11 hónapos babám egyáltalán nem mászik. Hónapok óta lépeget, úgy hogy fogni kell a kezét, de ezt egész nap. Ez gond lehet? (tudásbázis kérdés)
Gyógytornászunk határozottan megtiltotta, hogy "járassuk", majd a saját ütemében el kezd járni.
Mászás fontos dolog, lehet erről vitatkozni, de én sem mertem nem megtenni a gyermekemnél, 9 hónapig jártunk gyógytornászhoz, szépen csinált mindent, ahogyan elő van írva, 13 és fél hónaposan kezdett egyedül járni, és nem fogtam soha a kezét.
Mászott és mászik most is.
Egyet értek! Egy kissé el lett kapatva a gyerkőc!:)
Érzi, hogy ilyenkor foglalkoznak vele, ő van a középpontban. Játékok kellenek neki, amikhez oda kell jutnia. Neki, egyedül! De ha mindig kéznél lesz valaki, aki ugrik, ha ő akar valamit, hát minek törje magát egyedül?
Bocsi, de ez így butaság!:))))
Fordítva igaz. A dislexiás gyerekeknél figyelték meg, hogy a mászási szakasz kimaradt egyes esetekben. De nem azért lett dis.-ás mert nem mászott.:))))
Az én gyerekem kihagyta a mászást.Majd a bölcsiben szokott rá.Beszélni meg túl hamar megtanult.:D
Úgyhogy nem kell parázni.Az meg,hogy üvölt ha nem sétáltatjátok,az a ti hibátok.Mással kell lefoglalni és akkor nem fog üvölteni.
A bátyám kislánya nem mászott, mindjárt ment.
Ezért most nekik az a furcsa, hogy a kisfiuk mászik. :)
Majd mászni is fog...
Húgoméknál is így volt..Már gyógytornászhoz küldték a kicsivel, aki megmondta, nincs baja a gyereknek, csak lusta..2 hét múlva már mászott (az 1. szülinapján)...
Amúgy azt tanácsolták neki, vegyen kis gyerekmedencét, rakjon bele érdekes játékokat (pl. színes labdák), s majd oda belemászik a pici..És tényleg..;)
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Egy férfi egyetlen éjszaka kedvéért képes e hónapokig fűzni egy lányt?
- Mi lehet a hónapok óta tartó gyomorfájásom oka?
- 21 hónapos kisfiam nem akar főtt ételt enni hónapok óta! Ha tudtok segítsetek, tanácstalan vagyok, mit tegyek?
- Mitől lett tele a " C " meghajtóm, mikor hónapok óta nem telepítettünk semmit a gépre?
- Nagymamám hónapok óta beteg, segítenék, de nem tudok. Tanácsot kérek!