24 órás vérnyomás mérés. Normális? Segítsetek! (beszélgetés)
Szia, nekem is volt. Állandóan néztem, hogy miket mér, és borzasztó magasak voltak! (A sajáttal nem!) A munkahelyi orvos rakta rám, az eredményeket megnézve szerinte már kezelni kellett volna. Elküldött a háziorvosomhoz. Ő azt mondta, hogy még ne vágjunk bele a gyógyszerezésbe, mert azt nem lehet abbahagyni, hanem én is méregessem minden nap u.azokban az időkben. Sokkal kevesebbet mértem, sőt, elvittem az orvoshoz a sajátot is, és kb. egyformát mért a két mérő. Így nem szedek gyógyszert, néha pedig megmérem.
(Egyébként én semmiképpen nem akartam gyógyszert szedni, inkább fogyás és természetgyógyászati megoldások.)
Egyrészt kérdéses, mikor volt bekalibrálva egyik másik gép (persze ha kézi, akkor nem kérdéses :-D), elég sokat szenvedtem teljesen más okok miatt kórházi és saját vérnyomásmérővel, ráadásul kórházban, és szó szerint életek múlhattak ezen a dolgon. Attól, mert orvosé a mérő, vagy kórházé, még nem biztos, hogy jól mér. Én ezt tapasztaltam.
A másik, hogy nem szabad kétszer egymás után mérni ugyanazon a karon a vérnyomást, csak úgy 10 perc különbséggel. A két karon pedig - ahogy már utaltak rá előttem - más értékeket mér még ugyanaz a gép is.
Fiamnak is volt, ne foglalkozz vele, csak tedd azt amit minden nap teszel. Holnap ha leveszik említsd meg az orvost.
Persze. hogy zavar, meg idegesít. ez olyan, mint amikor azt mondják neked, hogy mérd meg hányszor veszel levegőt egy perc alatt. persze, hogy eltér a megszokottól ,mert jobban odafigyelsz.
"először igen, aztán ugyan azon mérte meg."
Ez melyik mérésre vonatkozik:
"Az enyémen 151 volt az övén 134."
? Az azonos vagy a külön karon való mérésre?
Nem normális,mindenképpen szólj,és mondd el hogy mi volt a házidokinál!Sőt,én még a házidokival írattanék egy üzenet-szerűséget is,nehogy az legyen,hogy te az egyszerű halandó belekotyogsz a szakemberek dolgába...
Rajtam is volt,és teljesen jókat mért.Egyedül éjszaka ment fel nekem 140-ig,mert egy pillanatot sem tudtam aludni a kütyü miatt és jól felhúztam magam.Ezt ott is elmondtam,figyelmen kívül is hagyták az éjszakait.
Mérés közben jól állsz?Gondolom elmondták,hogy olyankor legyél mozdulatlan.
Rajtam is volt már 24 órás vny. mérő de Én nem mértem utána.
Számítógéppel állítják be,jónak kell lenni...
A vérnyomás sosem állandó,mindig változik...nyugodj meg.
További ajánlott fórumok:
- 110/56 a vérnyomásom, ez alacsony vagy még normális?
- 3 napja tartó, 152/90-es vérnyomásnál normális tünet a bal kéz zsibbadása?
- A védőnő magas vérnyomást mér, itthon normális értékeket mérek, az eddigi leleteim rendben vannak. Jogosan aggódom?
- Mi a normális vérnyomás és cukorszint?
- Omron M2 vérnyomásmérő megbízható méréseket mutat?
- Vérnyomás mérés