6-éve az OTP-től részlet fizetést kértem 150-ezer ft-ra, azóta nem válaszoltak, én nem fizettem.Most a végrehajtó 520-ezeret kér.JOGOS? (tudásbázis)
Az nem lehet,hogy közben értesítettek az aktuális neveden,címeden,csak te nem vetted át a levelet?
Én hagynám a csudába.
Nekem egy hónapja nem adott ki az automata 60 ezer Ft-ot,majd március 31.-én írásban fogják közölni,hogy jogos-e a problémám!!!
Sziasztok, pár hete online folyószámlát nyitottam az otp-nél, pár nap múlva kaptam az e-mail-t, hogy megnyitották a folyószámlámat és bemehetek aláírni, illetve a bankkártyám is elkészült.
Amikor az ügyintézőnek mondtam, hogy mi járatban vagyok, kiderült, hogy még az első asszonynevemen van 2 hitel (folyószámla és A hitel) még 2005-ből és amíg azok nincsenek rendezve, nem engedik a számlanyitást.
Az érdekessége, hogy én 2012-ben nyitottam minden nehézség nélkül számlát az otp-nél, amit azóta már meg is szüntettem.
Volt azóta már másik banknál hitelkártyám is, ami azóta szintén rendezésre került. Sőt, ha az otp-nél tartozásom lenne, szerintem azóta is bar listán lennék. De nem vagyok, miután utána volt a hitelkártyám és jelenlegi folyószámla hitelem a másik banknál.
Utána más férjezett nevem is volt, sőt már egy jó ideje a lánykori nevem használom és ami érdekes még, hogy az online számlát is a lánynevemen nyitottam, de ők csak az első asszonynéven látják még a tartozást. Ami röhej, hogy a bankszámlát viszont a második asszonynevemre készítették.... tiszta káosz.
Azt mondta az ügyintéző, hogy nekem kell vinnem papírt a rendezésről,mert arról őket a követelőkezelő cég nem értesíti, azt az ügyfélnek kell megtenni.
Ők 2007-ben eladták a követelést, de azt sosem jelezték felém, nem is tiltották fizetésből és bar listán sem vagyok.
Szeretném tudni, hogy melyik az a jogszabály, ami kimondja az 5 éves elévülési időt a követelésre vonatkozólag? Ha ebből valóban követelés lett volna, tuti, hogy megtaláltak volna, ahogy megtaláltak utána is egy telefonos tartozás miatt (rendezve lett).
Ha bemegyek az otp-be, akkor mivel érvelhetek, hogy ne követeljék a tartozást, mert elévült? Másik, hogy ki kell e fizetni így, hogy nem nyitnak számlát a bankkártyát, amit ráadásul a második asszonynevemre készítettek, pedig az online igényléskor nem azokat az adatokat adtam meg?
Mit tegyek?
keresd fel az otp faktoringot. akár levélben is..
én személyesen bementem, miután megtudtam ki az ügyintézőm, pedig elvileg ilyet nem igen lehet, na engem nem érdekelt. szemtől szemben jobban lehet velük beszélni. ha nem tudsz bemenni, akkor írj levelet, hogy küldjék el neked a két értesítő tértivevényét (vagy mit, amin igazolják hogy ők kiküldték) amiben megírták kérésedre a válaszukat. Persze te is hibás vagy abban, hogy nem kérdeztél rá, hogy mi van már a kérelmeddel, elbírálták-e. bankokkal sosem jó packázni. ha nem küldik el amit írtam, és már esetleg behajtási szakaszban van már a dolog, akkor elvileg a területileg illetékes bíróságon meg kell lennie minden iratnak, némi pénzért belenézhetsz, és lemásolhatod. Azt még nem írtad, költöztél-e, mert ha igen, és nem jelentetted a bank felé az is neked jelent rossz pontot, hiszen így hogy találjanak meg (amúgy meg tudnak találni!:))
általában az elévülési idő lejárta előtt pár héttel küldenek levelet, nehogy elévüljön a dolog és így újra kezdődik az elévülési idő..és azért várnak eddig hogy kamatozzon, ez nekik a bolt. szóval járj utána minél előbb, mert ha már behajtáson van a dolog, ott felgyorsulnak az események, és a végrehajtó nem vár 5 évet. ha már a végrehajtó is képbe jön, akkor viszont nem "úszod" meg a kamatos összeggel, arra jön a behajtási jutalék, és a végrehajtó felé rengeteg költség és díj, tehát kalkulálj plusz 150-el kb.
én tavaly végig jártam hasonló behajtósdit a pannon miatt, előtte meg volt otp-vel dolgom. az én kérelmemre azt írták, hogy nem tudnak havi törlesztőt csökkenteni, mivel nem volt még 1 éves a hitelem, amíg tudtam fizettem, aztán kevesebbet, de mire erre nem volt szerződés módosítás, azt semmisnek vették. úgyhogy a felvett 400-ra, nekem 780-at kellett végül visszafizetnem kb, lehet többet valamivel. megvan annak a levélnek az ajánlószelvénye amivel akkor beküldted a kérvényedet?
tény hogy ien az otp. A banknak nagyon jó ügyvédje i vannak, bármit elérnek.
Nekem anni A-hitelem volt náluk, 63000Ft-ot vettem fel, és 1,5év kellett hogy rendezni tzdjam.Nagyon nehéz volt belőle kimászni. Vissza is mondtam a hitelszerződést a kiegyenlítés után azonnal. Soha többet nem venném fel, és senkinek nem kívánom az A-hitelt még azonnali pénzbajok megoldására sem.
Ez csak egy tanács, aki akarja megfogadja, aki nem az nem.
Azért kíváncsi lennék, hogy te végülis mire vártál?? Hogy majd elévül?? Megkérted a részletfizetést, és gondoltad ezzel az ügy letudva? Én max. harminc nap múlva írásban utána érdeklődtem volna, hogy mizujs?
Nem tudom hány éves törvény, de ha ők kétszer tértivevényes levélet írtak, és azzal megy vissza a tértivevény levelestül, hogy nem kereste, vagy hasonló szöveggel, akkor kézbesítettnek kell tekinteni. Költöztél azóta?
A bank NEM KÖTELES visszajelezni levélben a hitelről; mivel az OTP-nél is történetesen személyesen kell kérvényezni a hitelkérelmet, és aláírással beleegyezését adta.
Elolvasta az apróbetűs részt?
Itt amúgy nincs elévülési idő?
Kicsit fura nekem, hogy 6 év után álltak neki behajtani egy összeget...
További ajánlott fórumok:
- A párom nem válaszolt a neki küldött SMS-re. Ez mit jelenthet? 22F
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Ki tudja hogy zajlik egy végrehajtás? Egyszerre árvereznek és fizetést letiltanak?