Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 7 generáció fórum

7 generáció (beszélgetés)

19. semleges (válaszként erre: 18. - Kaliforniai tornádó)
nov. 4. 12:07

Szerintem értsd jól amit írtam. Hogy valaki nem "él" mert nem tud, vagy nem képes önálló, értelmes, boldog életvitelt létrehozni és képviselni az érdekeit az nem ez a kategória.

Mi az, hogy "nem marad ideje arra hogy saját személyisége legyen" ? Ezt nem értem. Minden ember valamilyen szinten a saját sorsának a kovácsa. Van aki nagyon jó pozícióból indul, van aki a nulláról, van aki mínuszról, de akkor is.

18. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 17. - Semleges)
nov. 4. 11:50
Már aki. Van aki sose volt fiatal és így nem is öregedhet meg, nem élt semmit, meghalni sem tud, csupán papíron. Bizonyos emberek akiknek abból áll a napjuk hogy dróton rángatják őket, vagy túl sok ráérő idejében ő rángat mást, így nem marad ideje arra hogy saját személyisége legyen. Fizikailag létezik, de minek? De amúgy értem az álláspontodat. Szerintem is jó dolog a minél nagyobb család, sok generáció, ahol mindendenki jó harmóniában van a többivel, de csak akkor ha tényleg így érzi legbelül.
17. semleges (válaszként erre: 16. - Görögtánc)
nov. 4. 11:37
Én meg a fordítottját mondom. Ők már azt megélték. Aki nem hal meg fiatalon, megöregszik.
16. Görögtánc (válaszként erre: 15. - Kaliforniai tornádó)
nov. 4. 08:36

Nem pont erre gondoltam, hogy fiatalon rossz lehet szülőnek lenni. Inkább arra, hogy a gyereked öregedésén látod a saját öregedésedet, az szar lehet. “Jézusom, a gyerekem már 60 éves”. 😄 “Én még nála is idősebb vagyok”. 🙈

Ez független attól, hogy 40 vagy 20 év van köztetek.

15. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 14. - Görögtánc)
nov. 2. 23:57
Érdekes, én pont azt tartom ijesztőnek ha valaki nagyon későn lesz szülő. Ó a gyerekem még csak ennyi meg annyi idős, én meg már milyen öreg vagyok hozzá képest. Ami önmagában nem lenne baj, mert a bölcsességet át tudja adni, viszont megérteni nem tudja a gyerekét, mert nagyon más neki az a világ amibe a gyereke nő fel, mint ahol ő nőtt fel. Plusz nem hiszem hogy a gyerek már 15 évesen az öregek otthonába akarja látogatni hetente egyszer a szülőket, szóval én szerintem inkább túl hamar mint túl későn jöjjön az a gyerek, vagy akkor ne is jöjjön, ez a véleményem. De ez csak a vérszerinti gyerekekre igaz. Egy mostoha gyereknél mindegy. Mert neki ott vannak a vérszerinti szülei akik úgyis az első helyen lesznek a szívébe, és nem számít az sem ha egy 30 évvel fiatalabb házastárs által akár idősebb is a mostoha gyerek és az sem ha bőven az unokád is lehetne, mivel nem ismered születése óta, nem ezen fog múlni. Az igazi szülei helyét úgyse lehet átvenni, viszont annyira megszerethet hogy mégiscsak családtagnak tekint. De ez a személyiségeteken függ, és attól hogy milyen a harmónia a vérszerinti szülőjével neked.
14. Görögtánc (válaszként erre: 8. - Birebora)
nov. 2. 19:21

Számomra ijesztő lehet. Jobban tudatosítja benned hogy öreg vagy, rossz lehet a saját gyerekedet öregasszonyként/öregemberként látni. 🙀

Ez csak saját vélemény.

13. Enissa (válaszként erre: 12. - Globus)
nov. 2. 12:24
Mivel, mozog vele az a nagyi, (már aki nem 90 évesen lesz az) aki szereti az unokáját, a cinkosa jó értelemben, átveszi a nagyi is a szlengeket, ismeri a kedvenc könyveit, filmjeit, zenéit, amit hallgat, erre gondoltam, hogy fiatal marad. :)
12. globus (válaszként erre: 11. - Enissa)
nov. 2. 10:29
Hát ezt mondom én is. Nem fiatalodtam vissza, mert kisgyerek született a családban. Unoka sem fiatalít.
11. Enissa (válaszként erre: 10. - Globus)
nov. 2. 10:02

Erről nem egyforma a véleményünk, az évek gyerektelenül, unoka nélkül is peregnek.

Ha nem írja valaki a homlokára, honnét tudják, ő anyuka, nagyi, dédi?

Amikor édesanya lettél, változott valami az öltözködésedben, viselkedésedben? A felelősség, féltés, természetesen más, de az sem látszik külsőre.

Példának nem hozhatom a szomszéd Ágit, de ott van Katalin hercegné, ha nem lenne publikus, hogy 3 gyerek édesanyja, a kutya sem mondaná meg, de ue. Madonna, Tina Turner.

10. globus (válaszként erre: 9. - Enissa)
nov. 2. 09:53

Szerintem unoka szúletésével végérvényesen tudatosul, hogy eljárt az idő. Szintet lépünk, nem lefelé, én így érzem.

Sógornőm felnevelte az unokáit, mert az anyjuk lelépett. Sanszos, hogy még megkapja a dédunokát is hamarosan. Bennem biztosan nem lenne ennyi vitalitás...

9. Enissa (válaszként erre: 6. - Violet18)
nov. 2. 09:41

Ha nem neked kell az unokát felnevelni, nincs azzal gond. Mindig jobb, mint járókerettel próbálni az unoka után "futni'. Az unokaszületésével nem lesz idősebb egy nő, sőt fiatalon is tarthatja.

Annyira kitolódni látszik (részben joggal) a szülés, hogy van amelyik gyerek már a nagyszülőjét nem is ismerheti meg.

nov. 2. 07:11
Nagy boldogság lehet a 109 évesnek végig nézni a leszármazottakon, nekik meg, hogy még élnek az idős felmenők. Szerintem nagyon jó dolog lehet.
7. semleges (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
nov. 2. 06:56
Különleges és szép:)
nov. 1. 23:38
Minden vágyam 33 évesen nagymamának lenni.... ja nem 🤣🤣
5. Enissa (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
nov. 1. 20:10

Ha átlagot vonok, 17 évesen szült mindenki, és ez nem volt ritkaság régebben.

Szerintem nem annyira egyedi ez, csak nem volt jegyezve.

4. xochipilly (válaszként erre: 3. - Pulcsis)
nov. 1. 20:03
Mindenki, őt magát kivéve, 20 éves kora előtt szült. Persze a 109 évet megélni is szép teljesítmény, akárhány leszármazottja van az embernek.
3. Pulcsis (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
nov. 1. 20:00
Ja kérem így könnyű, ha Lori 15 évesen szült 🤣
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
nov. 1. 19:38
szerencsések
nov. 1. 19:30
Augusta Bunge(109) a legfiatalabb ősanya a világon, lánya Ella Sabin(89), unokája Anna wenland(70), dédunokája Betty wolter(52), ükunokája Debra Bolling(33), szépunokája Lori Bolling(15), leszármazottja Christopher Bolling(0).Át akartam másolni a képet, de valamiért nem engedi a rendszer, de ha beütitek a keresőbe hogy augusta bunge, ott lesz. Mind a 7 generáció együtt, ilyen csak egyszer volt a világon eddig. Ráadásul a legfiatalabb ősanya címet is elvinni külön dícséret. A rekordok könyvéből tudom. Ráadásul ő lett 109 évesen a legfiatalabbnak lenni bármibe is, nincs is nála idősebb aki bármibe ezt birtokolná. És ha megfigyelitek csak lányok születtek, és a végén egy fiú. Mi a véleményetek erről a családról?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook