4 éves lányomnak egésznap fáj a feje. Már nem tudok mit adni neki, tud valaki valamit rá? (tudásbázis)
Sziasztok!
Először is köszönöm mindenki érdeklődését. Nem voltunk dokinál, lefekvés előtt még adtam neki egy kevés Nurofen szirupot, és az ha nem is teljesen de csillapította. Másnap csak reggel fájt még egy picit, de akkor már evett-ivott és hamar elmúlt.
Szerintem az idő volt a ludas, nekünk is ( a férjemmel) olyan nyomott volt a fejünk.
Orvoshoz!!!
Ha valami influenza jele, akkor azért.
Ha meg nem, akkor azért...
Nekem 7 évesen kezdődött a migrénem. 23 évvel ezelőtt viszont nem csináltak a fejfájásomból nagy ügyet, még a körzetidoki se... Évekbe került, amíg elkerültem egy migrénes szakrendelésre, és kiderült, hogy az van. Addig órákig a falat kapartam. Anyám algopyrint adott, de az nem használt, erre ma se használ. Nekem a Quarelin jött be... Azt mondta a szakorvos, hogy mindenkinek más jön be, és azt kell bevenni rá...
Nekem megmaradt sajna ez a betegség.
Aztán elkezdődött az öcsémnek is. Ő már rögtön ment a szakrendelésre. Kapott rá állandó gyógyszert. Neki aztán soha az életben nem jött többé elő...
Jajaj :(
Nekem akkor volt ilyen, amikor arc+homloküreggyulladásom volt...
A folyadékhiány a szervezetben könnyen vezet erős fejfájáshoz, az pedig émelygéshez és hányáshoz. Nem tudom melyik tünet volt előbb, de ezek összefüggésben lehetnek. De bárhogy is volt, ha hányt feltétlenül szükséges a bőséges folyadékpótlás. Lehet ennyi elég is és elmúlik a fejfájás.
Ha lepedékes a kislányod nyelve, ha cserepes a szája, ha megcsípve a bőrt a kis kezén, az nem simul ki azonnal, akkor tuti, hogy folyadékpótlásra van szüksége.
A kislányomnak már 3 évesen is rendszeresen adni kellett Algopyrint. csillapíthatatlan lázra kapott negyed szemet, ha már semmi más nem használt.
A kisfiamat másfél évesen operálták, és amikor felébredt és fájdalmai voltak a kórházban, akkor ő is Algopyrint kapott a branülbe.
Ha semmi más nem csillapítja a fájdalmat, én lehet megpróbálnám egy negyed szemmel.
Remélem hamar rendbe jön a kislányod. :)
Az en fiam megrogzott fejfajos, es szemuveges is, megis faj neki sokszor, egy csomo mindentol lehet es ha nem adok neki gyogyszert o is szokott hanyni emiatt, sot sokszor gyogyszer utan is. Nalunk bevalik ilyenkor a nurofen melle a jeges borogatas de en a tarkojara is teszem es mozdulatlannak maradni. Ezutan mindig hamar el is alszik es mire felebred, okes.
Nala etelektol van (olajban sult barmi, narancs, paradicsom, csoki, sajtfelek) es a masik ok ilyenkor telen az hogy az orra bedugul es emiatt is fajhat a fej. Plusz amikor ideje szemuveget cserelni akkor is gyakrabban
:) nem írtál hülyeséget
Ha nem kérdez az ember nem tudja
akkor jó:)
nem akarok itt hülyeségeket írni, csak figyelni kell sok mindenre.
remélem elmúlik Neki hamarosan:)
lehet pszichés eredetű...
és tudja holnap ovi, egy újabb hét.
A héten reggelente mondta hogy fáj a feje, de a reggeli után és a szokásos ovi előtti "ceremónia"után elmúlt.
Ma már fel sem kelt az ágyból, délelőtt 2 hányt egy keveset.
Inni iszik, bár most ugy kell bele könyörögni.
nem rossz:)
a meleg fürdővel én vigyáznék...lehet a túl meleg rosszat vált ki.
azt nem sajnos...
esetleg az orvosi ügyeletet hívd fel, mit adhatsz neki ilyenkor.
máskor is fájt a feje?
iszik elég folyadékot?
Nurofent és Panadolt is adtam, de egyik sem segített.
Algopirint, vagy amit felnőttek vesznek be azt nem lehet adni ugye?
Nem itt kellene keresni a megoldást.
Mindenképp orvosi kivizsgálásra van szüksége szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- A lányomnak 2 napja fáj a feje, azt mondja zúg és mintha nyomódna, meg folyik az orra. Szerintetek elvigyem orvoshoz vagy mi lehet a baja?
- Kislányomnak eldugult az orra, lehet, hogy kezdődő nátha. Mivel tudok neki segíteni?
- 12 éves lányomnak szúr a feje a jobb szeme fölött és hányt, mitől lehet
- 7éves lányomnak hol tudok olcsón venni néptáncos próbaszoknyát?
- Miskolcon hol tudok venni a kislányomnak hímzet blúzt vagy hasonlókat?