A védőnő magas vérnyomást mér, itthon normális értékeket mérek, az eddigi leleteim rendben vannak. Jogosan aggódom? (tudásbázis)
Folyamatosan mérem.. rendben van. A psz. az néha magasabb szokott lenni, de ha ledőlök fél órára, akkor az is normalizálódik. Holnap lemegyek a védőnőhöz, kíváncsi leszek ott mennyit mérünk. Lehet, hogy megint viszek vizeletet, az a biztos.
Nekem mostanában inkább alacsony szokott itthon lenni.. Néha 100ig sem megy fel. De ez a jobbik rossz. :)
Ha nincs fehérje a vizeletedben és otthon jókat mérsz,akkor ne aggódj! :)
35 hét nézd meg) www.kolak.hu
Hiába gyogyszer nem segitett doki nem kockáztatott na meg 2 percessel indult spontán szóval rohant a csepp a tesokhoz)most 3hos 5kg)
Hát ez az, hogy az én védőnőm is tök rendes, aranyos, kedves. Néha két méredzkedés vagy akármi között beszélünk mindenről, csak a lényegről nem :)) ehhez képest mostanában ha nála mérjük a vérnyomást akkor magas értéket kapok. Itthon épp ezért jegyzetelgetem, eddig szerencsére nem jött ki magas érték, remélem nem is fog.
Nekem is magasat mért a védőnő. Itthon mindig 100/70 körül van. Pedig a védőnőm kedves és barátságos...de az a fránya fehér köpeny amit hord. :)
Csinálj vérnyomásnaplót illetve írass fel a háziorvosoddal olyan bogyót,amit vészhelyzet esetében be lehet venni. (mármint ha otthon pl 160-at mérnél). Ha előfordul,hogy otthon is magas és ezt nyugalmi állapotban méred,akkor meg nincs mese, irány a doki.
17 hetes múltam :)
Pont ez miatt lett kora babám..( pedig sosem volt bibi a vérny som.(
Vérnyomásom rendben. Pulzusszám kicsit magas, de direkt lépcsőzés után mértem. Holnap megint jegyzetelek :))
Nekem volt, hogy az is befolyasolta a vernyomasom, hogy beszeltem-e meres kozben :)
aztam volt, hogy azert volt magas, mert kicsit szaporabban mentem a vedonohoz. nem siettem, csak epp nem setaltam.
nekem ez nagyon meg tudta nyomni!
Onmagaban emiatt szerintem nem kell aggodni. Ha mas "rossz ertekek" parosulnak vele akkor esetleg
Lehet.. de az zavar, hogy "ennyire". Bár az igaz, hogy mindig is utáltam a doktorokat.
Ismerős,nekem mindig 140-es vérnyomást meg 120-as pulzust mértünk.Küldtek egy-két vizsgálatra,persze én tudtam,hogy semmi gond nem lehet,mert itthon mindig tökéletes értékeket mértem.Vicces mert sem az orvosoktól,sem a vértől nem félek,és mégis.De aztán megszokták,hogy "izgulós" vagyok,és nem foglalkoztak vele.A vége fele meg már rendes értékeket mértek ők is.
Nekem a terhesség elején volt ultra magas, pár hétig, aztán szépen beállt.
de tök mindegy, mikor mentem védőnőhöz, mindig magas volt. Szerintem kis izgalom azért mindenkiben van. :)
Bármelyik dokinál mérik,mindig 140 körüli az érték,itthon meg jó ,ha eléri a 100-at.Nálam ez az izgulás jele.:)
Fehér köpeny fóbia sok embernél jellemző.Akár 50-60 al is lehet több a pumpád.
Ha beviszed a mérési adataidat amit otthon mérsz az a mérvadó.
Nem tudsz ellene semmit tenni.Ilyen vagy, igyál előtte egy teát :)Más ötletem nincs.
Persze, hogy mérem. Most pár óráig nem, mert még kicsit stresszes vagyok.. de ebéd után megnézem. És megint jegyzetelni fogom. Az a biztos.
