3 éves fiamat nem tudom a wc-re szoktatni, mit tegyek? (beszélgetés)
Kedves Erika!
Jó tanácsként mondom, hogy ne foglalkozzatok a szükségesnél többet ezzel a témával. A fiad nagyon okosan viselkedik, és el is éri vele, amit akar. Azt, hogy foglalkozzatok vele is legalább annyit, mint a kicsivel, de lehet, hogy még többet is. Valószínűleg túljár az eszeteken, hiszen már érti mi a bilizés lényege, mégsem teszi. Próbáljatok ne ezzel foglalkozni vele kapcsolatban, inkább legyen a közös program játszás, beszélgetés. Akkor tudni fogja, hogy nem csak akkor foglalkoztok vele, ha ez a téma jön szóba, hanem egyébként is. Próbáld ne szóba hozni, de nagyon sokat legyetek együtt, és ha látod, hogy kell neki, természetesen, magától értetődően ültesd le a bilire. Persze dicsérd meg a sikerét, de elég egy simogatás és "ügyes voltál" dicséret. És folytathatjátok tovább az elkezdett mesét, játékot.Addig, amíg azt hiszi, hogy csak ezzel kapcsolatban lehet a középpontban, ne várj sikert. És soha ne szidd őt, ha nem sikerül.
köszönöm a tanácsokat ezoági neked is különösképpen!!
Babával, macival,kedvenc plüss állatkáival is próbáltuk,de nem.
A pelenkázásba már az eleje óta segít és imádja a húgicáját,nem féltékeny úgy veszem észre.Ha sír a baba akkor mindig mondja anya meny sír a húgi.Ha a alszik a húgi akkor próbálok minél többet foglalkozni a fiammal is.tegnap észrevettük este h kakilnia kell ráültettük a wc-re (kapott egy könyvet)és azt nézegettük+ matricát ragasztottunk a csempére,de nem volt kaki.Le szált a wc-ről elment a szobába (elbújt előlünk )és kakilni akart ,megint megfogta az apja rátette a wc-re és sikerült belekakilnia, nagy öröm volt utána ,ő is mondta ügyes a Karcsi ,mondtuk igen nagyon ügyes s legközelebb is szóljon mert akkor is ide kell,aztán megint ragasztunk matricát ha sikerűl.Utána én is elvégeztem a nagy dolgom és engem is meg dícsért és monta töröljem ki.hát nem tudom mi lesz a fojtatás.
Két Suttogó-féle tanács, nekem bejöttek. Az egyik, hogy ha valamibe már nagyon belegabalyodtatok, hagyni kell 2-3 hétig a problémát, még csak szóba se hozd, történjék bármi. Ezt persze az óvónőkkel is meg kell beszélni.
A másik, hogy minden módszer jó, csak ki kell tartani mellette, nem szabad "mindent megpróbálni", az csak összezavarja a gyereket.
Kedves Erika!
Mindenkitől jó ötleteket kaptál. Most már csak személyre szabottan kell kipróbálnod. De a leglényegesebb, hogy ne erőltesd a dolgot. Ez valóban magától jön. Lehet, hogy a pici tesó miatt nem látja lényegesnek a kisfiad a bilizést. Nagyon sokszor előfordul, hogy a már szobatiszta gyerek is egy kicsit visszamegy csecsemőbe. De ez is elmúlik, ahogy okosodik. Én azt javaslom, hogy pl. amikor a kicsit pelenkázod vond be a fiadat is. Pl. dobja ő ki a szemetesbe a pelust, de egy-két mozdulatot a popsi mosásból is kiveheti a részét. Közben beszélgethetsz vele: - Látod, a kistesó még nem olyan ügyes, nagy fiú, mint te.Még nagyon pici, azért kakil a pelusba.Milyen jó, hogy te itt vagy velem és segítesz mindenben. Milyen jó, hogy van egy bátyja, aki megtanítja, milyen jó tisztának lenni. Te leszel az ő okos, nagy testvére. Így egyszerre lesz a te okos nagyfiad, és okos nagy testvérke is. Érezni fogja ennek a lényegét. De próbáld ki kedvenc plüss figurájával, babájával (tudom, hogy fiú, de attól még lehet babája), játsszátok, hogy a babának, pisilni, kakilni, enni, inni kell. Vigye a WC-re, bilire. Előbb-utóbb Ő lesz a baba. Az a lényeg, hogy tudja a fiad, hogy őt is nagyon-nagyon szereted, és a picivel nem azért foglalkozol most többet, mert jobban szereted, hanem azért, mert még tehetetlen, és nem olyan önálló, ügyes, mint a nagyobbik.
Szia!
Nálunk nagyon szerették a fiúk, hogy kiraktunk a wc mellé a falra egy nagy posztert. Bármilyen lehet, nekünk egy majom van ami pont wc-n ül. Mindig azt mondtuk, hogy enni meg inni adunk a majomnak.
Előfordult, hogy a vendég gyerekek is a fürdőszobai wc-t választották emiatt.
Egy próbát megér.
május elején kezdtük és 1-2 hónap alatt belejött,szinte folyamatosan itthon voltm vele és alul semmiben volt mert a gatyóba ment a pisi kaki.de meztelen szólt ment intézte.csak egyszer kakilt a tenyerébe,irtó büszkén hozta nekem és lehúzta a wc-ben -nyáron már úgy volt a mamáéknál nem volt vele gond.
ők máshogy csinálták a pisinél hagyták hogy szóljon menjen a kakinál ráültették pl. reggel vagy este és általában kakilt is nekik.
szeptemberbe meg ment oviba-addigra beállt a ritmus.
unokahúgunk is hasonló volt,pisi ment neki kaki meg nem azzal sokat küszködött de az oviba ő nem mert bekakilni.
az enyém hazahozza a kakit.ovi után vagy előtt intézi.
máshol se szívesen.hátha kialakulna ez nálatok-és akkor maradhat oviba...
próbálkozz próbálkozz finoman-én beengedtem a wc-be amikor bent volt dolgom-lehúzhatta sőt meg is dicsért milyen ügyes vagyok :) .
nálunk úgy sikerült hogy nadrág kis gatya nélkül voltunk és így mindig szólt és egyszer csak önállóan is elment pisilni.
az enyém mindig ülve pisil-kakil-nem nagyon szereti fogni a kukiját.kakinál meg egyedül kell hagyni szégyenlős.
mi úgy kezdtük hogy először csak az esti fürdés előtt ültettük rá pisilni-így játék volt neki-meg néztünk mesét-elmo eldobja a pelust?ha jól emlékszem a címére és a wc-ről a némó is eszébe jutott és mondta is a kakit lehúzza a tengerbe.
További ajánlott fórumok:
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Nem tudom már eltartani a felnőtt fiamat! Mit tegyek? Ki mégsem lökhetem!
- Kisfiam 14 hónapos. Hogy tudom rászoktatni arra hogy székben ülve megegye az összes kajcsit amit elérakok?
- 7 hónapos babám éjjel 3 óránként enni kér. Ez normális? Hogyan tudom leszoktatni róla? Egyáltalán le kell?
- Csajok segítsetek, 2 éves lánykám rágja a körmét, hogy tudom leszoktatni róla?
- Hogyan tudnám leszoktatni 15 hónapos Fiamat a cicin elalvásról?