8 hónaposan hány cm és hány kg volt a babátok? (beszélgetés)
Szerintem ne aggódj! Mi 8 hós mérésen 71 cm és 7800 g voltunk fiú baba császárral 37 hétre. Nagyon lassú volt a súly növekedésünk, a védőnő állandóan szekált, de a doktor bácsi nem izgult. Ha jól van a baba, vidám szopik rendesen (nem a 40 fok meleg van rá hatással)akkor nem kell izgulni. Mellesleg a férjem 8. osztályban a tornasor végén állt olyan alacsony volt(150 cm), ma 180 cm 96 kg.
Anyósóm meg végig izgult hogy szerencsétlen gyerek alacsony lesz...valóban szerencsétlen lett, de csak azért mert nem tudott az anyukájának megfelelni... :-( no para!
Köszi a válaszokat!
Igen, a kórházban centivel mérik, ezért is volt fura, hogy ugye hivatalosan 54 centivel született, a védőnő 2 hónaposan meg lemérte 53 centinek :)) Ott pislogtam, hogy mi van? Aztán mondta, hogy kórházban lábujjig mérnek + a centivel a hajlatokat is lemérik nyaknál stb.
annyit mondott, hogy megvárjuk a 8 hós mérődzködést (17.-én lesz) és ha nőtt 1-2 centit akkor rendben lesz a dolog. Ha nem, akkor növekedési hormon vizsgálat.
Ami nekem kicsit fura, mert ugye hízni meg hízik, fej- és mellkaskörfogata nő. Azt még hozzá kell tegyem, hogy az utóbbi hétben elkezdett mászni, leült és felállt. Bár nem tudom ennek van e ahhoz köze, hogy nő vagy sem :)
hivatalosan 54 centivel született, de a SOTE-n lábujjig mérik a hosszát, úgyhogy pár centit levontam belőle.
Egyébként a válasz jó, nyújtani úgysem tudom :)
szerintem ne aggódj ezen
semmi baja a babádnak
tényleg nem fejlődnek egyformán
no para
és mit mond? mit kellene csinálnod?
az is lehet, hogy nem 51 cm.rel született hanem kevesebbel csak elmérték, nem?
nem tudom
mi 52 cm-rel és 4290.g-vel születtnk, vagyis a fiam és ma 6 hós és 1 hetes
tegnap mértem(meg 1 hete a védőnő) és 74 cm és 8740 g
anyatejes baba
nem tudok többet segíteni
szerintem nem egyformán fejlődnek a babák
nyújtani sem tudod
Én sem szoktam szándékosan írni mert van aki azt hiszi, hogy azért kérdezem mert össze akarom hasonlítani a babáinkat.
Sosem szerettem az összehasonlítgatást.
Minket meg a nagy súlyal piszkáltak mindig. Szóval ha boldog és kiegyensúlyozott a fiad akkor ne aggódj.
Nem is tudom, hogy mit gondolnak, hogy mit kéne tenned? tömni mint a libát? ugyan
Sziasztok, köszi a válaszokat :)
Igen, engem is akkor kezdett el zavarni, amikor úton útfélen megjegyzik, hogy jaj milyen picike. Én ha más babát látok, szándékosan meg sem kérdem, hogy hány kiló/centi/fog tulajdonosa, mert tudom, hogy ezzel bele lehet verni a frászt a másikba.
Szia!
Pont most írtam egy másik fórumra is. Néha nem tudom mi a frásznak kell az anyukákat ilyesztgetni :( Ha ütemesen fejlődik a baba, semmi gond. Neked is ide írok egy linket. Lentebb tudsz grafikont is nézni. Ez alapján semmi gond a kisfiaddal, ne aggódj.
Kisfiam 3700 grammal és 51 centivel született. A 7 hós mérésen volt 7700 gramm és 65 centi. Védőnő szerint picike a gyerkőc (hosszra), de még éppen nem kórosan. Párom is és én is magasak vagyunk.
Köszi, ha megírjátok, hogy mekkora volt 8 hósan a babátok!
További ajánlott fórumok:
- Hány hónaposan állt fel es indult el a gyermeketek?
- 7 hónaposan erős görcsök és barnázás...valakinek volt hasonló?
- Hány hónaposan indult el a babátok?
- Hány hónaposan fordult meg először a babátok?
- 8 hónaposan milyen nagy volt babátok fejkörfogata? Súlya? Hosszúsága?
- Hány hónaposan fordult meg a babátok? Mennyi időt gyakorolt amíg sikerült neki?