Kaptam egy láda paradicsompaprikát. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnám tartósítani? Félek, hogy ránk romlik. Köszönöm. (tudásbázis)
én úgy szoktam csinálni, hogy olajon párolok felkarikázott hagymát, beleteszem a kicsumázott, feldarabolt paprikát és fokhagymagerezdeket, jól megsózom, mikor már annyira megpuhul, hogy a botmixer vigye, lemixelem. kicsi üvegekbe töltöm, tetejére öntök kis olajat, celofán és lezárom a tetővel. szárazdunsztba teszem, míg kihűl.
csak a só tartósítja (meg a tetején az olaj), úgyhogy ne sajnáld a sót. hasonló lesz, mint a pirosarany, pörköltbe, gulyásba, darálthúsokba nagyon finom.
csak kb. arányt tudok mondani, mert évente egyszer csinálom, és mindig elfelejtem: 1 kg paprika, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 marék só
3 kg paradicsompaprika
1/4 cukor
3 kanal so
1 kiskanal szalicil
1/2 liter borecet/en rendes ecettel rakom 9*-os/
ezt harom napig kavarni
uvegekbe rakni sajat levebe/mustar mag,feketebors,baberlevelet tenni /
nagyon jo en ezt hideg eltevesnek nevezem.
FOZVE
10 kg paradicsompaprika
3 liter viz
1 liter ecet 20*-ost/en 9*-ost hasznalok/
40 deka cukos
25 gr.fekete bors
15 drb.baberlevel,4 cikk fokhagyma
6 evokanal so
1/2 liter olaj,7 zeller level
a paradicsom paprika kivelelevel mindent beleteszel az edenyben es forrasig fozod az egesz vagy cikkekre vagot paprikat beleteszed es addig fozod mig szinet valtoztat kiveszed uvegekbe rakod a levet felforralod es rateszed a paprikara lezarod az uvegeket es meleg dunsztba rakod.
Ez a recept pritaminpaprikara irtam gondolom az alma paprika piros vagy pedig a sargat hivjatok igy? de azt is ellehet rakni .A naplomban volt felteve kep rola sajnos valamelyik nap letoroltem.
Olajos paprika télre
Hozzávalók:
# 100 db paprika
# 1 liter 10%-os ecet
# 3 liter víz
# 25 dkg cukor
# 10 dkg só
# 3 dl étolaj
# 1 kávéskanál tartósítószer
Elkészítés: A léhez valókat (tartósítószer nélkül) felfőzzük, ha forr, beledobjuk a paprikákat. Ha a paprikák megfonnyadtak, a tűzről levesszük, és nem egészen kihűtve rakjuk üvegekbe, majd a levet összekeverjük a tartósítószerrel, és a paprikákra öntjük.
További ajánlott fórumok:
- Területi képviselő szeretnék lenni. Ki tud nekem segíteni? Köszönöm
- Tud valaki segíteni abban, mikor kell a fejtetőn összeforrni a koponyának? Köszönöm.
- Vonattal szeretne az egyik ismerősöm Komáromba eljutni. Tudnátok segíteni, hogy honnan indul vonat? Melyik pályaudvarról? Előre is köszönöm!
- Vagyonadó. Hogyan kell bevallani? Erről nem találok információkat. Tud valaki segíteni? Köszönöm!
- Brahms - Bölcsődalának magyar szövegét ismeri-e valaki? Sajnos már csak részletekre emlékszem. Köszönöm, ha tudtok segíteni!
- Tudna valaki kölcsönadni egy paradicsom-halpaszírozót a mai napra Székesfehérváron? Érte megyek, visszaviszem! Előre is köszönöm!