Én nem vizesedem.. még meg is jegyeztem a védőnőnek, hogy olyan a bokám, mint a pálcika.
Szia! Nálam is így volt. Mire beértem a védőnőhöz, vagy ctg-re, magasabb volt a vérnyomásom, itthon normális. Egyrészt az izgalom miatt, másrészt terhesen egy jó kiadós séta is megterhelő lehet.
Azért otthon nézegesd a vérnyomásod, nehogy mégis baj legyen.
Nekem csak a 36-37. héten jelent meg a fehérje, de már félidő előtt kezdett a vérnyomásom felkúszni és vizesedtem is.
Szia:)
Szerintem a doki látványától meg izgulsz sok ilyenről hallottam már nekem is magasabb volt a vérnyomásom mindig a védőnőnél.
Apum is így van a dokinál mikor mérik neki magas otthon meg jó még a 24 órás is az volt neki jó mondjuk ő nem is babás:)
Mikor a múltkor így jártam, akkor mondta Mariann, hogy majd vigyek be vizeletet, mert abban ha lesz fehérje, akkor ne is csodálkozzunk, ha magas a vérnyomásom. Ma vittem be: negatív. Visszanéztük az eddigi leleteket: sehol sem volt fehérje a vizeletben.
Persze. Le is vannak jegyzetelve. Naponta kb 4-5-ször mérem, különböző időpontokban és itthon mindig jó. Még lépcsőzés után is..
Az első gyereknél még nekem is csak ennyi volt. Évről évre rosszabbodik sajnos.:(
A házi dokinál is magas.. mert nálunk úgy van, hogy egy épületben van a védőnő és a házi dokim, így csak át kell mennem. De ma már mondtam is a doktornőnek, hogy csak vérnyomást mérni jöttem, de úgy felspannoltam magam, hogy tuti magas lesz, és igazam is lett.
Ha ez téged vigasztal én pont ugyanígy voltam, 145/100 körüli értékek voltak szinte mindig a védőnőnél, otthon meg teljesen normális.
Szerintem is ízgulsz...
Egyebként mikor bementem a kórházba szülni akkor 150 volt, de nem lett semmi gond.
Ha nagyon magas a doki vagy a védőnő úgyis tudja, hogy mit kell csinálnia.
Meghát gondolom elmondtad a védőnőnek, hogy otthon meg normális volt a vérnyomásod.
Valamennyi izgalom persze van bennem, de nem ilyen remegő módon. Igazából eddig jók voltak az értékeim, esetlegesen a pulzusszámom volt magas. De az utóbbi egy hónapban mindig így járok. Voltam már házidokinál, EKG-n, belgyógyászaton: ott oké volt minden.
fehér köpeny szindróma. Én is védőnő vagyok és az a tapasztalatom hogy előbb-utóbb tényleg magas lesz a vérnyomásod. Menj el háziorvoshoz és ott is méresd meg, ha eddig még nem küldött a védőnő. Ha ő is magasnak találja, majd elküld terhes belgyógyászatra
Semmi gáz, úgynevezett fehér köpeny magsavérnyomásod van. Ezt azt jelenti,ohgy a rendelőben stressz hatásra mindig magasabb. Lehet ezt is szűrni. mond el ezt a védőnőnek.
Semmit nem tudsz tenni. Nekem mikor belgyógyászatra kellett mennem 142 volt a pulzusom,és 150 a vérnyomásom. Ráírták a papírmra,hogy fehérköpeny láttán hypertóniás,és tachycardiás. Ennyi. Itthon minden rendben. A védőnő beírja,amit reggel itthon mérek,mert ott mindig kétszer annyi. Orvosnál szó szerint pánikrohamot kapok. Remegek,izzadok,ver a szívem. Ahogy kijövök kutya bajom.
Pedig izgulsz, ez nyilvánvaló.
Mennyire magas?
További ajánlott fórumok: