4, 5 éves gyerkőcöm rendkívül anyás. Normális ez? (tudásbázis)
Ez egy időszak, nálunk 3 évesen jött elő, bár akkor született a kistesó, és én arra fogtam a dolgot.
Nem történt esetleg mostanában valami, ami kiválthatta ezt nála?
Pl. elmentél valahova, és később jöttél, mint ahogy ígérted, vagy hallottam olyat is, hogy a gyerek a felnőttek beszélgetését hallotta, és abban mondta valaki, hogy "Meghalt a Gyula bácsi, a szíve vitte el" És később anyuka mondta a gyereknek, hogy jaj, de fáj a szívem ezért vagy azért... A gyerek meg onnantól kezdve attól rettegett, hogy mikor hal meg az anyja... :(
Nagyon-nagyon érzékenyek ebben a korban...
Próbálj esetleg beszélni vele, kérdezd meg, mi a baj, hátha elmondja.
Sziasztok!
Tapasztalatokat szeretnék kérni.
4,5 éves lánykám az elmúlt hónapok során nagyon anyás lett. Eddig jól elvolt a nagyszülőkkel, de ha most együtt vagyunk és el kell indulnom valahova iszonyatos hisztibe kezd. Hétvégén bementem a szobába telefonálni, nem jöhetett be utánam, mama megfogta hogy menjenek addig játszani amíg anya telefonál, és iszonyatos ordításba kezdett.
Sajnos ott tartunk, hogy nekem alapba nem fogad szót a gyerek, első gyerek, első unoka és igencsak el lett kényeztetve. Tudom, késő bánat, én rontottam el, dehát mégicsak a gyerekem és megadok neki mindent.
Normális ez az állapot, vagy tényleg pszichológushoz kéne vinnem?
További ajánlott fórumok:
- Ki érti ezt? Egy rendkívüli helyzetben segítségeteket kérem
- 1 éves babám rendkívül hisztis, nincs el 2 percet. Mit tegyek?
- Hogyan vegyem rá a gyerkőcömet, hogy kevesebb teát igyon?
- Rándulásra, ficamra tudtok rendkívül hatékony szert vagy praktikát?
- Nagyon fehér és rendkívül érzékeny bőröm van.Tapasztalatokat kérnék szoláriummal kapcsolatban, hogyan csináljam?
- A két és fél éves gyerkőcöm alhat a hátsó ülésen? Vagy csak a gyerekülésbe ülhet?