8 hónapos kislánytól hogy tudok laborvizsgálathoz vizeletet gyűjteni? (tudásbázis)
na sikerült végül, reggel álltam mellette fél órát egy tálkával és abba belepisilt és szerencsére a lelet is jó. :) Köszi a hozzászólásokat.
Mit néznének, mert nem kell minden vizsgálathoz steril vizelet, és akkor felkelés után bilire rakod, majd átöntöd.
nah, jöttem beszámolni :) :S ma reggel 200 ml tejci után pelenka nélkül a zacsival ült az ölemben, úgy hogy a két lábam között lógott le a zacsi..megivott 150 ml teát is és vártunk..jött is pisi, de a zacsiba egy csepp se :( holnap egy üveggel próbálkozunk..
Nálunk sem működött a zacsis módszer,fiam van.Én úgy oldottam meg,hogy egy kis üveget tettem a kukuckához és vártam....beletelt egy kis időbe,de összejött.
köszi mindenkinek...kisfiamnál simán ment ez a zacsis módszer, de a kiscsajnál már vagy nyolcat felragasztottam és mindig mellé ment, igaz vissza is pelenkáztam utána...holnap reggel kipróbálom pelenka nélkül ahogy tanácsoltátok :)
Én azért betadinnal fertőtleníteném, mert nekünk gond volt, mikor először kellett a fiamtól, tele volt bacival amiatt, hogy nem volt fertőtlenítve, mert azt mondták, ne csináljuk.
Gyógyszertárban kell venni, csak úgy ingyen nem adnak. Vizeletgyűjtő tasak a neve és 50 ft körül van az ára.
Fertőtleníteni kell először, de elég ha csak törlőkendővel megtörlöd. A ragasztórészénél kell felragasztani a nunira, majd kicsit megigazgatni, hogy pont a lyukhoz essen a lyuk. Én visszaraktam rá a pelust mindig, mert nem engedte, hogy elmozogjon.
Kitartást hozzá, nekünk a 4. próbálkozásra sikerült, elsőre nem.
Van erre egy tapadós tasak. A laborban biztosan lehet kérni. Ha elég komoly labor...
mármint a sebtapasz sokkal erősebben ragadt
nem olyan durva a ragacszacsi, mint elsőre gondolná az ember. A kislányom most fél éves, egy hónapja kórházba került, Tőle is ugyanezzel a módszerrel gyűjtöttek vizeletet, és semmi gond nem volt vele. Felragasztották, utána visszapelenkáztam és hajnalban mentem szólni, hogy vegyék le. Nem annyira erős a ragasztó,ami ott tartja. Az utána következő vérvétel sokkal rosszabb volt, és amikor annak leragasztják a helyét, amikor leszedtük sokkal erősebb volt.
Szia,
nekünk gyakran kell vizeletet gyűjteni.
Betadinos vízzel le kell mosni a cunit és a környékét, és fel kell ragasztani a zacsit.
Én a pelust ilyenkor nem adom rá, mert az leszedi a zacsit.
huhh..ijesztööen hangzik ez a ragacszacsi...
töölem simán egy kifertöötlenített lavorba gyüüjtötték, aztán beleöntötték a pisipohárba.
Persze nagyobbacska voltam, így már tudtam szólni, hogy pipi van, de mondjuk reggelente csak ki lehet fogni egy pipihajlamot.
szerintem ez nem jó ötlet ugyanis sterilnek kellene maradnia.
szerintem ha felragasztottad, akkor ne rakd vissza a pelust, hanem vedd kézbe, fordítsd kifele, esetleg tükrözzetek, játszatok, picit félmeztelenkedjetek és a hidegre hamar megtelik a zacsi, 5-10 perc kellett nekünk is. Itasd meg 20 perccel előtte kb.
kérni kell a védőnőtől gyűjtő tasakot és fel ragasztod.nem lesz egyszerű!!
Nekem ugyan fiam van(nála sem volt egyszerű a művelet), de egyszer valakinél olvastam, hogy kisebb lánykát vízhatlan lepedőre fektették meztelenül és amikor pisilt, összegyűjtötték...máshogy nem sikerült nekik.
Nem tudom ez izgága babáknál és nagyobbaknál mennyire működik.
szia!
pedig máshogy nem fog menni
ragaszd rá és itasd,hamarosan pisilni fog. Az a titka az egésznek, hogy pisi után azonnal le kell venni a zacsit, különben kifolyik belőle.
sok sikert!
Vagy megkatéterezik,vagy bilire teszed,és addig tartod az öledben,ameddig pisilni fog.
Kíváncsi lennék,hogy aki ezt kérte tőled,hogy gondolta az egészet?
Gyógyszertárban kapható vizeletgyűjtő zacskó, amit rá kell ragasztani a puncijára.
vettem a gyógyszertárban gyermek vizeletgyűjtő tasakot, de mindenhova megy csak abba nem...
8 hónapos kislánytól hogy tudok laborvizsgálathoz vizeletet gyűjteni?
További ajánlott fórumok: