9 hós lányom nem használja a lábait, a doki azt mondta, lehet, izomsorvadása van. Állításnál nem rugózik a lábával. Más tapasztalt ilyet? (tudásbázis)
Hintázik előre-hátra négykézláb, aminek nagyon örülünk. Köszönöm mindenkinek a támogatást, segítséget.
Itt egy videó a tudományáról:
Bocsánat, most vettem észre...
Ha rákeresel, sokmindent találsz róla a neten.
Pl. itt:
Mi most hozzájuk járunk és komoly munkával ugyan, de nagy eredményeink vannak :)
Már 1x voltak fejlődésneurológusnál. :)
Megkésett mozgásfejlődés....
Sajnos annyira nincsenek az orvosok tisztába azzal mit beszélnek.
A mi dokink, amikor mondtam neki a TSMT-t azt sem tudta miről beszélek.
Ahogy a Férjem mondta, a legtöbb doki azt tudja mit kell csinálni influenzánál, bárányhimlőnél, de más területeket ugatni sem ugatják.
Nekem a Gyógytornász mondta, hogy jó hogy említem, hogy a gyerekorvos nem tudja miről beszélek, akkor szervez bemutató órákat gyerekorvosoknak is, tudják miről van szó és hová lehet fodulni.
Mi az alapozó terápia?
Lehet nekünk is kell...
Dévényesekkel olyan szinten vigyázz, hogy vannak ál-Dévényesek. Ezt maga Dévény Anna is mondta egy youtube videón... Nálunk a rokonságban ezt sajnos megjárták. 5ezer forintot kért a nő kezelésenként és még csak a tanfolyama se volt meg... Stagnált a gyerek állapota, egyáltalán nem haladt előre, pedig születéstől fogva jártak a kicsivel...
Van ingyenes Dévény is, nézelődj szét a neten. Az ingyenes Dévény kezeléseken biztos, hogy azt kapod, amit kell, ott nem a pénzsóvárok vannak. Gusztustalan, hogy egyesek mikre nem képesek...
Igen :) Nálunk ugyanez, 2 éven keresztül ment.
Most alapozó terápiával folytatjuk.
Egyébként, ha az egyensúly érzékelésével van gond, azt úgy is meg tudod nézni, hogy beleteszed plédbe, és valakivel elkezditek jobbra-balra ringatni. Ha vörös a feje, ordít, és reszket, tuti az "is" a gondja.
Ha van időd, nézd meg ezt: [link]
Érdekes dolgokról szól, egyébként 6 részes sorzat az embergyerek fejlődéséről.
Igen, mi ezt csináltuk, a férjem csinált olyan fa izét, amire rátettem a gyereket négykézlább és előre-hátra meg jobbra-balra tudtam ingatni.
Meg vettünk gimnasztika labdát. Szintén csinált gördeszkát. :)
Ok, persze. :)
Csak nekünka kettőt együtt csinálta a Dévényes így könnyebb volt. :)
Írta is valahol, és látszik is a felvételen, hogy hypoton a kislánya.
Nem feltétlenül kell egy azon gyógytornásznak tudnia a DSGM-et és a TSMT-t, külön is megoldható :)
Egyébként a TSMT jó folytatás lehet a DSGM után.
Szia,
Megnéztem a videót. Az én fiam is ezt csinálta.
A mi történetünk a köv.:
Császáros szülés (eleve hátrány a mozgásfejlődésre), az első szoptatásnál lila lett, mert a csecsemősök nem szívták ki a tüdejéből a nyákot.
Ennek következményeképp Ő sem csinált semmit, fókázott. 2010 májusban született, és 2011 nyáron kezdett mászni, karácsonykor kezdett járni.
A lényeg, hogy olyan Dévényes gyógytornászhoz menj, aki tud TSMT tornát is csinálni.
Lehet, hogy a lányodnak nem a letapadt izomzatával van gondja, hanem azzal, hogy abszolúte laza az izomzata és mellette rossz az egyensúly érzékelése.
Szóval mi kaptunk cirka 20 gyakorlatból álló feladatsort és itthon csináltuk, most gyógytornászhoz járunk.
Azt nem mondom, hogy ne aggódj, mert én is aggódtam, de az én fiam is dettó ezt csinálta, nem akart a lábára állni.
Ha érdekel írj privit, átküldöm a feladatsort...
persze ez hülyeség is (rosszul motiválás)
azt viszont nem egészen értem, miért mondta azt a dévényesetek, hogy "ilyen hamar hatott a kezelés"...
barátunk kislányát 1 évesen vitték el, hogy nem mászik, 5 kezelés után mászott, majd rövidesen fel is állt (ti meg már hónapok óta jártok), és nekünk sem hiszem, hogy sokkal több kell majd
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Szemölcs ellen mit használjak?
- Melyik lisztet használjátok?
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Minden nap 2 x hipózom a wc-t, árt a wc nek? Inkább domestost használjak rá?