5 hónapos kisfiamnál megindult a fogzás (beszélgetés)
Szia!
Én dentinox krémmel kenegetem az ínyét, de azt ugye csak napi 3 alkalommal lehet.
Úgy időzítem, hogy elalvás előttre jusson a 3. adag, így picit elzsibbad az ínye és el tud aludni.
Szia!
Nekem is 5 hónapos a kislányom és fogzik hasmenés-nyálzás kíséretében.
Nálunk használt a hozzátáplálás, picit csökkent a hasmenés.
Nekünk nem volt hasmenésünk fogzáskor. Nem biztos, hogy attól van a hasmenés.
Ha nagyon folyós és sokszor van széklet, esetleg érdemes lenne smecta port adni a babának, hamar rendbe rakja a székletet és recept nélkül kapható a patikában. Egy kisebb doboz 1000 Ft körül van.
Dentinox fogzást segítő gél az nagyon jó,én fülpiszkálóra szoktam kenni ha nagyon fáj neki.Nagyon hamar hat hálistennek.
Volt régebben,hogy nekünk is ilyen gyakran ment a foga végett a hasa
köszi a válaszokat,nagyon örülök ,hogy már is ennyi válasz érkezett,egy picit még mindig aggódom,mert sűrűn van neki a hasmas, ma már 4x volt és még nincs vége a napnak ( ált. 1x-2x szokott kakilni)...
Tudnátok nekem erről a fogzásról bővebbet írni? Mire kell odafigyelni? Mik ezek a fogzás segítők,hol lehet kapni,mennyibe kerül? Végül szeretném megkérdezni ,hogy nálatok előfordult-e az evés-ivás közbeni szemdörzsölgetés,takargatás, vagy ez csak egy rossz szokás? Bocs ,hogy ennyit kérdezek ,de a házorvos és a védőnő nem sokat ér erre felé...
krumplit és sárgarépát adhatsz neki
esetleg pici almát
ezeket 5 hónaposan már eheti és a pocakot is fogják
Szia!
Ha eddig is kapott, a fogzás miatt nem kell leállni szerintem. Inkább csak arra kell odafigyelni, hogy olyan gyümölcsöket-zöldségeket kapjon inkább ami fog, hogy legalább az ne fokozza a hasmenést. Sárgarépa, krumpli, rizs biztosan jó hasmenésben.
szia!
szerintem nyugodtan adhatsz mást is. arra figyelj oda, hogy leginkább hasfogó ételeket adjál. azzal talán a hasmenés is rendeződik.
Szia.Szerintem igen.Nekem most 1,5 éves a fiam 12 foga jött ki,és még most is nagyon híg a széklete a fogzás végett.
Használsz Dentinox fogzás segítőt?Nagyon jó.
További ajánlott fórumok:
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- 19 hónapos kisfiamnak hasmenése van már harmadik napja, voltunk ovosnál, diétázunk, hidrasecet kap, mit tehetünk még?
- 17 hónapos kisfiamnak acetonos szájszaga van. Tapasztalt már valaki hasonlót?
- Öt hónapos kisfiamnak hasmenése van. Tudnátok tanácsot adni?
- 3 hónapos kisfiamnak adhatom-e a DM-es Baby Love tápszert?
- Erős fogzási fájdalom esetén, milyen gyakran adhatok fájdalomcsillapítót 10 hónapos kisfiamnak?