Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kaptam egy láda paradicsompaprikát. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnám tartósítani? Félek, hogy ránk romlik. Köszönöm. fórum

Kaptam egy láda paradicsompaprikát. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnám tartósítani? Félek, hogy ránk romlik. Köszönöm. (tudásbázis)


2009. szept. 19. 08:35
Anyósom szokott olyat, h kicsumázza, megtölti szálas káposztával és hideg lében elteszi hordóba.
12. mohonc
2009. szept. 19. 08:35
Köszönöm!
2009. szept. 19. 07:56
Egy párat kicsumázol, egymásba teszed és lelehet fagyasztani is.
10. 'szti
2009. szept. 19. 07:46

én úgy szoktam csinálni, hogy olajon párolok felkarikázott hagymát, beleteszem a kicsumázott, feldarabolt paprikát és fokhagymagerezdeket, jól megsózom, mikor már annyira megpuhul, hogy a botmixer vigye, lemixelem. kicsi üvegekbe töltöm, tetejére öntök kis olajat, celofán és lezárom a tetővel. szárazdunsztba teszem, míg kihűl.

csak a só tartósítja (meg a tetején az olaj), úgyhogy ne sajnáld a sót. hasonló lesz, mint a pirosarany, pörköltbe, gulyásba, darálthúsokba nagyon finom.

csak kb. arányt tudok mondani, mert évente egyszer csinálom, és mindig elfelejtem: 1 kg paprika, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 marék só

9. margareta51 (válaszként erre: 8. - Barackmag)
2009. szept. 18. 21:41
Lelehet daralni,sozni izles szerint ,petrezselyem zoldjet vagy zeller zoldjet rakni hozza .Valamelyik hozza szolasban irtam receptett etel izesiteshes.A paprikat lehet sutni ,utana leszedni a hejat marinalt lebe elrakni a lecsorgot fekete levet kis uvegekbe vagy fagyasztani szinten jo etel izesiteshez.
2009. szept. 18. 19:38
Anyukám régen úgy tette el, hogy ledarálta és sóval meg nem tudom még mivel keverte össze, üvegbe rakta és télen nagyon fincsi volt a pörköltalapba, meg mindenbe.
7. mohonc (válaszként erre: 6. - Margareta51)
2009. szept. 18. 18:41
Köszi szépen!
6. margareta51 (válaszként erre: 5. - Mohonc)
2009. szept. 18. 18:04

3 kg paradicsompaprika

1/4 cukor

3 kanal so

1 kiskanal szalicil

1/2 liter borecet/en rendes ecettel rakom 9*-os/


ezt harom napig kavarni


uvegekbe rakni sajat levebe/mustar mag,feketebors,baberlevelet tenni /


nagyon jo en ezt hideg eltevesnek nevezem.



FOZVE



10 kg paradicsompaprika

3 liter viz

1 liter ecet 20*-ost/en 9*-ost hasznalok/

40 deka cukos

25 gr.fekete bors

15 drb.baberlevel,4 cikk fokhagyma

6 evokanal so

1/2 liter olaj,7 zeller level


a paradicsom paprika kivelelevel mindent beleteszel az edenyben es forrasig fozod az egesz vagy cikkekre vagot paprikat beleteszed es addig fozod mig szinet valtoztat kiveszed uvegekbe rakod a levet felforralod es rateszed a paprikara lezarod az uvegeket es meleg dunsztba rakod.


Ez a recept pritaminpaprikara irtam gondolom az alma paprika piros vagy pedig a sargat hivjatok igy? de azt is ellehet rakni .A naplomban volt felteve kep rola sajnos valamelyik nap letoroltem.

2009. szept. 18. 15:23
Kösz!
2009. szept. 18. 07:37

Olajos paprika télre

Hozzávalók:

# 100 db paprika

# 1 liter 10%-os ecet

# 3 liter víz

# 25 dkg cukor

# 10 dkg só

# 3 dl étolaj

# 1 kávéskanál tartósítószer


Elkészítés: A léhez valókat (tartósítószer nélkül) felfőzzük, ha forr, beledobjuk a paprikákat. Ha a paprikák megfonnyadtak, a tűzről levesszük, és nem egészen kihűtve rakjuk üvegekbe, majd a levet összekeverjük a tartósítószerrel, és a paprikákra öntjük.

2009. szept. 18. 07:32
Gondoltam, hátha felébredtek a "szakemberek". :)
2009. szept. 18. 06:35
Jelentem, a paprikák még megvannak és továbbra sincs ötletem. :)
2009. szept. 18. 06:19
Kaptam egy láda paradicsompaprikát. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnám tartósítani? Félek, hogy ránk romlik. Köszönöm.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook