Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 30 kg paradicsomot teszek el ma. Fele már a dunsztban, a... fórum

30 kg paradicsomot teszek el ma. Fele már a dunsztban, a... (beszélgetős fórum)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

8. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 14. 13:20

Kedves Fórumnyitó!

Leírnád hogy készíted? Hétvégén szeretnék én is eltenni. Nekem igazából paradicsomlevesnek, töltöttpaprikának és olaszos ételekbe kellene a paradicsomszósz.

Köszönöm szépen!

aug. 4. 22:57
Igen, a fokhagymát kihagytam. 👍
aug. 1. 09:20
Kéthetente szoktam eltenni 5 literesbe. Ahhoz 2.5-2.7 kg uborkát veszek . Kapor, egy fej fokhagyma, kenyér. Próbáltam krumplival is, de valahogy azzal nem ízlett a családnak.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Amaunet)
aug. 1. 09:16

Két családnak lesz, tuti el fog fogyni. Szeretem inni is. Nem számoltam meg az üvegeket, de van köztük 14-15 db literes, és van vagy 10-12 kisebb, fél literes. kb. ennyi.

Holnap bontom ki a dunsztból, akkor tudok pontos számot írni.

aug. 1. 00:18

Kovászos uborkát nem teszel el?

[link]

Én azért még 1-2 evőkanál borsot, mustármagot, 2-3 babérlevelet tennék bele.

2-3 nyers burgonyával is lehet kovászoltatni (kenyér helyett).

júl. 31. 14:59

Annak idején anyukám is tett el paradicsomot. Azt nem tudom, hány kilót, de mindig elfogyott a következő szezonra. Mondjuk ő nagyon szerette a paradicsomlét inni, úgyhogy gondolt egyet, felnyitott egy üveggel, és meg is itta még aznap.

Paradicsomleves és töltött paprika is mindig a saját készítésű paradicsomlével készült.

júl. 31. 14:36
Hány üveggel lett végül? El fog fogyni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook