Több mint 20 éves OMRON vérnyomásmérő új elemekkel nagyon rossz értékeket mér, mi lehet a baj? (tudásbázis)
Kitűnően behatároltad a hibát.
20 év az már házasságból is sok.))
Viccet félretéve:Egy elektronikus vérnyomásmérő is egy egyszerű "fatengelyes " műszer kicsit megbonyolítva néhány technikai fejlődés adta lehetőséggel,mint analog-digitál átalakító,
elektronikus áramkörök,
tárolók,digitális ,numerikus számkijelzők.
A mérés alapelve maradt a régi,leegyszerűsítve:egy tartályba,(mandzsetta,amit a karra teszünk) belepumpált nyomást mér és hasonlít össze a vérnyomással.
A mandzsetta,a cső,a csatlakozó amivel a műszerhez csatlakozik épnek és tömítettnek kell lenni,hogy a mérés lehetőleg megközelítse a valóságot.
Még új vérnyomásmérőnél is előfordul,hogy a levegő csatlakozás hibája miatt illegális értékeket mutat,ezért mondják a méréstechnikában:
Egy mérés nem mérés.
Tehát a legvalószínűbb hiba a mandzsetta és csatlakozása körül lesz.
Ahogy mondták is már itt,20 év után megérdemel a család egy új műszert.Ha a családban többször kell mérni és szabad javasolni,nem érdemes 1-2 ezer forintos bóvlit venni.
Erre a célra éppen elég a jó közérzet.
Tensoval comfort 2 memmóriás,megbízható műszer.(15000 Ft)
20-30 év múlva talán ennek a gumialkatrészei
is elfelejtik a jónevelést.
mentősök szerint évente kell kalibráltatni ezeket a mérőket
tényleg vegyél újat
Szia!
Én arra gondolok hogy gyengék az elemek.Hiába új,kevés benne a "kakaó".Nekem a konyhamérlegem csinálja ezt.Nézzétek meg hogy a volt-ja megfelelő-e.Ha igen akkor sajna nincs több ötletem.
Szia Kriszti!
Én idősekkel dolgozom és tudom,ha nem már jó értéket a mérő,akkor el kell vinni szarkaemberhez,hogy azt megnézze.
Sziasztok
Ismét Szeretném A Segítségeteket Kérni.Több mint 20 éve vettünk egy OMRON DIGITAL BLOOD PRESSURE MONITOR HEM-405C típusú vérnyomásmérőt,voltak olyan időszakok,amikor csak nagyon ritkán használtuk,de sajnos édesanyámnak 2 éve magas a vérnyomása,és a gyógyszer mellett rendszeresen itthon is ellenőrzi a vérnyomását.Eddig nem is volt vele semmi baj,de 2 napja a vérnyomásmérő vagy nagyon magas értékeket mér vagy semmit.Tegnap vadonatúj elemeket tettünk bele.Most azt szeretném tőletek megkérdezni,hogy szerintetek mi lehet a baj?Nagyon Szépen Kérlek Benneteket,Ha Tudjátok,hogy ilyenkor mi lehet a baj írjátok meg nekem.Nagyon Szépen Köszönöm
Sziasztok:Farkas Kriszti
További ajánlott fórumok:
- Méregtelenítő teakeveréket iszom. Lehetséges, hogy nagyon megemeli a vérnyomást?
- 90/66 a vérnyomásom! Szerintetek ez nagyon alacsony?
- A védőnő magas vérnyomást mér, itthon normális értékeket mérek, az eddigi leleteim rendben vannak. Jogosan aggódom?
- 143/89-es vérnyomás nagyon magas?
- Alacsony a vérnyomásom nagyon (87/57), és nagyon fáj a fejem! Mit tegyek?
- Ma egész nap magas a vérnyomásom. Ilyen értékeket még sosem...