hasra vágta magát a kisfiam,aztán behozta a sok mászást,mert teljesen 16hónapos koráig csak mászott,utána már egyre kevesebbet,mert akkor tanult meg csak járni:)
nem. barátnőm kisfia se mászott nagyon. de kúszni azt igen. olyan 10-11 hós volt mire kicsit mászott, majd nemsokkal később állt fel, majd 13 hósan ment.
de fel se túnt h nem mászott. ügyes fiú amúgy
További ajánlott fórumok:
- Miért nem hízik a babám 3 hónaposan? Más is van így? Mit lehet tenni?
- Hány hónaposan lehet vagy ajánlott levágni a picik haját?
- Hany honaposan lehet adni a babanak tojassargajat es sajtot?
- 11 hónapos babám egyáltalán nem mászik. Hónapok óta lépeget, úgy hogy fogni kell a kezét, de ezt egész nap. Ez gond lehet?
- 10 hónaposan szeparációs félelem, szorongás, lehetséges?
- Hány hónaposan lehet gombát adni a babának? (pl. milánói makaróni, vagy gombával törlött hus)