7 hónapos kislányomnál bevezethetem már a narancsot? (tudásbázis)
Én babum 8 hós. Szokott kapni heti egyszer gyümölcspépbe, és néha, amikor én eszem, néhány falatot a kis szájába.
Semmi baja nincs tőle. Ja, és 7 és fél hós korában kapott először.
védőnőtök mit mond?
Én tegnap beszéltem a mi védőnőnkkel,azt mondta, hogy a táblázatunk jó.
Szia!
Ha babaételben adod, akkor bátran. Egyébként nyersen ne csak 1 éves kortól!
Fiam 1 éves, és a 12%-os narancslé higítva sem jött be, allergiás rá.
Óvatosan a citrusfélékkel!
Na ez az, hogy folyton változik, az ember kapkodja a fejét.
Fontos, az is szerintem, hogy van e hajlam az allergiára, na meg, hogy módjával kapjon.
Én 5 hósan adtam már a levét, 7 hósan már fogta a kezében a gerezdeket és szipákolta. :)
4 hós baby kajákban már van narancs.
Igazat kel adjak neked. :)
Nem idős még a fiam, 4.5 éves, de akkoriban azt ajánlgatták, hogy a banánt 2-3 hós babáknak már lehet adni. És én el is kezdtem, mivel 9 hetesen egyk napról a másikra utasította el az anyatejet semmi ok nélkül...:( Semmi baja nem lett tőle, a banánt a mai napig imádja - bár már nem eszik olyan sokat belőle. :D
Kicsi fiam most 14 hós, de nála már azt mondták, nem szabad a banán 1 éves korig. Én nagyon sok mindent betartok, de ez a rész valahogy nevetésre késztetett, és nem tudom már, kb. 6 hós kora óta eszegeti ő is a banánt.
A citrussal viszont egyetértek, elég erős az még egy pici emberke gyomrának...:S
Gondolkodtam leírjam-e , én már három hónaposan adtam a anyatej mellett az alma levet, narancslevet a gyerekeimnek, soha semmi bajuk nem lett.
Nagymama lettem, vannak unokáim menyem és lányom is szoptat. Menyem 5 hónapos babája kap már 1hónapja almát, banánt, sütőtököt, őszit, répát.
az elsőnél mág a nagykönyv szerint etetett, allergiás volt a gyerek, másodiknál már lazább és a harmadiknál már teljesen másképen gondolkodik.
Egyébként az orvosok véleménye is megoszlik ezekről a dolgokról..... ha baráti viszonyban vagy velük akkor is mást mondanak és ha nincs különösebb kapcsolat, a biztos ami biztos alapon megint mást tanácsolnak.
Nem azért írtam, hogy valaki kövesse és azért sem, hogy kritizáljanak. Minden szülő a legjobbat akarja a gyermekének. A trendek meg változnak állandóan, az éppen aktuális divat szerint.
Tudomásom szerint, ha a családban nincs allergiás akkor a citrusfélék 9 hónapos kortól jöhetnek bátran, de azzal nem tesz senki rosszat, ha egy éves kor utánra hagyja.
Amúgy jók ezek a táblázatok, mert ahány annyi féle.
szó se lehet róla!
Alma-banán reszelve,répa főtt -alma,
Narancs leve -alma
magát a narancsot 2éves kortól!!!
Nekem a védőnő egy éves kort mondott, én ezt be is tartottam. Sőt, még igazán most sem kap, mert nincs oda érte.
Tudom, azért akarod, mert most annak van szezonja, de 2-3 hónapot várnék mindenképpen.
Sokan elkezdik hamarabb is, adni a citrusféléket, bár hivatalosan olyan 10-12 hós kortól mondják. Egyébként csak arra alapozzák, hogy nem M.o.-on honos....
Uncsitesóf kisfiának fél éves kora körül kezdte, mondta neki a v.nő , hogy próbálja meg nyugodtan, csak azt kell figyelni, hogy a szája körül nem pattog-e ki. Ha kicsit kóstolsz vele, akkor semmi baja nem kell, hogy legyen, uncsitesóm ellenben minden nap adott neki egy mandarint falatkákra szedegetve, a gyerek szája 2 hét múlva, mint egy oltári nagy herpeszes......:S
További ajánlott fórumok:
- 11 hónapos kislányom mellé merjek-e vállalni még egy babát?
- 26 hónapos kislányom jön nekem, ver, ordít - hogyan kezeljem?
- Miért nem alussza végig az éjszakát a 11 hónapos kislányom?
- Kislányom 20 hónapos és a nagylábujj melletti lábujja egyre jobban ráfekszik a nagylábujjára. Mit tehetek?
- 5 hónapos kislányomnak nem ízlik a gyümölcs...
- 6 hónapos kislányom kb. egy hete rendszeresen felébred éjszaka. Próbáltuk etetni, de nem éhes. Mi lehet a probléma?