4 éves csemetém hantázik. Mit tegyek? (tudásbázis)
Ezt még nem mondanám hazugságnak.
Olvastam már olyan módszert, hogy a szülő végighallgatta a hantát, majd azt mondta, ez jó kis történet volt, de a valóságban hogyan történt?
Tehát nem keltett a gyerekben rossz érzést, csak különválasztotta a mesét a valóságtól.
Valami hajlam öröklődhet, mert a lányom, akárcsak az apja, bizony kicsavarja néha a valóságot a saját javára, sőt később ezt a verziót is hiszi igaznak.
Pedig még nem beszélt, amikor az apjától különváltunk. És később sem találkoztak.
Szia!
Én is chewy-vel értek egyet, hogy inkább örülj neki! Ez nem is hazugság, csak a fantáziája beszél belőle! Ezzel semmi baj. Menj bele a játékba és kérdezgesd tovább, meséljen el mindent. Ráadásúl ha ilyenkor leszólod, késöbb lehet hogy nem fog elmondani már egy csomó mindent, mert neki ezek épp olyan valóságog képzelgések, mint a valóság és nem fogja érteni, hogy valamit elmondhat, valamit nem!
Én ezt gondolom!
Akkior a lányom meg tutira az anyósomtól örökölte:)
Remélem, kinövi...
Egy cipőben járunk...!
Nekem a naggyal nem volt ilyen gondom,de a középső már megőrít.Ha látom hogy ő csinál rosszat,vagy szétdobál mindent vagy verekszik és számonkérem ,a szemembe hazudik .És még csak el sem pirul!
Ami számomra nagyon aggasztó,hogy apósom megrögzött hazudozó.Ugyanezt csinálja csak 58 éves kivitelben.Mindenki utálja ezért.
Lehet,hogy az én édes kicsi fiam is ilyen lesz? Félek!
Az enyém is. Már beégtem az óvónőnél, rokonoknál, stb.
Nem tudok mit csinálni, csak röhögök magamon, hogy be tud ugrasztani a kis szaros.
Már ezerszer leültünk beszélgetni, hogy nem szabad, nem illik hazudni, de legalább nekem mondja el az igazat...eddig nem hatották meg a szavaim.
Az én 5 és fél éves fiam is hantázik.
Én úgy gondolom, a lentebb írtak miatt, ez belefér.
Azt viszont megmondtam neki, hogy, ha valakinek ártunk a lódítással, az hazugság, az már baj!
:)
Ennyi idős gyerekeknél ez természetes. Gondolom így adja ki magából a féltékenységet. Majd le fog szokni róla, a tesóméknál is kb 1 évig tartott és utána magától abbahagyta.
Ebben a korban a "hantázás " szerintem teljesen normális és úgy gondolom, hogy azonos a fantáziálással.
Ílyen korban a gyerekek még nem hazudnak,legfeljebb élénk a gondolatviláguk. Később már megtanulnak hazudni is, de csak akkor, ha a környezetük rákényszeríti erre.
A leirtakon kivül.
A kitalált dolgok,történetek a vágyakat is kifejezhetik.
Összetéveszthetik az álmaikat a valósággal.
kinovik altalaban , elenk a fantaziaja
akkor kezdodik a baj ha 40 evesen is ezt muveli:)))
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha a fiam 22 évesen nem akar dolgozni?
- Nem bìrok a 12 évesemmel. Mit tegyek?
- 17 éves lány ott aludhat a barátjánál? Mit tegyek?
- Másfél éves csemetém még szopizik, mekkora "mennyiségű" szilárd ételt "kell" ennie?
- Mit lehet tenni, ha másfél éves csemetém csikorgatja a fogát? Le lehet szoktatni? Vagy csak a bújó félben lévő nagyrágó foga zavarja-e?
- Remélem a csemetém sosem próbálja ki a speedet, meg semmi...