58 éves, 120 kg-os nő hogyan kezdje a mozgást futógépen? Természetesen sétával, de időben mennyivel és hogyan tovább? Köszönöm! (tudásbázis kérdés)
Na, már nemsokára meg lesz a futópad.
EGYREEEE KÖÖÖZZEELEDIIIIK !!!!!!!!!!
Na, ne egy 500 négyzetméteres, szaunás, pezsgőfürdős csodára gondolj!:D
De két-három embernek, családi használatra tökéletes. Azért vannak még terveim. Ha nem is egy pezsgőfürdő, de egy kis egyszemélyes turmalinos kabin simán elférne, de sajna nem fért fel a Télapó szánkójára :(((
Szia Beverly!
Talán január közepére meglesz. Remélem, ,mert anyu zsizseg és ez jó! :)
Saját konditermed van? Az nem rossz! Akkor hajrá, mert holnaptól új év, új élet! :) Vagy legalábbis életmódváltás nálunk. :)
BÚÉK mindenkinek! :)
Teljesen igazad van. A rendszeres edzés mellett nyilván hasznos, ha tudatosan átalakítja az étrendjét. Ha nem megy a váltás egyik napról a másikra, akkor szépen apránként. Hosszú távon
úgyis ugyanaz az eredmény, de az odavezető út különbözhet, hisz mindenki máshogy reagál dolgokra.
Sok sikert apukáddal/apukádnak! :)
Bevallom egy kicsit izgultam, nehogy egy "gyengét" vegyetek anyukádnak, mert az könnyen gallyra megy pár hét alatt. De ezek szerint figyeltetek a részletekre (nem mindenkinek evidens, hogy a terhelhetőséget is nézze, mondjuk 50 kilósan mindegy is :)))
Mikor jön a gép?
Én is tervezek újra edzésbe lendülni, csak a konditermet kellene előtte rendbe tennem. Ahhoz legalább annyi lelkierő kell :D
A 120 kg-hoz nagyon jó a futópados "séta".
Szerintem a 20 perc elsőre sok lehet. Ki kell próbálni.
Az időnél sokkal fontosabb az intenzitás éa meredekség megfelelő beállítása. A legtöbb gépen ugyan vannak már előre beállított programok, de tapasztalatom szerint, azok a sokkal jobb kondiban lévőknek valók (egyszerűen, mert megfuttatnak és azt 120 kilóval nem szabad).
A séta a futásnál 3-szor kevésbé terheli az ízületet, ezért is szokták javasolni.
Ami nagy súlynál jó megoldás lehet kezdésnek, hogy megnézitek, hogy mennyivel tud tempósan sétálni (kb. 4km/h lesz), majd először nem foglalkoztok a sebességgel, csak váltogatjátok a meredekséget. Pl. 4-5perc vízszint bemelegítésnek, 3 perc 5fok, 3 perc 8 fok, 2perc 12 fok, 3-4 perc vízszint levezetés.
Pár nap után, ha bírja, akkor 2-3 perc 20 fok (de nem az elején, mert ez azért már megterhelő lehet a súlya miatt).
A váltakozással egyébként az edzés is kevésbé unalmas. Aztán, majd ha már jóval száz alatt lesz, akkor lehet egy picit futni is (10 perc séta 1-2 perc futás felváltva, séta közben változtatgatva a meredekséget).
Azért remélem, hogy a futópad terhelhetőségét megnéztétek, mielőtt megrendeltétek, mert bizony sok, házi használatra tervezett gép nem bírja el a 120 kilós terhelést :(((
Szia!
Én egy 33 éves nő vagyok,3 fiam van.
Sohasem késő elkezdeni fogyni,a nő mindig nő marad.
Tévében néztem hogy egy túlsúlyos férfi életmódváltással.és némi mozgással,minden nap lefogyott.Kitartást,rám számíthatsz,én is fogyózok!!!
De miért ne lehetne sétálni a futópadon?? Ha kint sétálhat, itt miért nem????
Szerintem nyugodtan sétálhatna a gépen, lassabb tempóban, és ha jobban bírja, akkor a dőlésszögben kell változtatni először, nem a gyorsaságban.
Főleg ha annyira várja a futópadot, nem fog a tv előtt norbizni. És az ablakot is ki lehet nyitni friss levegőt szívni, főleg most jó is az idő.
Kitartást az anyukádnak!!!!! Biztos jót fog tenni neki.
Bocsánat, most olvastam, hogy nem rólad van szó.
Értelemszerűen édesanyádnak ajánlom a módszert.
Szerintem ne futógépezz, a lábadat tönkreteszed. Amíg 20 kg le nem megy, addig másféle edzés kellene. Fekvős és ülős tornát csinálj, vagy taj-csit kezdj, például először a 8 brokát formákat.
Anélkül edzed vele magad, hogy a szemed kijönne, és a járóképességed is megmarad.
szerintem 58 évesen ne használja a futógépet, főleg 120 kilósan.
ki a levegőre, azt az időt amit futógépre szánsz, azzal irány a friss levegő, és sétálni.
Séta, én ezt ajánlom.
Futógépen semmi képen.
majd ha lemegy 80-85 kilóra akkor.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Mikor lesz végre természetesebb a szépségideál?
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...